HAJÁPOLÁS MÁSKÉPP: ZERO IMPACT ÉS TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK

Rúzs & Más / 2018-11-01

Először Marie Claire-es kolléganőmtől hallottam a márkáról különleges ajándékdobozaik kapcsán, majd Beauty & Style kiállításon alkalmam nyílt közelebbről megismerni a termékeiket. A pulthoz azzal csábították az érdeklődőket, hogy a kiválasztott illóolaj keverékkel személyre szabott sampont kevertek ki. Íme az én samponom, leírhatatlanul finom, púderes virágillattal:

davines, fenntartható, hajápolás, környezetbarát, rúzs és más

Az alapja egyébként egy általános, napi használatra fejlesztett sampon. Kaptam mellé Roucou olajat tartalmazó Oi hajolaj mintát, melyet – a használati utasítás szerint – a törölközőszáraz hajvégekbe simítottam, majd megszárítottam a hajam. És láss csodát: a szőkítéstől és hajformázástól elhasználódott, kiszáradt hajvégeim új életre kaptak. Egészen elszoktam már attól, hogy a hajam (önmagához képest) ilyen szépen csillogjon:

davines, fenntartható, hajápolás, környezetbarát, rúzs és más

Szóval ezek a termékek megkapták nálam a zöld utat és amint tehetem, újabbakat fogok kipróbálni, mégpedig a Naturaltech terápiás ápoló családból! Erről a termékcsaládról előzetesen annyit, hogy mindeféle haj- és fejbőr problémákra specializálódott hajápolót megtalálunk köztük!

De térjünk vissza egy kicsit a márkára! 

davines, hajápolás, organikus, rúzs és más

A Davines sustainable beauty (=fenntartható szépség) márkát 1983-ban alapította a Bollati család az olaszországi Pármában (így Párma már nemcsak a sonkájáról híres!). Az első években más márkák számára álítottak elő magas minőségű hajápolási kozmetikumokat, de egy évtized elteltével saját márkanév alatt gyártott termékekkel hódították meg a fodrásszalonokat és a Davines-t hamarosan a legfelkapottabb prémium butikmárkák közt kezdték el jegyezni, mely mára 90 országban elérhető.

davines, fenntartható, hajápolás, környezetbarát, rúzs és más

A Davines mindén létező területen elkötelezett a természetvédelem iránt: 2006 óta kizárólag megújuló energiaforrásból származó – nap- szél- és geotermikus – energiát használnak, a CO2 kibocsátást pedíg erdők telepítésével teljes mértékben kompenzálják – ezért szerepel a termékeken a Zero Impact minősítés. Az összetevők ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó  hatóanyagok. A nemzetközi öko-etikai sztenderdeknek megfelelő technológiákat felhasználva biológiailag leépülő illetve újrafelhasználható csomagolóanyagokkal, fair trade beszerzésből származó alapanyagokkal dolgoznak. Az innovatív, egyedi és kiváló minőségű és tisztaságú összetétel biztosítja a késztermék teljes nyomonkövethetőségét.

davines, fenntartható, hajápolás, környezetbarát, rúzs és más

Természetesen bennünket, fogyasztókat mindenek felett a hatékonyság illetve a végeredmény érdekel. A kozmetikumok hatékonyságát a nemzetközi egyetemekkel és kutatóközpontokkal együttműködve tesztelik (állatokon nem!). A Szépség+Fenntarthatóság kettőse inspirálja minden projektjüket a tervezéstől és gyártástól kezdve a vállalati etikán és szalon oktatáson keresztül.

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések