Post Image

A BŐRTISZTÍTÁS A SZÉP BŐRHÖZ VEZETŐ ÚT ELSŐ ÁLLOMÁSA!

Rúzs & Más / 2019-03-25

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a bőr egészsége és szépsége szempontjából a megfelelő és alapos bőrtisztítás! De mit is értünk pontosan ezalatt és milyen tisztító lenne legjobb a bőrünknek? Ezekre a kérdésekre válaszol az Avon bőrápolási szakértője!

Milyen a bőrtípusod? 

Bőrünk megfelelő ápolásának legfontosabb alapelve, hogy tudjuk, melyik kategóriába tartozunk. Ha tisztában vagyunk a bőrtípusunkkal, akkor könnyen megtalálhatjuk a legalkalmasabb kozmetikumokat és arctisztítókat is. Sokszor találkozunk sikertelen bőrápolással, amelynek a legfőbb oka, hogy nem a számunkra megfelelő készítményeket használjuk. Erre pedig már az alapoknál, arcunk tisztításánál is érdemes odafigyelni. Az AVON szépségápolási szakértője, Károlyfi Edit most megmutatja, hogyan is tudjuk pontosan meghatározni, hogy melyik bőrtípusba tartozunk, és hogyan tisztítsuk arcbőrünket ennek megfelelően, valamint mely termékeket részesítsük előnyben.

Avon, tisztítás, bőrtisztítás, arctisztítás, bőrtípusok, tippek, rúzs és más

A bőrtípus meghatározása egyszerű folyamat, otthon is könnyedén bármikor elvégezhetjük. Persze, ettől függetlenül érdemes időként egy kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz ellátogatni, hiszen ők más problémára is felhívhatják a figyelmünket, amelyet esetleg mi nem látunk.
Először a bőrtípusunk meghatározásához nézzük meg alaposan az arcunkat, akár nagyítós tükörben. Figyeljük meg, hogy esetleg van-e rajta száraz vagy hámló terület, illetve hogy hol húzódnak a ráncaink és mennyire mélyek. Második lépésként, mossuk meg az arcunkat tiszta, langyos vízzel egy egyszerű arctisztítóval vegyítve, majd dörzsölés nélkül, egy törölközővel itassuk fel róla a vizet. Ezután várjunk fél órát, majd tegyünk egy papír zsebkendőt a homlokunkra, állunkra, orrunkra és a két orcánkra. Várjunk néhány másodpercet, majd vegyük le. Amennyiben sehol nem ütötte át a zsír a papírt, akkor normál bőrünk van, ha az orrunkon, a homlokunkon és az állunkon lett foltos a papír, akkor vegyes, viszont ha mindenütt átzsírosodott a papír, akkor a zsíros bőrtípushoz tartozunk.

Normál bőr esetén a gyengéd tisztítás, száraz bőr esetén olajos, krémes tisztító használata, zsíros bőrűeknél habzó tisztító, a bőr mélytiszítása a cél. De nézzük meg részletesen!

Normál bőrtípus

A normál bőrre a puha tapintás és az egyenletesség jellemző, mindenféle száraz vagy olajos terület nélkül. Aki ebbe a kategóriába tartozik, szerencsésebb helyzetben van, hiszen neki elegendő, ha csak fenntartja ezt az állapotot. Azonban fontos, hogy megfelelő termékeket használjunk, ugyanis ellenkező esetben könnyen szárazzá vagy olajossá válhat a bőrünk. Ennél a bőrtípusnál is érdemes minden reggel és este megtisztítani az arcbőrt, hogy kellően megtartsa a hidratáltságát. Az AVON True Nutra Effects Micellás arctisztító víz tökéletes megoldás lehet a reggeli ápoláshoz, hiszen a benne található micellák segítségével könnyedén távolíthatjuk el a szennyeződéseket, míg esténként használjuk az AVON True Nutra Effects Frissítő arctisztító gélt, amely mélyen tisztítja a pórusokat, könnyedén távolítja el a sminket és gondoskodik arról, hogy az arcbőr ne száradjon ki. Használata nagyon egyszerű, adjunk hozzá egy kis vizet, majd masszírozzuk bele a bőrünkbe, hagyjuk hatni pár másodpercig, utána pedig jó alaposan öblítsük le. Amennyiben instant arctisztításra vágyunk, ajánlott az AVON True Nutra Effects Micellás arctisztító kendőt használni, hiszen könnyen kezelhető és bárhova magunkkal vihetjük.

Avon, tisztítás, bőrtisztítás, arctisztítás, bőrtípusok, tippek, rúzs és más

Avon, tisztítás, bőrtisztítás, arctisztítás, bőrtípusok, tippek, rúzs és más

Száraz bőrtípus

A száraz bőr jellemzője, hogy tapintása érdes, a bőr feszül, amelyhez akár kellemetlen viszketés is társulhat, ez pedig kényelmetlen érzést kelthet. Ezért szükségszerű, hogy az arcunkat ilyenkor ne csak tisztítsuk, hanem a bőrtisztítás mellett megfelelően hidratáljuk is. A száraz bőr esetében használhatunk micellás, illetve olajos tisztítót, erre jelenthet tökéletes megoldást az AVON True Nutra Effects Olajos Micellás víz, hiszen mind a két elem megtalálható benne, gyorsan tisztít és táplálja az arcbőrünket egyetlen lépésben és nem szükséges leöblíteni. Az üvegcsét rázzuk fel, hogy a micellák és az olaj összekeveredjen, majd egy vatta segítségével töröljük végig az egész arcunkat vele. Amennyiben még szárazabb a bőrünk, érdemes az AVON True Nutra Effects Gyengéd arcradírját használni, amely puhává, rugalmassá és ragyogóvá varázsolja a bőrünket, miközben segít javítani a bőr textúráján és exfoliálja azt.

Avon, tisztítás, bőrtisztítás, arctisztítás, bőrtípusok, tippek, rúzs és más

Zsíros és kombinált bőrtípus

A zsíros bőr tapintásra olajos, illetve a T-zónában jól látható telített pórusok és mitesszerek vannak, míg a kombinált bőrnél az orcán az olajos foltok mellett megjelenik a szárazabb rész is. Ennél a bőrtípusnál érdemes odafigyelni, hogy ne használjunk olajos és zsíros arcápolókat, még ha van száraz része is az arcunknak. Ilyenkor olyan krémmel hidratáljunk, amely kifejezetten zsíros vagy kombinált bőrre ajánlott. Az AVON True Nutra Effects Habzó arctisztító tisztítja a bőrt és eltávolítja a szennyeződéseket, a benne fellelhető chia magnak, az omega 3 és -6 zsírsavnak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően pedig 12-szer több vizet képes megkötni, ezáltal segít a bőr vízháztartását optimális szintre emelni. Abban az esetben, ha a bőrünk láthatóan olajos és fénylik, az AVON True Nutra Effects Mattító tonikot ajánljuk, hiszen drámaian mattítja a bőrt, mélyen tisztítja és felfrissíti azt, mindamellett, hogy összehúzza a pórusokat. Használata egyszerű, rázzuk fel alaposan, majd rakjunk a tonikból egy vattára és gyengéden simítsuk el az arcunkon.

Avon, tisztítás, bőrtisztítás, arctisztítás, bőrtípusok, tippek, rúzs és más

Az anyagban említett termékek:
• AVON True Nutra Effects Micellás arctisztító víz – 1299 Ft
• AVON True Nutra Effects Frissítő arctisztító gél – 1299 Ft
• AVON True Nutra Effects Micellás arctisztító kendő – 1999 Ft
• AVON True Nutra Effects Olajos Micellás víz – 2499 Ft
• AVON True Nutra Effects Gyengéd arcradír – 1299 Ft
• AVON True Nutra Effects Habzó arctisztító – 1299 Ft
• AVON True Nutra Effects Mattító tonik – 1299 Ft

Kapcsolódó bejegyzések