Post Image

JAPÁN DESIGNER SZEMÜVEG MÁRKA A TIPTON SZALONBAN

Rúzs & Más / 2022-07-14

A Tipton az egyetlen olyan hazai designer szemüvegmárka, mely világszerte 500 optikában kapható. A budapesti showroom eddig csak a saját kollekciók darabjait mutatta be, a márka alapítója, Tipton Zack most úgy döntött, további szemüvegmárkákat is beemel a kínálatba.
Ennek köszönhetően érkezett meg Budapestre egy japán brand, a Masunaga, melynek vezető tervezője volt Kenzo Takada.

“A Tipton bemutatóteremben eddig csak a saját kollekciónkat, leginkább az ikonikus bakelit szemüvegeinket lehetett megvásárolni” – meséli Zack. “Szerettem volna valami mást is kínálni, ami másként lesz a sajátunk, másként tükröz minket. Sok designer és márka van, melyeket
nagyon tisztelek és ezeket is szeretném bemutatni a Tipton hazai közönségének. Ezek mindegyike fontos számomra és a Tipton számára is. Hasonló értékeket képviselnek, inspirálóak, és eddig nem voltak kaphatóak Magyarországon.”

kenzo takada, masunaga, tipton, eyewear, ruzs es mas, szemuveg, designer, egyedi, kezmuves

“Az legelső márka, amit bemutatok a japán Masunaga. 1905 óta gyártanak szemüvegeket, haláláig pedig Kenzo Takada tervezte a darabokat, akit nagyon tisztelek.” A vállalkozást Fukuiban alapította Gozaemon Masunaga és jelenleg is itt készítik a kereteiket, a Tiptonhoz hasonlóan, kézzel és a lehető legalaposabb gondossággal. Egy-egy darab elkészítése 200 olyan lépést tartalmaz, amely csak így, manuálisan végezhető el.

kenzo takada, masunaga, tipton, eyewear, ruzs es mas, szemuveg, designer, egyedi, kezmuves

“Ami igazán lenyűgöző ezekben a termékekben, az az anyaghasználat, a gyártás és az összeszerelés minősége, illetve azok az apró részletek, amik csak akkor tűnnek fel, amikor kézbe vesszük a terméket. Minél tovább vizsgáljuk, annál több ilyen tárul fel.” – nyilatkozta a Masunagaról Hukaya Simon, a Tipton vezető tervezője, aki Zackkel közösen álmodja meg és készíti a szemüvegeket.

A Masunaga designjai leginkább a japán minimalizmust testesítik meg. A keretek precízen megmunkált fémből és/vagy acetátból készültek, finoman íveltek, valóban a kézművesség legmagasabb színvonalát képviselik. Munkásságukat számos díjjal is elismerték, például többször elnyerték a Silmo d’Or-díjat, de büszkélkedhetnek Red Dot Design Awarddal, illetve a Good Design elismerésével is.

kenzo takada, masunaga, tipton, eyewear, ruzs es mas, szemuveg, designer, egyedi, kezmuves

“Meg akarom tartani a Tipton budapesti bemutatótermének színvonalát és ez világszínvonalú márkák bemutatásával lehetséges, amellett, hogy a saját termékeink továbbra is az elvárt színvonalon és választékban lesznek elérhetők. Muszáj a közönségünket kiszolgálni. A Masunaga elegáns, tiszta vonalvezetésével, ötletes megoldásaival és japán minőségével szerintem elnyerjük a vásárlóink tetszését is. Emellett pedig ezután ezeken a márkákon keresztül betekintést nyerhetnek abba is, hogy mi milyen tervezőket, márkákat tisztelünk és szeretünk.”

A Masunaga szemüvegek Magyarországon egyedül a Tipton Eyeworks bemutatótermében vásárolhatók meg.

kenzo takada, masunaga, tipton, eyewear, ruzs es mas, szemuveg, designer, egyedi, kezmuves

Kapcsolódó bejegyzések