Fineburgerek és smart food

Zsolesz / 2013-05-13

Mi történik, ha a hamburgert a legjobb alapanyagokból és legrafináltabb ízekből komponálják meg, ha komplett fogásként, hozzáillő körettel és mártásokkal tálalják, s ha nemcsak a harmóniára, de a korszerű táplálkozás követelményeire is ügyelnek? Megszületik a Fineburger!
Az OPUS-ban arra vállalkoztak, hogy az utcáról behozzák az étterembe a „gyalogburgert”. Különleges, ízletes, egészséges – és mégis hamburger. Valami olyasmi, mint amikor Duke Ellington Für Elise-t játszik. Bár imádják az improvizációt és a jazzt, a konyhában szigorúan kottából játszanak. Minden „fineburger” fogás alapja tökéletesen azonos módon készül: 15 deka hús, friss, helyben sütött zsemle, házilag készített ketchup és ízletesen komponált köretek. Ugyanakkor minden hamburger más típusú zsemlével, húsból vagy éppen vega alapanyagból készül. Kínálatukban szerepel marha-, sertés-, kacsa-, libamáj-, rák-, lazac-, sőt sajt- vagy zöldségburger is.

De mi az a Smart food?
Azt mindannyian tudjuk, mennyire fontos a tálalás. Az étel, amelyet elfogyasztunk, már azelőtt beindítja a fantáziánkat, mielőtt a villánkra vennénk. Épp ezért kísérleteznek egészen új dizájnokkal. A tányér helyett öblös poharakba tálalnak, bizonyítva, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a kalóriák számlálásában jelenik meg, hanem a látvány is szerves része az élvezetnek. A körkörösen megszemlélhető kompozíciók már az első falat előtt élményt jelentenek. Ráadásul ebben a formában – a kisebb porcióknak köszönhetően –  akár többfélét is lehet rendelni, így lakatva jól nemcsak a gyomrot, de a szemet is. Az étterem különlegessége: a napi Smart Lunch Business Gyorsmenü: leves- főétel – desszert – 3 fogás egy tálon tálalva! 12.00 – 15.00 óráig 1485 Ft

Kapcsolódó bejegyzések