Post Image

IKONOK ILLATAI: MADONNÁTÓL VICTORIA BECKHAM-IG

Rúzs & Más / 2022-08-16

Kedves Olvasóink kívánságára, hasonló témájú korábbi cikkünk folytatásaként ezúttal ismét négy híresség kedvenc parfümjeit leplezzük le:

Madonna – Christian Dior Hypnotic Poison, Estee Lauder Youth Dew

illat, parfum, parfum.hu, hiresseg, sztar, hiressegek illata, kedvenc, madonna, victoria beckham, megan markle, rosie huntington, ruzs es mas

Kevés népszerűbb női előadó létezik bolygónkon, mint az olasz gyökerekkel bíró sokoldalú énekesnő, Madonna. A kiváló előadó képességekkel megáldott, extravagáns művész népszerűsége sokoldalúságán kívül talán abban rejlik, hogy mindig képes a megújulásra. A pop királynőjének aposztrofált Madonna az évtizedek során nem csupán a közönség, a divatszakma csodálatát is kivívta. Határokat feszegető, sokszor provokatív, mégis átütően nőies személyisége számtalan művészt megihletett. Az ikonikus „Express Yourself „című videóban a művésznő által viselt rózsaszín, hegyes melltartó például igazi divatrobbanást idézett elő az 1990-es évek elején. Az üzletasszonyként is sikeres énekesnő több, saját kiadású illattal is büszkélkedhet.

Madonna az illatok terén is igen nyitott. Olykor nem túl ismert kompozíciókat is szívesen kipróbál, de a magánéletben leginkább a Christian Dior Hypnotic Poison női illatát viseli magán. Az 1998-ban Annick Menardo és Christian Dussoulier által megalkotott kompozíció egy klasszikus borostyán és a vanília jegyeivel átszőtt elixír, mely a kókusz, a szilva és a barack gyümölcsös felütéseit sem nélkülözi.

illat, parfum, parfum.hu, hiresseg, sztar, hiressegek illata, kedvenc, madonna, victoria beckham, megan markle, rosie huntington, ruzs es mas

Kevesen gondolnák, hogy az 1953-ban Josephine Catapano által megalkotott, klasszikus Youth Dew by Estée Lauder női illat is Madonna kedvencei közé tartozik. Gyakran viseli a borostyános, fűszeres illatklasszikust, melynek gyümölcsökben és virágokban gazdag összetevői ragyogóan emelik ki nőiességének visszafogottabb oldalát.

Meghan Markle – Dahlia Divin Eau de Parfum by Givenchy, Wild Bluebell and Wood Sage  by Jo Malone

illat, parfum, parfum.hu, hiresseg, sztar, hiressegek illata, kedvenc, madonna, victoria beckham, megan markle, rosie huntington, ruzs es mas

Rachel Meghan Markle Kaliforniában látta meg a napvilágot 1981-ben. A korábban színésznőként is dolgozó gyönyörű Meghan Markle azonban sokkal inkább ismert arról, hogy 2018 óta a brit királyi család, a Windsor-ház tagja, Harry sussexi herceg felesége.

A kiváló stílusérzékkel megáldott barna szépségnek a divatra gyakorolt hatása megkérdőjelezhetetlen. Az általa egy-egy eseményen viselt kreációk, kiegészítők gyakran olyan keresetté válnak, hogy várólistán lehet csak hozzájuk jutni. Meghan Markle az öltözködésben leginkább a letisztult formákat részesíti előnyben, gyakran látni kosztüm szettekben és ceruzaszoknyában. Lenyűgöző, ahogy személyisége életet visz a visszafogott, klasszikus darabokba is, melyekben kivétel nélkül mindig fiatalos és sikkes. Bár sokszor látni Givenchy, Armani és Stella McCartney kreációkban, néha kevésbé ismert márkájú darabokat választ kiegészítésként szettjeihez. Szívesen támogat olyan feltörekvő cégeket, akiknek fontos a fenntarthatóság és a környezetvédelem.

A Givenchy márkanév nem csupán az öltözködésében van jelen, Meghan Markle egyik kedvenc illatkompozíciója a 2014-ben Francois Demachy által megkomponált a Givenchy Dahlia Divin elnevezésű borostyán jegyekkel tűzdelt virágos, ragyogóan nőies illat. Többek között a citrusfélék, a jázmin, az őszibarack valamint az alma üde jegyei találkoznak a szantálfa, a vanília és a pézsma bódító akkordjaival a különleges kompozícióban.

illat, parfum, parfum.hu, hiresseg, sztar, hiressegek illata, kedvenc, madonna, victoria beckham, megan markle, rosie huntington, ruzs es mas

Két másik, Jo Malone illatot is gyakran és szívesen visel a gyönyörű híresség. A zöld virágok jegyeivel játszó friss és fűszeres Wild Bluebell, valamint a vizes jegyeket, a tenger friss sugallatát idéző Wood Sage & Sea Salt, egyaránt stílusos és egyedi illatok.

Victoria Beckham- Creed Royal Water, Chanel Gardénia 

Victoria Beckham, aki leginkább a nagy sikerű Spice Girls nevű leánybanda legsikkesebb tagjaként tett szert világhírnévre, napjainkra igen elismert divattervező és televíziós személyiség. Saját márkájú divatkreációin, kiegészítőin és dekor kozmetikumain túl, férjével a sármos ex- focistával David Beckham-el számos illatkreációt is jegyez. Victoria Beckham elegáns ízlésvilágát jól mutatják illatválasztásai is. Egyik kedvence a patináns Creed parfümgyártó cég Royal Water elnevezésű női illata, melyre talán leginkább az arisztokratikus jelző illik. A kifejezetten a Winsdor –ház számára elkészített és leginkább a fiatalabb korosztályt megcélzó illatot Diana hercegnő is előszeretettel viselte. Az aromás, friss és fűszeres akkordok csodaszép harmóniáját a melegséget adó pézsma és az ámbra egészíti ki egy felejthetetlenül üde kompozícióvá.

illat, parfum, parfum.hu, hiresseg, sztar, hiressegek illata, kedvenc, madonna, victoria beckham, megan markle, rosie huntington, ruzs es mas

Nem ez az egyetlen illat, melyet szívesen visel a brit híresség. A virágos Chanel Gardénia első verzióját 1925-ben álmodta meg Ernest Beaux. Az illat a nyolcvanas években megújult, könnyedebb lett, de megmaradt az eredeti karakter. A Chanel Gardénia magában hordozza az időtlen eleganciát. Az illat indításában a narancsvirág és a zöld jegyek dominálnak, melyeket a szívjegyben az intenzív gardénia, a tubarózsa, a jázmin és a gyümölcsös jegyek egészítenek ki. A szokatlan lezárásban többek között a kókusz, a vanília, a pézsma és a szantálfa is szerepet kap.

Rosie Huntington – Whiteley-Heeley – Pircosmetics Hippie Rose és Rosie for Autograph

illat, parfum, parfum.hu, hiresseg, sztar, hiressegek illata, kedvenc, madonna, victoria beckham, megan markle, rosie huntington, ruzs es mas

Napjaink egyik legismertebb modellje az angol Rosie Alice Huntington-Whiteley, aki a népszerű fehérnemű gyártó cég a Victoria’s Secret egyik angyalaként tett szert jelentős hírnévre. A szőke modell attraktív megjelenését számtalan reklámkampányban megcsodálhattuk, de a filmszakma is szívesen alkalmazza a gazellatestű angol szépséget.

A híres modell 2015-ben népszerűségét kihasználva piacra dobta Rosie for Autograph nevű virágos, könnyed illatát, mely a  Marks and Spencer Autograph fehérnemű-kollekció részeként jelent meg.  A friss, mégis titokzatos illat alapját a centifoliai és a provence-i rózsa adja, melyet különböző zöld levelek, valamint a jázmin és a magnólia jegyei bontanak ki. Az álomszerű, szép lezárást pedig a vanília és a szantálfa elegye adja a Ralf Schwieger által tervezett kompozíciónak.

Saját illata mellett Rosie Huntington – Whiteley az egyre népszerűbb amerikai független parfümgyártó cég, a Heeley izgalmas Hippy Rose illatát viseli szívesen. Az Angliában született, Párizsban élő és alkotó James Heeley illatkreációit a természet ihlette. A környezettudatos, a környezetvédelmet kiemelkedő fontosságúnak tartó fiatal művész számos, izgalmas tematikában megálmodott illatkreációt jegyez. A rózsa finom nőiessége, a forró sivatagi szellő és a szabadság érzése bontakozik ki a részleteiben a James Heeley által szépen kidolgozott Hippy Rose női illatban.

Köszönet a parfum.hu szakértőjének a cikkhez nyújtott szakmai segítségért! 

Kapcsolódó bejegyzések