Post Image

HAMISÍTATLAN AMERIKAI ÍZEK A JOHNNY’S BISTRO-BAN

Rúzs & Más / 2022-06-15

Sosem hittem volna, hogy Budapesten (és Diósdon is) létezik egy talpalatnyi valódi Amerika! És ez nem valami Amerika, hanem valami nagyon-nagyon Amerika. Ahogy belépsz, nyomban a tengerentúli kontinens atmoszférája leng körül: kirobbanó, élénk színek, szörfdeszkák, műbőr ülőkék, bakelit lemezek, rengeteg családi emlék – egyszóval ízig-vérig „Diner”. Mégsem a megszokott domináns piros színnel és retro stílussal, itt sokkal inkább a kaliforniai tengerparti hangulat dominál:

johnny's, amerikai, shake, etterem, american, hamburger, mexikoi, ruzs es mas

Az egyik tulajdonos, Kinga köszönt bennünket és elmeséli a családi vállalkozás történetét. A 2012-ben alapított diósdi aprócska amerikai kifőzdét, a Johnny’s-t többévnyi közös munkát követően vette át Kinga fia, Bence a tulajtól, amikor ő visszautazott az Egyesült Államokba. Két kívánsága volt: az egyik, hogy maradjon meg az étterem neve, a másik, hogy az ételek maradjanak autentikusak, minőségiek. A családi vállalkozásban jelentősen kibővített diósdi étteremmel, a Szarvas Gábor utcai második Bistro megnyitásával és további két vidéki Johnny’s franchise étterem életrehívásával a család jócskán túlteljesítette az alapító kérését. Mára a folyamatosan megújuló, rendkívül sokszínű és izgalmas étlappal, saját fejlesztésű csoda-shakekkel, party cateringgel az étterem számtalan törzsvendéget szerzett.

Ahogy Kinga fogalmazott: „Nekünk nem az a célunk, hogy egy erre járó turista egyszer bejöjjön és soha többé ne lássuk. Persze szívesen fogadjuk őket is, de mi elsősorban hűséges törzsvendégek megszerzésén fáradozunk. Olyanokén, akik szívesen elidőznek, otthon érzik magukat nálunk, elhozzák a barátaikat, családjukat, gyerekeiket és kutyusaikat, rendelnek ünnepi alkalmakra az egyedülálló 8 (éhes) főre szabott Hamburger tortánkból, és élnek a kedvezményes délutáni ajánlatunkkal.

Tudniillik, aki 15 és 18 óra között párjával (vagy bárki mással :)) hamburgert rendel, kap egy harmadik sajtburgert ajándékba, amit hazavihet. Persze senki ne a gyorséttermi sajtburger méretre gondoljon! Itt ugyanis nemcsak az autentikus ízek, de a bőséges adagok is Amerikát idézik. Viszont, hogy senkinek se kelljen lemondania az isteni ízekről gluténmentes vagy akár fitt style burger is szerepel a kínálatban.

johnny's, amerikai, shake, etterem, american, hamburger, mexikoi, ruzs es mas

Régebbi olvasóim már tudják, nekem sem kell jó étvágyért a szomszédba mennem és bizony a Woman Power Project többi tagjának sem, mégis itt már az előételnél éreztük, nem kis feladat lesz 3 fogást végigennünk. Előételnek Nachos tálat választottunk, darált hússal salsával és guacamole szósszal egybesütve, valamint Rántott hagymakarikákat. Nos, már ezek is bőven megtették volna főételnek. Ínycsiklandó volt a darált hús fűszerezése, a pirított nachos-zal, guacamoléval egyenesen mesés!Közben kaptunk egy kis bemutató valódi amerikai üdítőkből: érkeztek a különféle ízesítésű (meggyes, vaníliás, mangós, licsis stb.) Dr. Peppers, Chupa Chups üdítők, Old Jamaica gyömbérsörök.

johnny's, amerikai, shake, etterem, american, hamburger, mexikoi, ruzs es mas

A főételeket nehezen választottuk ki , ugyanis a számos tipikus mexikói finomságtól az izgalmas hamburger változaton keresztül a grillhús és rántott hús, saláta és különleges tésztaétel kínálatig egytől-egyig csábító volt. Végül ők lettek a befutók:

johnny's, amerikai, shake, etterem, american, hamburger, mexikoi, ruzs es mas

Sweet Home Avocado Burger – hamburger baconnel, avokádó szósszal és minden jóval, Legendary Rib, avagy hosszan érlelt BBQ sült oldalas cheddar sajtos burgonyapürével, Korean BBQ Chicken: kukoricabundás csirkemell koreai barbecue szósszal leöntve narancsos vinaigrette kevert salátával, Mushroom and Steak Pasta azaz bélszíncsíkok tejszínes gombaszósszal tagliatelle tésztával, Jackpot burger gluténmentes buciban marhasúspogácsával és pulled pork-kal, dupla sajttal, aiolival valamint Füstös BBQ Chicken: grillezett csirkemell svájci sajttal, portobello gombával és burgonyapürével. Mindez isteni édesburgonya, grillzöldségek és Cole Slaw kíséretében.

johnny's, amerikai, shake, etterem, american, hamburger, mexikoi, ruzs es mas

johnny's, amerikai, shake, etterem, american, hamburger, mexikoi, ruzs es mas

És még csak ezután érkezett egy tejes fagylalt alapú, minden finomsággal felturbózott Oreo milkshake, nézzétek csak:

johnny's, amerikai, shake, etterem, american, hamburger, mexikoi, ruzs es mas

A teljes étlapot ITT tudjátok megnézni!

Minden olyan volt, ahogy ígérték: ízletes, bőséges, minőségi alapanyagokból készítve. Amit nem bírtunk megenni, azt nagyon kedvesen és magától értetődően elcsomagolták nekünk, így legalább az otthoniak is kaptak némi ízelítőt a Johnny’s-ból, azzal az ígérettel megfejelve, hogy ide bizony családilag is hamarosan ellátogatunk! (Mikor lesz már hétvégeee??!)

Kapcsolódó bejegyzések