Post Image

ÍGY HASZNÁLD A SZÉRUMOD, HOGY A LEGJOBBAN HASSON

Rúzs & Más / 2019-11-14

A szérum szinte kötelező, nélküle értelme sincs bőrápolási rituáléról beszélni – ám sokan közülünk mégis elkövetjük azt a bakit, hogy nem jól választjuk meg, vagy helytelenül alkalmazzuk az arcápolás eme intenzív formáját.

Mielőtt azonban elmélyülnénk a témában, érdemes meghatároznunk, miről is beszélünk pontosan: a szérumok, olyan intenzív hatású emulziók, melyek különféle bőrproblémák kezelésére hivatottak. Célzott összetételüknél, nagyobb hatóanyag koncentrációjuknál és a hatóanyagok kisebb molekulaméreténél fogva mélyebben felszívódnak és intenzívebben hatnak a krémeknél. Rendszeres használatuk valóban csodát tehet a bőrünkkel.

szérum, használat, tippek, tévhitek, így használd, hatékony, maximum, rúzs és más

Hidratálóval együtt használd!
A szérumok többsége nem hidratál, a hidratáló szérumok pedig nem tartalmaznak bőrtápláló összetevőket – ezért lényeges a kétféle arcápoló együttes használata. A szérum által bejuttatott hatóanyagokat a hidratáló krém a bőrön képzett finom filmréteggel mintegy bezárja a bőrbe, míg a szérum segíti a krém fontos hatóanyagainak mélyebbre jutását a bőrben.

Ne kend, ne masszírozd!
Finom ütögető mozdulatokkal, az ujjbegyekkel eloszlatva vigyük fel a szérumot a bőrre, majd a teljes tenyerünk enyhe nyomásával segítsük a felszívódását.

Türelemjáték
A szérum használata némi türelmet igényel: néhány percet várni kell a következő termék felvitelével, optimális esetben akár 10-15 percet is! Ha túl gyorsan rákenjük a hidratálót, veszélyeztethetjük a szérum hatóanyagainak megfelelő felszívódását!

szérum, használat, tippek, tévhitek, így használd, hatékony, maximum, rúzs és más

Így rétegezd
Ha többféle szérumot, illetve különféle állagú arcápolókat használsz, mindig a folyékonyabbtól haladj a sűrűbb, dúsabb állagok felé. Így biztos lehetsz benne, hogy mindegyik termék hatóanyagai alaposan felszívódnak.

Mindent a maga helyén
Mivel az arc különböző területeinek eltérő igényei lehetnek, ezért nem minden szérumot kell az arc teljes felületén használni. A zsíros, pattanásos bőrre szánt készítményt például elegendő lehet T-Zónában használni, míg az öregedésgátló szérumot a homlokon valamint a szemek és a száj körül.

szérum, használat, tippek, tévhitek, így használd, hatékony, maximum, rúzs és más

Fokozhatod a hatást
Ha a szérum felvitele előtt mikrotűs hengert (dermarollert) használsz, a hatóanyagok az apró tűk által kialakított csatornákon még mélyebben fognak bejutni a bőrbe.

anti aging, ráncfelvarrás, bőrfiatalítás, orvos-esztétikai, kollagénindukció, non-invazív, rúzs és más

Figyelj oda az összetevőkre!
Fontos, hogy tisztában legyél arcápolóid összetételével, nehogy túl sok jusson belőlük a bőrre. Ha például az arckrémed hidroxi savakat vagy retinolt tartalmaz, akkor szérumod összetételében ezek ne szerepeljenek.

szérum, használat, tippek, tévhitek, így használd, hatékony, maximum, rúzs és más

Kapcsolódó bejegyzések