Post Image

ETTŐL RAGYOGOTT SISI KIRÁLYNÉ HAJA – KIPRÓBÁLTUK!

Rúzs & Más / 2020-10-05

Egy nagyon különleges hajpakolás tesztelésére nyílt lehetőségem, aminek az összetevőit Sisi királyné hajápolási rituáléja ihlette! Sisi híres volt földig érő csodálatos hajkoronájáról, melyet gondosan ápolt. A királyné hajához csak fodrásza, Fanny Angerer érhetett. A hajmosás egy egész napos procedúra volt, melynek során konyakból és tojássárgájából készült pakolással ápolta a hajzuhatagot.

Amióta először hallottunk Sisi konyakos-tojásos pakolásáról, azóta azt találgattuk, vajon tényleg működhetett-e? Nem hagyott minket nyugodni és utánajártunk. Kiderült, hogy a konyak és a tojássárgája valóságos csodaszer a hajnak. Nem véletlenül esett erre a királyné fodrászának választása. Tudták mit csinálnak!” – mondta Török Tamás a termékfejlesztés vezetője, az ANGERER Fodrászat ügyvezetője.

angerer, sisi hajpakolás, legendás hajápoló, hajápolás, hajtápláló, fodrászat, hagyomány, tojás és konyak, rúzs és más, fényes haj, töredezett haj

A tojásban lévő lecitin egy természetes, zsírszerű anyag, a foszfolipidek egyike. Segít a haj természetes fényének, felületi sérüléseinek helyreállításában, a hajat lágy tapintásúvá teszi. A konyakban található tannin pedig antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami megakadályozza a sejtek károsodását, valamint segíti a hajszerkezet állapotának megőrzését és a hatóanyagok bejuttatását a hajszálakba.

Sisi királyné eredetileg konyak és tojássárgája keverékéből készült hajpakolása prémium kozmetikum formájában született újjá. A legendás hajápoló kezelést a Sisi fodrászáról, Fanny Angererről elnevezett ANGERER Fodrászat alkotta újra.

A legenda újjászületése

Az eredményeken fellelkesedve belevágtunk, hogy újjáalkossuk, illetve a mai kor elvárásainak megfelelően továbbfejlesszük Sisi királyné legendás hajpakolását. Hónapokig tartó munka eredményeként született meg a tojás és konyak hatóanyagaival, tannin és lecitin hozzáadásával készült ANGERER SISI hajpakolás – mondta Török Tamás.

A tojás és konyak hatóanyagain felül a SISI hajpakolás számos jótékony összetevőt, shea vajat, kókuszolajat, jojobaolajat és keratint is tartalmaz. Hatóanyagai helyreállítják a hajszálak szerkezetét, kijavítják azok felületi sérüléseit, táplálják és megerősítik a hajat, valamint megelőzik a hajvégek töredezését. Használatával a haj fényes és erős lesz, valamint könnyen kezelhető és jól formázható marad.

Kipróbáltuk, bevált!

A hatalmas, 500 ml-es tégely sűrű, karamellszín krémet rejt, ami annyira kellemes édes-tojáslikőrös-vaníliás illatú, hogy legszívesebben azonnal megkóstolnám. Ellenállok és inkább törölközőszáraz hajamat kínálom meg vele. Bőségesen felviszem a haj majdnem teljes hosszára, de a töveket kihagyom. Ezután törölközőt csavarok a hajamra és a hatóidő alatt vasalok egy kicsit. Negyedóra múlva lemosom. Szőkítéstől, formázástól megviselt hajam tapintásra már ekkor élettelibb, valahogy vastagabbnak tűnik. Nem hagy maga után csúszós réteget a hajszálakon, mint a szilikonos hajpakolások, mégis könnyen kifésülhető, formázható a hajam. Az illatáról ódákat tudnék zengeni, ráadásul a csodaillat tartósnak bizonyul, napokig velem marad (a fiúk lelkesen szagolgatják másnap is a frizurámat). A haj pedig nemcsak fényesebb, egészségesebb összhatású, de a tartása is jobb lett, gyakorlatilag a következő hajmosásig benne maradtak a hullámok, tartotta a formáját. Az Angerer Sisi hajpakolás valóban kiválóan ápolja hidratálja a hajat és imádnivaló az illata. 

angerer, sisi hajpakolás, legendás hajápoló, hajápolás, hajtápláló, fodrászat, hagyomány, tojás és konyak, rúzs és más, fényes haj, töredezett haj

Így használd: 

Először mossuk meg a hajat samponnal kétszer, majd alaposan öblítsük le és használjunk hajbalzsamot. Az ANGERER SISI Hajpakolást minden második hajmosás után vigyük fel a hajbalzsam helyett a törölköző száraz haj teljes hosszára bőségesen és egyenletesen, a hajtövektől öt centiméterre kezdve. Vigyázzunk, hogy a hajtövekre és a fejbőrre ne kerüljön. Fésüljük bele a hajba, ezután hagyjuk hatni 15 percig, majd alaposan öblítsük ki. A haj ezután szabadon szárítható, formázható – tanácsolja Vass Edina, az Angerer vezető fodrásza.

Ha esetleg kedved támadt kipróbálni, megteheted a szalonban is egy professzionális  SISI hajápoló kezelés, egy valódi hajwellness program formájában is. 

A fodrászat tervei között szerepel újabb hajápolási módszerek keresése. Ennek érdekében levéltári kutatásokat terveznek. Remélik, hogy sikerül további hajápolási módszereket találni Sisi királyné praktikáiból, és lesznek köztük olyanok is, melyek hatékonysága igazolható.

Az ANGERER Fodrászat Magyarország első, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászata. Az ANGERER Fodrászat Sisi királyné fodrászáról, Fanny Angererről kapta a nevét. Ahogyan Fanny Angerer mindig tökéletes frizurát készített a királynénak, úgy a márka küldetése: magabiztossá tenni a nőket tökéletes frizurával. A szolgáltatások magas színvonalát az elrontott frizurák helyrehozásában szerzett speciális szaktudás és kiválóan képzett fodrászok garantálják. A vállalkozást Török Tamás alapította 2012-ben. A márkának három szalonja van Budapesten. Honlap: www.angerer.hu

Kapcsolódó bejegyzések