Post Image

HASZNOS TUDÁS A HOME STAGING

Rúzs & Más / 2022-03-04

Hallottál már a home staging-ről? A lakberendezés egy különleges ágáról van szó, amelynek szakértői, Jenőfi Réka és Vitális-Pintér Veronika, a Rennahome tagjai egy csodaszép könyvet adtak ki “Így kell jól lakást eladni” címmel.

home staging, lakberendezes, konyv, ingatlanertekesites, lakaseladas, ruzs es mas, lakas, berendezes, kiadas

Állítsd színpadra a lakásod!

A home staging története az 1970-es évekre nyúlik vissza, az amerikai Barb Schwarz nevéhez fűződik a kifejezés, magyarul szó szerinti fordításban: az ingatlanok színpadra állítása. A lakberendezőként és ingatlanértékesítőként is dolgozó Barb volt az első, aki teljesen más szemlélettel tekintett az eladásra kínált ingatlanokra. Az volt a célja, hogy a lakás az értékesítéskor a lehető legszebb és legvonzóbb képét mutassa, és azonnal magával ragadja az érdeklődőt. És bizony egy szépen felújított és berendezett, hívogatóan bedekorált lakásba sokkal könnyebb beleszeretni, mint 4 piszkosfehér falba.  
Nagyon gyorsan kiderült a gyakorlatban, hogy ezek az ingatlanok hatalmas versenyelőnyre tettek szert az ingatlanpiacon. Egyrészt sikerült lerövidíteni az értékesítési időt, másrészt a vevők magasabb árat voltak hajlandóak fizetni.

home staging, lakberendezes, konyv, ingatlanertekesites, lakaseladas, ruzs es mas, lakas, berendezes, kiadas, rennahome

Ez a látásmód azt feltételezi, hogy tulajdonosként képesek legyünk a lakásunkra már nem a saját otthonunkként tekinteni, hanem egy értékes vagyontárgyként, ami ugyanúgy igényli a felkészítést eladás előtt, mint például az autónk. Hiszen mi az első, ha valaki el akarja adni az autóját? Minimum lemosatja, kipakol belőle, kiszedi a személyes tárgyait, ezenkívül megjavíttatja az esetleges hibákat, kipolírozza az apróbb sérüléseket, hogy a legjobb formájában látszódjon a fotókon, hiszen minél előbb és a legjobb áron szeretnénk eladni. Ez mindenkinek természetes, pedig egy nagyságrendekkel kisebb értékről beszélünk, mint egy ingatlan értékesítése.

home staging, lakberendezes, konyv, ingatlanertekesites, lakaseladas, ruzs es mas, lakas, berendezes, kiadas, rennahome

Home staging során sem történik más: hibátlan, esztétikus otthonokat kínálunk a vevőknek. A home staging célja, hogy az eladásra vagy kiadásra kínált ingatlant a lehető legjobb formájába hozzuk, és úgy mutassuk meg a potenciális vevőknek, azért, hogy a lehető legjobb árat fizesse érte!
Az ingatlanok felkészítése és sikeres értékesítése jóval több annál, mint ízlésesen összeválogatott bútorok elhelyezése a lakásban. Sokkal inkább egy marketing eszköz, amellyel a vevő számára élménnyé tesszük leendő otthona megvásárlását. (Meg kell jegyezni, hogy NEM a vevő becsapásáról van szó, valóban értéket kínálunk a számára! Ami felújítottnak van hirdetve, az valóban fel van újítva, nem csak kifestetjük a lakást, amiben 80 éves villanyvezetékek vannak. A hibás parkettára nem toljuk rá a szőnyeget, hanem kijavíttatjuk a parkettát, stb.)

home staging, lakberendezes, konyv, ingatlanertekesites, lakaseladas, ruzs es mas, lakas, berendezes, kiadas, rennahome

Magyarországon ebben a tekintetben ma még úgy fogalmazhatunk, hogy aki mer, az nyer. Vagyis aki elég tudatos, és használja a home staging adta lehetőségeket, az előnyre tesz szert azzal a többséggel szemben, aki még mindig ott tart, hogy kiteszi a hirdetést és várja a vevőket. Hamarosan azonban eljön az idő, amikor már azt mondhatjuk, hogy aki kimarad, az lemarad, vagyis, ha valaki nem készíti fel home staginggel az ingatlanát, egyértelműen vesztesként fog kikerülni az értékesítés végén.

Bemutatkoznak a szerzők

Jenőfi Réka és Vitális-Pintér Veronika, home stagingelt ingatlanok értékesítési szakértői, a Rennahome alapítói vagyunk. Az élet különböző területéről érkeztünk, lakberendező illetve közgazdász végzettséggel rendelkezünk, azonban a gondolkodásmódunk és értékrendünk hasonló. A munkánk iránt érzett szenvedélyünk összeköt, célunk, hogy megmutassuk, a home staging a legjobb dolog, ami egy ingatlannal történhet! Célunk, hogy minden ingatlan, ami kikerül a kezünk közül a lehető legjobb áron és leggyorsabban keljen el, ALKU nélkül! Közös utunk közel 5 éve kezdődött, azóta együtt dolgozunk, egymás tudását kiegészítve és megsokszorozva, hogy megbízóinknak mindig a maximálisat nyújthassuk.

home staging, lakberendezes, konyv, ingatlanertekesites, lakaseladas, ruzs es mas, lakas, berendezes, kiadas, jenofi reka

Jenőfi Réka

Akár a saját lakását szeretné jól eladni valaki, akár ingatlan befektetőként van jelen az ingatlanpiacon és a profitot akarja maximalizálni, a munkánkkal ehhez hozzásegítjük. A vevő számára pedig élménnyé válik a vásárlás. Értékes, szép lakásokat teremtünk olyan módon, hogy az megbízóink számára gazdaságilag a lehető legjobban megtérüljön, ez inspirál minket minden nap.
Az elmúlt években több, mint 400 millió Forint értéknövekedést értünk el. Saját, valós piaci tapasztalatokkal rendelkezünk, nem csak elméletben értünk a szakmánkhoz, ezért a ránk bízott ingatlanok tulajdonosai biztonságban tudhatják legnagyobb vagyonukat.

home staging, lakberendezes, konyv, ingatlanertekesites, lakaseladas, ruzs es mas, lakas, berendezes, kiadas

Vitális-Pintér Veronika

Így kell jól lakást eladni- a home staging alapjai könyv

A könyv azért íródott, hogy minél több ember ismerje meg a szemléletet és használja tudatosan azokat a módszereket, amelyeket akár ő is meg tud tenni a sikeres értékesítés érdekében. Jelenleg ez az egyetlen magyarnyelvű kiadvány a témában.

home staging, lakberendezes, konyv, ingatlanertekesites, lakaseladas, ruzs es mas, lakas, berendezes, kiadas

– A home staging könyv közérthetően és olvasmányosan vezet be az ingatlan felkészítés rejtelmeibe, mely segít megérteni, hogy lesz az ingatlanod eladásából sikertörténet.
– Megtudod, hogy miért hajlandó többet fizetni a vevő, hiszen csak így érheted el a legjobb árat.
– Megtudhatod, hogy Magyarországon miért más a home staging, mint Amerikában, és mi a jövője, amiről Te sem maradhatsz le.
– Valós, saját munkáik közül mutatnak be jónéhányat, amelyek bizonyítják a módszer sikerét
– Azonnal elkezdheted a lakásod felkészítését, hogy minél előbb és jobb áron találjon vevőre
– Teljesen az alapoktól haladhatsz, mert csak azokra lehet építkezni. Amíg nem érted meg a szemléletet, addig nem fogod tudni, hogyan állj neki a sikeres felkészítésnek.
– Ilyen összefoglaló anyagot magyar nyelven nem találunk sehol
– Csak olyan dolgokat írnak le, amelyek valóban működnek és kipróbálták őket élesben az ingatlanpiacon
– Egy csodaszép képekkel illusztrált, több, mint 160 oldalas könyv, melyet élmény lesz olvasni

Itt kapható a könyv: rennahome.hu

https://www.facebook.com/rennahome

home staging, lakberendezes, konyv, ingatlanertekesites, lakaseladas, ruzs es mas, lakas, berendezes, kiadas, rennahome

Kapcsolódó bejegyzések