Post Image

EGY RENDHAGYÓ FÉRFIILLAT AZ HERMÉS-TŐL: H24

Rúzs & Más / 2022-12-27

A férfi univerzuma számtalan lehetőséget rejt magában. Lehetőségek szédítő sorát, amelyeket Christine Nagel örömmel fed fel, miközben az árral szemben halad.
„Az új Hermés illat megalkotásához, arra volt szükségem, hogy a szokásostól eltérő ösvényre térjek, hogy eltávolodhassak a megszokott fás jegyekkel rendelkező férfi illatoktól.”
Innováció és felfedezés jellemzi az illatot, amely nem köti a férfit egyetlen identitáshoz. Az illat alapjegyeként egy aromatikus, növényi akkord került kiválasztásra. A parfümőr kifejezetten törekedett arra, hogy eltérjen a megszokottól, semmiképp sem a kitaposott ösvényen szeretett volna elindulni. Az intuitív és egyben állhatatos kutatás eredményeként a zsályát, valamint a szénát a vágott fűvel, illetve ámbrás jegyeket választotta ki.

hermés, h24, illat, edt. ferfi, ferfiillat, ruzs es mas, fas, aromas,

„Ez a variáció sokkal érzékibb és lebilincselőbb a zsályával, amely szinte kámforos, enyhén növényes megjelenésű.” A zsálya esszencia és abszolútum kombinálásával megfelelő intenzitást sikerült elérni, ez az illatjegy nem lapul meg a háttérben! Domináns, az első és legutolsó illatjegyek között is kiérezhető. Ennek köszönhetően az illat kecses, szinte égbenyúló. „A kép, ami beugrott, a városi dzsungel volt, egy darabka természettel a város közepén. Érezhetőek a felgyorsult mindennapok, a város morajlása, a folytonosság.”

Mivel igyekszünk a lehető legnagyobb mennyiségben természetes összetevőket használni, miért is ne folytatnánk egy virágos növénnyel? Nem is akármilyen virággal, hanem egy karakteres, hívogató, ugyanakkor a többi jeggyel összecsengő változattal. Egy virág, amely valójában nem is virág. A nárcisz abszolútuma a botanika fenegyereke, amely dacol a törékenységgel, azon megszelidíthetetlen illatok egyike, amelyet különleges odafigyeléssel kell kezelni. Ugyanakkor megvan benne a potenciál a férfiak lenyűgözésére: az új zöld, növényes jegyek mellett megmutatkozik az éjszakát idéző dohány akkord is.

„Finomítottam rajta, anélkül, hogy az elevenségét, a vibráló karakterét elvettem volna, együtt desztilláltam egy másik anyaggal. Hogy melyikkel?”
Az álom magában rejti a misztikumot. A kísérletezés hazai pálya Christne Nagel számára, aki kifejezetten kedveli a természetes anyagok és a legmodernebb technikák kombinációját. Ez az ösztön vezette el a biotechnológiához, amely lehetővé teszi a természetes eredetű molekulák
környezetkímélő módon való megváltoztatását, enzimatikus reakciók segítségével. „Szeretek a természetes, kivételesen klasszikus nyersanyagok irányba menni és úgy dolgozni velük, hogy teljesen váratlan végeredményt kapjunk.”
A stílusos, ugyanakkor meglehetősen formabontó nárcisz, a maga kissé kesernyés aromáival a kompozíciót nem annyira az elegáns illatok, inkább a patinás klasszikusok felé tereli. A kifogástalanul szimmetrikus kirakós harmadik darabja a rózsafa esszenciája. Ezt a különleges esszenciát egy délamerikai változatból nyerik. E különleges összetevő képes az illatok kedvelőit lázba hozni, a maga hagyománykövető módján.

hermés, h24, illat, edt. ferfi, ferfiillat, ruzs es mas, fas, aromas,

„Az egyszerűsége és a könnyed növényes frissessége miatt választottam. Kivételesen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen ezt az összetevőt egyesen a termelőtől, Peruban tudjuk beszerezni. Szoros kapcsolatot ápolunk a termelővel, aki rendkívüli odafigyeléssel, környezetkímélő eljárással termeli és szüreteli is a növényt, emellett gondoskodik az újraültetéséről a lehető leginkább kímélve a környezetet.”

A finálét a jövő molekulája szállítja, amely nem más, mint a szklarén. Első jegyeiben, földes, zöld akkordokat fedezhetünk fel, aromatikus alapjeggyel, amely később érzéki fémes illattá fejlődik. Fémes vibrálásával egy olyan kompozíciót ígér, amely az Hermés férfit teljes valójában megidézi, fejjegyében a fém jelenik meg az anyagon, akárcsak a ház workshopjainak alkalmával. A csoda pontos megjelenése a formulában; minden egyes összetevője a szokásostól eltérő, ugyanakkor a kompozíciót kiegészítő módon szerepel. Ez a formális egyszerűség elegendő teret nyújt a kompozíción belül a fénynek is, amely különleges paradox benyomást tesz, miközben az érzéki tisztaság érzését nyújtja. Egy alternatív aromatikus jegy, egy fa, fás akkordok nélkül, egy kifejező molekula.

A H24 egy vibráló, érzéki és ragyogó illat. Egy kézjegy, amely hétköznapi könnyedséget hordoz, közben izgalmassá teszi a férfi stílusát, anélkül, hogy a határokat feszegetné.

hermés, h24, illat, edt. ferfi, ferfiillat, ruzs es mas, fas, aromas,

Az üveg már magában is kihívás, az üvegkészítés legmagasabb szintje, mégis az alapvető vonalvezetés példája. Philippe Mouquet tervezése, az aerodinamikát figyelembe vevő vonalakkal, ez az újratölthető üveg kifejezi a mai férfi energiát és a benne rejlő szenvedélyt. A doboz 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható papírból készül, amelyen visszaköszönnek a kompozíció stílusjegyei. A szinte ásványi szürke alapot vékony lime zöld vonal szegélyezi, amely határt szab, ugyanakkor kinyitja a teret a vonalon túl. H24 az illat, amely teret nyit.

Kapcsolódó bejegyzések