Post Image

ÍGY MARAD EPRES PANNI FANTASZTIKUS FORMÁBAN

Rúzs & Más / 2020-01-03

A D-vitaminhoz hozzájuthatunk táplálék útján, például halak, tojás, tej vagy gomba fogyasztásával, vagy a napfény hatására. Hiszen ha napfényen tartózkodunk, akkor ennek hatására bőrünkben elkezd D-vitamin termelődni. A gond csak azzal van, hogy elég-e az a mennyiség, amihez ilyen módon hozzájut a szervezetünk?

A megfelelő táplálkozás mellett is csak mindössze 10-20%-át tudjuk előállítani a szükséges D-vitaminnak. A napfénnyel pedig több gond is van: amennyiben napvédő krémekkel kenjük magunkat, még nyáron sem jutunk elegendő napfényhez ahhoz, hogy megfelelő mennyiségben tudjon D-vitamint előállítani szervezünk. Az őszi-téli időszakban pedig eleve kevés a napfény és alig tartózkodunk a szabadban. És vajon gondolt-e bárki arra, hogy az irodai munkát végző vagy a nyáron a légkondis üzletekbe menekülő ember vajon mennyire jut napfényhez? Vagyis nem töltünk elég időt a napon ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű D-vitamin termelődjön szervezetünkben. Ezért szükséges külső forrásból is bevinnünk a D-vitamint, és ezt az új, könnyen lenyelhető, 2000 NE (nemzetközi egységnyi) mennyiséget tartalmazó D-VION segítségével egyszerűen megtehetjük.

d-vitamin, d-vion, vitamin, napfény, napozás, kiegészítő, étrend-kiegészítő, pótlás, hiány, rúzs

Kinek kell különösen odafigyelnie D-vitamin szintjére?

Mindenkinek, akinek fontos, hogy immunrendszere erős és ellenálló legyen. Különösen fontos azoknak, akik beltéren dolgoznak és a túlsúlyosaknak, mert náluk a zsírszövetekben halmozódik fel a D-vitamin, ahonnan viszont nem hasznosul. Az időseknek már a napfény sem feltétlenül segít, mert a bőrük D-vitamin előállító képessége felére csökken fiatal korukhoz képest. A változó korba érő nők esetében az egészséges csontok és izomzat megtartásához szükséges a D-vitamin. Erre nem elég akkor gondolni, amikor már a csontokon tapasztalható a hiány, ezért a tudatos nők 40 éves kor felett már elkezdik szedni a D-vitamint. És természetesen említsük meg a várandós nőket, akiknél egész várandósságuk alatt fontos a megfelelő D-vitamin mennyiség a szervezetben.

A téma és az új D-Vion bevezetése kapcsán készült egy interjú Epres Panni topmodellel, aki évtizedek óta fantasztikus formában van.

1. Panni, neked személyesen mit jelent az egészségtudatos életmód?
Elsősorban a jóminőségű élelmiszerek megvásárlását jelenti, minden nap rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, azonban amikor nincsenek idénygyümölcsök, mint például ilyenkor télen, akkor fontosnak tartom a plusz vitaminbevitelt. A D-vitamint például eddig csak ősztől tavaszig a napfény hiánya miatt szedtük. Mióta tudom, hogy mennyi fontos élettani hatása van hosszútávon, nagyon odafigyelek, hogy mindig fel legyenek töltve a raktáraink.

2. Milyen étkezéssel tartod karban magad? Esetleg hoztál magaddal Olaszországból egészséges szokást?
Nem fogyasztok lisztes ételeket, a cukrot is igyekszünk kerülni a mindennapjainkból, ezt elsősorban alternatív cukrokkal helyettesítjük, mint például a gyümölcscukor. Viszont nem tudunk annyit enni az egészséges dolgokból, amennyi fedezné a vitaminszükségletünket, ezért nálunk mindenki kap egy kis plusz kiegészítést.

3. A tél, a megfázások időszaka, a korai sötétedésé – rád hogyan hat ez az évszak?
Sajnos sokkal fáradékonyabb vagyok és kedvetlenebb, amikor nem süt a nap akkor nekem is nehezebben indulnak a hétköznapok. Kevesebb az energiám, ezen kívül a hajamon és a bőrömön is érzem a napsütés hiányát. Napfény híján könnyen kimerülhet D-vitamin raktárunk, pedig hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Eggyel több ok, amiért mostantól ragaszkodom ehhez.

d-vitamin, d-vion, vitamin, napfény, napozás, kiegészítő, étrend-kiegészítő, pótlás, hiány, rúzs

4. Milyen viszonyban vagy a napfénnyel? Hivatásból is óvnod kell a bőrödet, szoktál-e napozni?
Szoktam napozni, szeretem az egészséges barna bőrt, de természetesen mindent megteszek a védelme érdekében, mindig bekenem magam, illetve a gyerekek bőrét is magas fényvédő faktorú naptejjel.

5. Tudnivaló, hogy nagyon szeretsz futni és a heti edzésed három szigetkörből áll. Az a hír járja, hogy a futás igénybe veszi az ízületeket- te látod magad idősebb korodban, ahogy a Margitszigeti futópályát rovod?
Amikor csak tehetem, akkor egy szigetkörrel indul a reggelem, érzem, hogy ez karban tart, felfrissít és remélem, hogy ez még jó sokáig így lesz, én mindent megteszek ennek érdekében!

6. Foglalkoztat az idő múlása? Szerinted milyen a jó öregedés? Vannak olyan szokásaid, amelyek segítenek abban, hogy hosszútávon egészséges és aktív maradhass?
Foglalkoztat az öregedés, de szerintem csak egészséges mértékben, próbálom külsőleg és belsőleg is egyaránt ápolni és védeni magam. Fontosnak tartom a természetességünk megtartását így én inkább a megelőzésben hiszek. Figyelek a táplálkozásra, a D-vitamin-bevitelre napfény és étrendkiegészítő formájában is. A sportolásra is, amennyire időm engedi, hiszen nem szeretnék soha lemondani a mozgás, az aktív élet örömeiről.

Kapcsolódó bejegyzések