Post Image

IN&OUT: BEFUTÓ ÉS KIMENŐ SMINKTRENDEK TÉLRE

Rúzs & Más / 2019-12-12

Egy kis alapozó ide, egy kis bronzosító oda – míg nyáron legszívesebben egy leheletnyi kis semmiséget viselünk, a téli bőrszínünk újra a feltűnőbb sminkek kipróbálására ösztökél bennünket. Az aktuális smink trendek bőven szolgálnak ihlettel a csillogó szemhéjtól a narancsos árnyalatú rúzsokig. Eláruljuk, hogy melyek a legfrissebb irányzatok és miket tegyünk inkább parkoló pályára.

IN: Halo szemek
OUT: Füstös szemek
Épp az ünnepi szezon az, ami legalizálja a hangsúlyosan sminkelt, csillogó szemeket. Ám a klasszikus füstös szemsmink helyett ezúttal váltsunk a „Halo eyes” stílusra, amelynek elnevezése a dicsfényből ered. A futótűzként terjedő „spotlight” szemként is ismert trend nem másról szól, mint stratégiai pontokon elhelyezett magas fényű, kiemelő szemhéjfestékekről. A ragyogó szemsmink megnyitja a szemeket és sokkal könnyedebbnek hat, mint a drámai tekintetet adó füstös árnyékolás. Így készítsük el: alapozzuk a szemhájat fényesen csillogó gyöngyház vagy pezsgő árnyalattal és vigyük fel a belső szemzugba is. Egy kicsit sötétebb árnyalattal (tóp, aranybarna, réz) keretezzük a szemet, végül szürke vagy barna szemceruzával vagy tussal hangsúlyozzuk a szemet. Végül vigyünk fel spirált a pillákra –kész is a modern csillogás karácsonyra, Szilveszterre.

https://www.instagram.com/p/Bxh1YIEHIUX/?utm_source=ig_embed

IN: pirosítás
OUT: strobing

Legyen rózsa- vagy barack árnyalat, a pirosító idén télen egyetlen sminktáskából sem hiányozhat, mivel az orcák finom színnel való árnyalása kötelező lesz. Úgy kell kinéznie, mintha csak arcunkat megcsípte volna a hideg levegő: friss és szupernőies hatást kelt. Az új pirosító trend a legszebben a letisztult, túlzásoktól mentes úgynevezett clean-sminkkel működik. Az extrém highlighter használatnak, kontrasztos strobing-nak ezen a télen búcsút inthetünk. A fémes fényeket a bőrön a trendszakértők túlságosan mesterkéltnek ítélik.
Így pirosíts: válassz pasztell árnyalatot – ha a hideg színek illenek a szem-, haj- és bőrszínedhez, rózsaszínt, ha a meleg színek emelik ki jobban saját színeidet, akkor barackszínt. Mosolyogj, és a legmagasabban kiemelkedő orcarészre vidd fel a pirosítót széles púderecsettel könnyed, körkörös mozdulatokkal. Ha a krémes pirosítókat jobban kedveled, az arcpírt alaposan dolgozd el a kezeddel, mint egy arckrémet – ne maradjon kontúros.

 

https://www.instagram.com/p/B4keb5lJIiJ/?utm_source=ig_embed

IN: Égetett narancs árnyalatú rúzsok
OUT: Bogyószín rúzsok

A bogyós gyümölcsök színeiben pompázó rúzsok nagy klasszikusok a téli szezonban. Ám idén a narancssárga sötét, barnás árnyalataira (burnt orange) kell cserélnünk a lilás-piros ajakszínezőinket. Meglepően modern hatást kelt és szép árnyalatot csempész az arcra, amely a fakó, téli arcbőrt azonnal frissebbé változtatja. A barnás narancsokat viselhetjük nappalra természetes sminkkel, alkalomra monkróm összeállításban, árnyalatban hozzáillő pirosítóval és szemhéjfestékkel, sőt barnás narancs szemhéjtussal is!

https://www.instagram.com/p/B06taKup0S5/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B06taKup0S5/?utm_source=ig_embed

Forrás és további érdekes olvasnivaló: elle.hu

 

Kapcsolódó bejegyzések