Post Image

ILYEN EGY KIFOGÁSTALAN ÚRIEMBER MA

Rúzs & Más / 2022-03-26

1975-ben, az eleganciájáról híres couturier, Hubert de Givenchy bemutatta a legelső Gentleman Givenchy parfümöt: egy merész, szokatlan illatot, egy erőteljes kompozíciót, valódi Couture kisugárzással. A „Gentleman Parfumeur” kivételes illata.
2017-ben a Ház megújította ezt az ikonikus parfümöt, és a modern időkhöz adaptálta. Karizma és kifinomult férfiasság tökéletes kombinációja. Erő és érzékenység szép egyensúlya. Ez az új, modern Gentleman elindított egy merész illatokból álló vonalat, melyekhez szofisztikált jelleget kölcsönöz a virágos és púderes írisz.

givenchy, gentleman, gentleman reserve privee, illat, edp, ruzs es mas, ferfi, ferfiak, parfum

VÁRATLAN INSPIRÁCIÓ

A Gentleman Givenchy illatok sosem közhelyesek, mindig váratlanok. Egy tulajdonság, melyet az új változat is kihangsúlyoz: Gentleman Givenchy Réserve Privée. Egy illat, mely mesterparfümőrök szakértelméből született. Nathalie Lorson és Olivier Cresp 2017 óta az illatcsalád alkotói. Ehhez az új fejezethez a röviditalok, különösen a kivételes whiskyk világából inspirálódtak. Akárcsak a legértékesebb skót single malt whisky gyártók mesterei, a két parfümőrt is a kiválóság iránti vágy vezette, és a tökéletes eszencia megalkotása egy eredeti társításhoz.

EGYEDÜLÁLLÓ TÁRSÍTÁS

Ha közelebbről megnézzük, az illatok és a whisky világa nagyon hasonló. Mindkét esetben felfedezhető a nyersanyagok ismerete, a részletekre fordított alapos figyelem, ugyanaz a kutatás a tökéletes akkordért… Továbbá a whisky aromája ugyanolyan fontos, mint a parfümé, és mindkét esetben fás, virágos, édes vagy gyümölcsös jegyei határozzák meg.
A találkozás két, ennyire hasonló szakterület között csak egy váratlan művet hozhatott létre. Egy illatot, mely egy meglepő összetevőre fókuszál: egy Skóciában készült whiskyre, melyből Grasse-ban absolute készül, hogy egy illatkompozíció része legyen. Egyedülálló illatjegy, a modern úriemberek számára.

ÁMBRÁS ÉRZÉKISÉG

A Gentleman Givenchy Réserve Privée egy fás, virágos, ámbrás illat, mely nyomon követhető, magas minőségű alapanyagokból áll. Amitől igazán magával ragadó, az a meglepő kettőség a whisky absolute és az írisz között, utóbbi a Gentleman Givenchy illatok emblematikus összetevője. Az előbbi érzékisége felel az utóbbi kifinomult eleganciájára….
A Gentleman Givenchy Réserve Privée induló illatjegyei tele vannak ígérettel, a koriander mag és a bergamott friss, aromás akkordot hoz létre, mely álcázza a szívjegy meleg érzékiségét: púderes, enyhén fás írisz vegyül a Siam benzoin (gyanta) és a gesztenye édességével, hogy így hangsúlyozza a whisky absolute ámbrás, likőrös jellegét. Az élmény befejezése intenzív, melyben a cédrusfa, a pacsuli és a vetiver eszenciák keverednek és zárulnak egy balzsamos jeggyel: a fás, ámbrás akkord jelenléte az évszázados hordók illatára emlékeztet, melyekben a kivételes whiskyk is érlelődtek.

givenchy, gentleman, gentleman reserve privee, illat, edp, ruzs es mas, ferfi, ferfiak, parfum

ÚJRAGONDOLT DESIGN

Amikor Hubert de Givenchy 1975-ben megalkotta az első Gentleman illat üvegét, az angol úriemberek laposüvege inspirálta. Karcsú sziluett, enyhén lekerekített vonalak, keskeny oldal: a Réserve Privée számára a mitikus üveg a 2021-ben újragondolt formákkal játszik. Ez a verzió lehetővé teszi, hogy jelentősen csökkentsék a felhasznált üveg mennyiségét (16%-kal kevesebb a 60ml és 30%-kal kevesebb a 100 ml esetében).
Az üveget, mely 15% újrahasznosított üveget tartalmaz, fekete átmenetes lakkozással hangsúlyozták, sejtetve a folyadékot, mely olyan ámbrás, mint egy türelmesen érlelődött whisky.
Végül, mint mára minden Givenchy illat doboza, ez a 2022-es kiadás is fenntartható gazdálkodásból származó. újrahasznosított papírból készült

Kapcsolódó bejegyzések