Post Image

HIDRATÁLÁS MAGASFOKON: KIEHL’S ULTRA OVERNIGHT MASK

Rúzs & Más / 2022-04-11

Egy rendkívüli újdonsággal kerültem közeli barátságba: kipróbáltam a Kiehl’s Ultra Facial termékcsalád intenzíven hidratáló új tagját, amely éjszakai maszkként, 15 perces pakolásként sőt tisztítóként is használható.

Az Ultra Facial Cream-ről talán már hallottatok, sőt használtátok is, mivel ha a bőr védőrétegének erősítése a cél, a Kiehl’s  az Ultra Facial Cream-ből ad el világszerte a legtöbbet, több mint 40 millió darabot. Ez a krém klinikai tesztek alapján 47,9%-kal növeli a bőr védőrétegének erősségét, miközben 24 órás hidratálást biztosít a bőrnek – akár szélsőséges éghajlati körülmények között is.

Az Ultra Facial Cream hidratáló erejét felhasználva, a Kiehl’s megalkotta a hetente többször használható Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask-ot, amely segít helyreállítani és stabilizálni a bőr védőrétegét azáltal, hogy csökkenti az éjszakai nedvességvesztését, így reggelre még erősebb lesz a bőr védőrétege.

Tudtad, hogy a bőr akár 93%-kal több vizet veszít az éjszaka folyamán? Ez azért következik be, mert amikor alszunk, a bőr hajlamos kevesebb faggyút/olajat termelni, ami a megfelelő hidratáltság fenntartásához szükséges és emiatt nagyobb a transzepidermális vízveszteség vagy más néven “TEWL” (transepidermal water loss), ami a bőrön keresztül történő vízveszteséget jelenti. Az Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask speciálisan úgy lett kialakítva, hogy segítsen minimalizálni az éjszakai vízveszteséget azáltal, hogy táplálja és hidratálja a bőrt, ezzel pótolva az alvás során eltávozott nedvességet. A formula segít megőrizni a bőr megfelelő hidratáltságát az éjszaka folyamán, hogy reggelre rugalmas és egészséges bőrrel ébredhessünk.

kiehl's, ultra facial, overnight mask, ejszakai maszk, szkvalan, glikoprotein, hidratalo, rehidratalo, ruzs es mas

Nagyon különleges, “vajas” textúrája – hivatalosan transzformatív balzsam-olajos – magas arányban, 10,5%-ban növényi eredetű (olivából kinyert) szkvalánt és az Ultra Facial család jellegzetes összetevőjét, a tengeri gleccserekből származó glikoproteint tartalmazza, amelyek pótolják és megkötik a nedvességet, ezzel segítve a szárazság leküzdését és a bőr hidratáltságának megőrzését akár 3 napon át, egyetlen használat mellett.
A 100% PCR (újrahasznosított) tégelybe csomagolt Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask minden bőrtípusra használható, 3-féle módon.

1. A mélyreható nedvességpótlás és a bőr védőrétegének erősítése érdekében a termék használható  éjszakai maszkként az egész arcon vagy kizárólag a szárazságra hajlamos területeken.

2. A formula alkalmazható 15 perces kezelésként, ami a hatóidő eltelte után, kendővel letörölhető.

3. Használható tisztító cold krémként is, hogy gyengéden eltávolítsa a sminket és annak maradványait az arcról, miközben tiszta és hidratált
érzést hagy maga után.

Tapasztalataim

A szilárd vaj állagú krém a bőrrel érintkezve selymes emulzióvá olvad, kellemes érzetet ad. Illatmentes, nem irritálja a szemkörnyéket sem, így mindenhová bőven felviszek belőle, az orromat kivéve, amin még mindig zsíros a bőr. Éjszaka hagyom dolgozni, reggelre a bőröm majd kicsattan: ragyogó, egészségesen fényes és nagyon-nagyon hidratált. Gyors pakolásként, akár egy fontos esemény előtt, hatékony mentőöv a fakó, fáradt, száraz bőr számára. Tisztítóként kizárt, hogy használjam, ahhoz túl jó!:-D

Összetevők a bőr védőrétegének (bőr barrier) erősítéséért

A bőr barrier a bőr legkülső rétege, amely segít megtartani a nedvességet és védekezni a külső agresszorok; a szennyeződések és a környezeti hatások ellen. Ha a bőr védőrétege ép, biztosítja a bőr nedvességének, puhaságának, rugalmasságának és általános egészséges megjelenésének megőrzését. A meggyengült bőr barrier gyengébb védekezőképességgel rendelkezik, így nem képes fenntartani a megfelelő hidratáltságot és a bőr egészségét. Ez szárazsághoz, fakósághoz és érzékeny bőrhöz vezethet.

Növényi eredetű szkvalán: Egy természetes eredetű bőrpuhító , amely a formulába építve segít a bőrt rugalmassá és puhává varázsolni.
Tengeri gleccserekből származó Glikoprotein: Gyakran vízmágnesként jellemzik ezt a teljesen megújuló, természetes eredetű fehérjét, ami képes alkalmazkodni a szélsőséges környezethez. A maszkba keverve segít vizet juttatni a bőrbe és kiegyensúlyozni a hidratáltsági szintjét.

Kapcsolódó bejegyzések