Post Image

ÍGY SZABADULJ MEG A HÁTADON LÉVŐ PATTANÁSOKTÓL

Rúzs & Más / 2022-11-08

A hátad, csakúgy, mint az arcod, telis tele van faggyúmirigyekkel, amelyek a faggyútermelést végzik. A faggyú pozitív hatásai mellett az eltömődött pórusokért is felel. Amikor a pórusok eltömődnek, tökéletes táptalajt nyújtanak a pattanást (aknét) okozó baktériumoknak. Továbbá a háton előforduló pattanásokat a szűk ruházat (topok, melltartók), izzadás vagy olajos hajápolási termékek is okozhatják. A háton felbukkanó pattanásokkal sokan küzdenek (pontosabban a pattanásosodásra hajlamos bőrrel rendelkező emberek több mint fele) és nem egyszerű kezelni. De ne aggódj, számos kezelés hatékonynak bizonyult ezen a téren, csak kövesd a FOREO tippjeit!

Van különbség az arcon lévő pattanás és a backne, vagyis a háton lévő pattanás között?

Máshol jelentkeznek, az okuk azonban ugyanaz: az eltömődött pórusok. Tehát ha a backne-val küzdesz, a legjobb, amit tehetsz, ha a pórusaid tisztántartására összpontosítasz.

A legjobb kezelések a pattanásos hátra

A pattanásos hát kezelésére számos különféle módszer létezik. Íme, néhány a leghatékonyabb kezelések közül.

Használj olajmentes szépségápolási termékeket

foreo, espada, luna4, hat, pattanas, akne, hatkezeles, akne kezeles, foreo, ruzs es mas, problemes bor, test

Ha hajlamos a bőröd a pattanásokra, akkor már biztosan tudod, hogy az olajos termékek többnyire csak rontanak rajta. Ez a testen előforduló pattanások esetében sincs másképp. Ha olajos hajápolási termékeket vagy testápolót, netán tusfürdőt használsz, válts olajmentes termékekre. Ez segíteni fog, hogy a bőrön felhalmozódott faggyú csökkenjen és így a pórusokat sem tömíted el.

Csökkentsd a hátadra nehezedő nyomást

foreo, espada, luna4, hat, pattanas, akne, hatkezeles, akne kezeles, foreo, ruzs es mas, problemes bor, test

Az ún. acne mechanica a test-pattanás egyik leggyakoribb típusa. Nagyon gyakori a sportolók körében, és ha sportolsz, akkor már találkozhattál vele. Az acne mechanica egyfajta akné, amit külső erők, például a bőr súrlódása vagy nyomása váltanak ki. Az ilyen típusú pattanások megelőzésének legjobb módja, ha laza ruhákat viselsz, kerülöd a szűk ruházatot, és sportmelltartót is csak a sportolás ideje alatt hordasz. Ha aktívan sportolsz vagy hivatásos sportoló vagy, próbálj olyan felszerelést keresni, amely nem gyakorol túl nagy nyomást a hátadra és így nem okoz mechanikai sérülést a bőrödön.

Tartsd tisztán a hátadat

Fontos, hogy tisztán tartsd a bőrt a hátadon, ha szeretnéd megelőzni és kordában tartani a pattanásokat, különösen sportolást követően. Ám amikor a testen előforduló pattanásról van szó, hátad bőrének folyamatos tisztántartása nem mindig egyszerű. Ezért fontos, hogy olyan testápolót használj, amelynek összetevői segíthetnek a pattanások leküzdésében. Keress olyan testápolót, amely benzoil-peroxidot, szalicilsavat vagy teafaolajat tartalmaz.

Ezenkívül hatékony lehet olyan eszközök használata, amelyek gyengéden eltávolítják az elhalt hámsejteket, mivel az elhalt hámsejtek felhalmozódása az eltömődött pórusok és a pattanások egyik kiváltó oka. Számos olyan bőrradírt és hámlasztót lehet találni, amelyeket kifejezetten a test pattanás kezelésére fejlesztettek ki.

foreo, espada, luna4, hat, pattanas, akne, hatkezeles, akne kezeles, foreo, ruzs es mas, problemes bor, test

Használj helyi pattanáskezelést

Ha pattanás van a hátadon, érdemes kipróbálni pattanáskezelő készítményt is. A gél- vagy krém készítmények pattanás elleni összetevőket, például benzoil-peroxidot vagy szalicilsavat tartalmaznak. A benzoil-peroxid vagy szalicilsav tartalmú készítmények használata segíthet leszárítani a pattanásokat, és megakadályozza az újak kialakulását.

Ha már pattanáskezelésről van szó, az ESPADA BHA+PHA Blemish Solution lokális, pattanáskezelő gélje az egyik legjobb megoldás a piacon. Ez a koncentrált, mégis könnyű gél a legfontosabb összetevők erejét egyesíti. A legtöbb pattanás elleni gyógykenőccsel ellentétben, amely  bőrszárazságot és hámlást okozhat, az ESPADA Blemish Solution hidratálja is a bőrt.

foreo, espada, luna4, hat, pattanas, akne, hatkezeles, akne kezeles, foreo, ruzs es mas, problemes bor, test

Cserélj sűrűn a lepedőt

A pattanások vagy a pattanásos hát problémájának gyökere lehet, hogy, máshol keresendő; azzal is megakadályozhatod a hát pattanásosodását – ha hiszed, ha nem – hogy tiszta lepedőn alszol. Az ágynemű rendszeres cseréje és mosása segít a pattanásos hát megelőzésében. Tiszta ágyneműben elszenderedni – minden altatónál többet ér!

foreo, espada, luna4, hat, pattanas, akne, hatkezeles, akne kezeles, foreo, ruzs es mas, problemes bor, test

Ha megtalálod, neked mi válik be, magabiztosabban fogod érezni magad a bőrödben.

Habár a testen előforduló pattanásokat könnyebb elrejteni, mint az arc pattanásait, az még nem jelenti azt, hogy együtt kell élned vele. Ha megfelelően kezeled a pattanásokat és gondoskodsz a bőrödről, magabiztosan fogod érezni magad a testedben. Nincs is ennél jobb érzés!

Küzd le a pattanásokat a FOREO segítségével!

FOREO ESPADA BHA+PHA Blemish Solution pattanáskezelő gél

FOREO 4 body masszázs kefe

 

Kapcsolódó bejegyzések