Post Image

HAJHULLÁS ELLEN PROFESSZIONÁLIS KEZELÉS

Rúzs & Más / 2018-05-10

Tavasszal sokan szembesülünk az intenzívebb hajhullással, ez természetes jelenség. Ha azonban nemcsak időszakosan ritkulnak a hajszálaink, ne hagyjuk annyiban!
Megjelenésünk fontos része dús és egészséges hajkoronánk, amely fiatalságot sugároz és magabiztosságot ad a viselőjének. Éppen ezért a hajritkulással nem könnyű szembenézni, akár pszichés zavarhoz is vezethet, így érdemes minél hamarabb elejét venni.

Mitől hullik? 

Átlagosan 100-150 ezer hajszállal rendelkezünk, melyeknek nyolcvan százaléka növekszik, míg a többi nyugalmi illetve átmeneti fázisban, azaz kihulló félben van. A hajszálak élettartama nagyon eltérő lehet: a növekedési fázis, amikor a haj háromnaponta kb. egy millimétert nő, 2-6 évig tart. Minden egyes nap a fejbőrben található hajgyökerek sejtjei összességében 30 méter hajszálrostot, más néven keratint képeznek. A folyamatos hajváltás akár napi 100 hajszál elvesztéséig teljesen természetes – hajhullásról akkor beszélünk, ha ennél nagyobb a veszteség, illetve ha a hajhullás egy területre koncentrálódik.
Korai hajhullást belső – genetikai és hormonális -, valamint külső tényezők, amilyen a stressz vagy a hajhagymák meghűlése egyaránt okozhatnak. A különböző okok végül ugyanahhoz az eredményhez vezetnek: a hajszálak gyökereit körülvevő kollagénburok megvastagszik, megszilárdul és emiatt a hajszál nem jut elegendő tápanyaghoz. Mivel a hajhagyma így nem képes a tökéletes működésre, a hajszál elvékonyodik, végül pedig kihullik. A probléma eredetét gyakran nem könnyű kideríteni.

Hajhullas professzionális kezelése, Royal Clinics, rúzs és más

A problémára a haj- és bőrgyógyászok valamint a kozmetikai cégek folyamatosan keresik a megoldást. A hajhullás kezelhető, ám a kezelés eredményessége sok mindentől függ. Fontos tényező az idő: minél korábban kezdjük meg a kezelést, annál nagyobb az esélye, hogy a hajhagymák normál működése visszaállítható. A kezelések célja a hajhagyma stimulálása, a vérellátás serkentése, de legfontosabb, hogy a hajhullás okának megszüntetése – már amennyiben ez lehetséges. A hajhullás kezelésében a türelem és a rendszeresség elengedhetetlen.

Kezelés kombinált terápiával

A professzionális esztétikai eljárásokat alkalmazó Royal Clinics orvos-esztétikai klinikán a hajhullás konzultációt szakember végzi egy mikrokamera segítségével. Ennek alapján javasolja a páciens számára legalkalmasabb módszert vagy több módszert ötvöző kombinált terápiát. A hajhullást mezoterápiával, dermarollerrel és saját vér terápiával (PRP)is kezelik. A speciálisan összeállított mezoterápiás steril hatóanyag koktélt (mely a páciens problémájára, egyénre szabottan kerül összeállításra), tű segítségével juttatják a bőrbe. A mezoterápia előnye, hogy pontosan olyan mélységbe juttatja a hatóanyagokat, ahol azok maradéktalanul felszívódnak. A javasolt kezelésszám egyénenként változhat, általában 6-8 alkalom.


A dermarolleres kezelés során az érintett fejbőr terület funkcióit tűhenger segítségével serkentik: stimulálja a hajhagymák működését, mivel a mikrotű szúrások helyi vérbőséget idéznek elő. Fokozza még a hatást, hogy a tűk behatolva a bőrbe mikrocsatornákat nyitnak meg, így biztosítva a hatóanyagok bejutását. A legtöbb esetben kb. 10 kezelést követően új hajszálak jelennek meg.

Hajhullas professzionális kezelése, Royal Clinics, rúzs és más

A kezelések másik fajtája az úgynevezett Drakula terápia vagy PRP, melynek során a páciens levett vérét centrifuga segítségével szeparálják és a vérlemezkékben feldúsult valamint a hajnövekedést indukáló növekedési faktorokat tartalmazó plazmát injektálják a problémás területre. A páciens a kúra során mintegy 3-4 alkalommal látogat el a központba kezelésre 6-8 hetente. A kezeléskúra hatására elsőként a hajhullás ütemének csökkenését, akár teljes megszűnését tapasztalja a páciens, a második fázisban pedig új, finom hajszálak indulnak növekedésnek.

Hajhullas professzionális kezelése, Royal Clinics, rúzs és más

Minél hamarabb szánjuk el magunkat a hajhullás, vékonyodás kezelésére, annál nagyobb az esélye, hogy hatékony változást tudunk elérni!

Kapcsolódó bejegyzések