Post Image

ÍGY ÁPOLD A BŐRÖD ŐSSZEL: TIPPEK A KOZMETIKUSTÓL

Rúzs & Más / 2020-11-06

Az ősz folyamán sokan szembesülhetünk a nyári hónapok által megviselt arcbőrünkkel. Habár a napsütötte, egészséges barnaságtól ragyogó bőr mindenkinek jól áll, ha nem vigyáztunk, a túlzásba vitt napozás, a meleg és az UV sugárzás nyomot hagy arcunkon. Pigmentfoltok, alakulhatnak ki, a pattanások nyomai elszíneződhetnek és állandósulhatnak, bőrünk dehidratálttá válhat. Károlyfi Edit, az Avon Szépségszakértőjének tippjei segítségével most regenerálhatjuk igénybe vett bőrünket, hogy a hűvösebb hónapokban is a legjobb formáját hozza.

Hámlasszunk vagy radírozzunk!

Ahhoz, hogy bőrünket hatékonyan táplálhassuk, elengedhetetlen első lépésként egy alapos hámlasztás vagy gyengéd radírozás. A radírozással vagy hámlasztással eltávolíthatjuk bőrünk elhalt hámsejtjeit és megnyithatjuk pórusainkat, szabad utat adva a különböző készítmények értékes hatóanyagainak, amelyek így könnyebben jutnak bőrünkbe. Károlyfi Edit ehhez az Avon Anew C-vitaminos melegítő hatású arcradírt ajánlja, amely hatékonyan hámlaszt és kettős exfoliáló anyagot is tartalmaz, így téve igazán puhává bőrünket. Az arcradír vízzel érintkezve felmelegszik és megnyitja pórusainkat, így a bennük felgyülemlett szennyeződésektől is könnyedén megszabadulhatunk.

avon, őszi arcápolás, tippek, kozmetikus, rúzs és más, regenerálás, hámlasztás, bőrápolás

Használjunk gazdagabb hidratálót!

Az őszi időszakban fontos, hogy a nyári, könnyed hidratáló krémeinket valamivel zsírosabb, gazdagabb, táplálóbb krémekre váltsuk. Az extrán hidratáló testesebb krémekkel visszatáplálhatjuk kiszáradt és megviselt bőrünket, valamint felkészíthetjük a hideg, szeles időre, hiszen a gazdag összetevők megerősítik természetes védekezőképességét. A szakértő arcbőrünk őszi hidratálására az Avon Anew Reversalist nappali és éjszakai krémeket ajánlja, amelyek protinollal gazdagított formulái hatékonyan táplálják bőrünket, halványítják ráncainkat és puhává varázsolják arcunkat.

avon, őszi arcápolás, tippek, kozmetikus, rúzs és más, regenerálás, hámlasztás, bőrápolás

Ne feledkezzünk meg a pakolásokról!

Bőrünk extra táplálására a legjobb megoldás egy gazdag arcpakolás, maszk lehet, amely azonnali, látványos segítséget tud nyújtani bőrünk feltöltésére. Ahogy egyre korábban sötétedik, és egyre hosszabbra nyúlnak az esték, talán könnyebben találunk időt egy kis plusz bőrápolásra. Amikor csak tehetjük, de legalább heti egyszer, iktassunk be egy gazdag, hidratáló, regeneráló pakolást bőrápolási rutinunkba. Az Avon szekértője ehhez, az Avon Planet Spa Heavenly Hidration regeneráló arcmaszkot ajánlja, amely olívaolajjal gazdagított formulájának köszönhetően, intenzíven hidratálja és regenerálja bőrünket, miközben javítja rugalmasságát és segít helyreállítani természetes ragyogását.

avon, őszi arcápolás, tippek, kozmetikus, rúzs és más, regenerálás, hámlasztás, bőrápolás

Ne hanyagoljuk a fényvédelmet!

Nagy hibába esünk, ha azt gondoljuk, hogy csak nyáron szükséges a fényvédő használata, ugyanis még a borús, felhős napokon is érheti bőrünket erős UV sugárzás, így fontos, hogy egész évben kiemelt figyelmet fordítsunk a fényvédő használatára. A hidegebb időkben is használhatunk külön naptejet, de egy lépést megspórolva, választhatunk akár fényvédővel ellátott hidratáló arckrémet vagy alapozót is. Praktikus választás lehet ilyenkor az Avon Urban Defence alapozó, amely amellett, hogy tökéletes bőrképet eredményez, SPF 50-el védi arcunkat a káros UV sugaraktól.

avon, őszi arcápolás, tippek, kozmetikus, rúzs és más, regenerálás, hámlasztás, bőrápolás

Gondoskodjunk szervezetünkről és ügyeljünk közvetlen környezetünkre is!

Bőrünk formába hozásához elengedhetetlen szervezetünk belülről való támogatása is, hiszen, ha nem táplálkozunk egészségesen, az bőrünkön is meglátszik. Nem meglepő, hogy az általunk elfogyasztott folyadékmennyiség nagymértékben befolyásolja bőrünk állapotát is – ha szervezetünk dehidratált, az külsőnkön is meglátszik. A hűvösebb idő ellenére is ügyeljünk fokozottan a megfelelő folyadékbevitelre, hiszen ezzel sokat tehetünk bőrünk fiatalságának megőrzéséért, valamint gyorsabb és hatékonyabb regenerálódásáért. Amennyiben nehézséget okoz elegendő vizet innunk, próbáljuk ki az Avon Liiv Aloe vera, zöld tea és gyömbér italkoncentrátumot, amely számtalan értékes vitaminnal és kellemes ízzel támogatja megfelelő folyadékbevitelünket.
Az erős UV sugárzás okozta bőrhibáink eltűnését a hidratálás mellett, C-vitamin és kollagén fogyasztásával is támogathatjuk. A C-vitamint nem csak kozmetikumok, de étrendkiegészítő formájában is fontos magunkhoz vennünk, hiszen kiváló antioxidáns, és védelmet nyújt a szabadgyökökkel szemben. Emellett kiemelt szerep jut a kollagénnek, amely biztosítja bőrünk rugalmas, elasztikus, ugyanakkor stabil szerkezetét. Az Avon szakértője ezen tápanyagok bevitelére az Avon Liiv szépítő kollagénes italport ajánlja, amely minden egyes tasakja megfelelő arányban tartalmaz kollagén peptideket és a kollagén szintézishez szükséges C-vitamint. Így elég, ha naponta egyszer belekeverjük kedvenc italunkba bőrünk rugalmasságának megőrzése és érdekében.

avon, őszi arcápolás, tippek, kozmetikus, rúzs és más, regenerálás, hámlasztás, bőrápolás

Az anyagban említett termékek:

• Avon Anew C-vitaminos, melegítő hatású arcradír 75 ml 1999 Ft
• Avon Anew Reversalist nappali krém protinollal SPF 25 50 ml 3300 Ft
• Avon Anew Reversalist éjszakai krém protinollal 50 ml 3300 Ft
• Avon Planet Spa Heavenly Hydration arcmaszk 75 ml 1499 Ft
• Avon Urban Defence alapozó SPF 50 30 ml 1499 Ft
• Avon Liiv Aloe vera, zöld tea és gyömbér italkoncentrátum 400 ml 5900 Ft
• Avon Liiv Szépítő kollagénes italpor 14 x 3,7 g 5600 Ft

Kapcsolódó bejegyzések