Post Image

EGY HÉTIG ELFELEJTETTEM HAJAT MOSNI!

Rúzs & Más / 2022-04-25

Még most is alig hiszem el, hogy történhetett ez meg velem, de tény, hogy egy egészen átlagosan strapás hét után, ami még egy konditermi edzést is magába foglal, nyilallt belém a felismerés: egy teljes hétig nem mostam hajat. Talán gyerekkoromban történt velem ilyen utoljára, ezúttal viszont a LUSH szilárd hajápolóinak köszönhetően olyan friss maradt a hajam, hogy kár is lett volna hamarabb megmosni.

Ugorjunk vissza pár hetet, amikor is a Westend Lush üzletében jártam, ahol a Víz Világnapja alkalmán a szilárd kozmetikumok kerültek fókuszba. A hagyományos kozmetikumok gyártásához rengeteg vizet használ fel az iparág, tekintve, hogy a kozmetikumok általában 50-90%-ban tartalmaznak vizet. Márpedig bolygónk vízkészlete fogyóban van, becslések szerint 2050-re világszerte komoly vízellátási problémák alakulhatnak ki, ha nagyon gyorsan nem csökkentjük drasztikusan a vízfogyasztásunkat. Ezért van nagy jelentőségük a vízmentes, azaz szilárd kozmetikumoknak, melyeknek úttörője a Lush márka és amelyek ráadásul plasztik tégelyeket és tartósítószereket sem igényelnek! A Lush teljes termékpalettájának 50%-a szilárd, és a legelső ilyen kozmetikumaik a samponkorongok voltak, amelyeket több mint 30(!) esztendeje találtak fel a Lush későbbi alapítói.

Nem lehet nem szeretni

Lush szilárd sampon, samponkorong, környezettudatos, öntartósító, rúzs és más

Nem tartalmaznak szilikont, sem alkoholt, egyéb vegyszereket vagy adalékanyagokat. Fantasztikusan habzanak, csodás az illatuk, és a hajat rendkívül puhává teszik. Emellett hihetetlenül gazdaságosak: egy tömb akár 80-100 hajmosásra is elég (hajtípustól függően)! Egyetlen samponkorong 3 db 250 ml-es műanyagflakontól óvja meg a környezetet. Természetesen minden hajproblémára akad megfelelő szilárd sampon – nem is egy! – de nem kell sokáig törni a fejünket, mert a Lush szakértői készséggel segítenek kiválasztani a hajtípusunknak legmegfelelőbbet.

Kipróbáltam, meglepődtem

Festett szőke, dehidratált, de tövében 2-3 nap után zsírosodásra hajlamos hajamra Montalbano sampont és The Goldan Cap szilárd kondicionálót javasolt a Lush szakértője.  A Montalbano samponkorong kirobbanóan citrusos és szép fényessé teszi a hajat. Zöld olíva tartalma növeli a hajszálak szakítószilárdságát, a rozmaringkivonat pedig tisztítja és kiegyensúlyozza a fejbőrt. A szicíliai citromolaj és a frissen facsart citromlé ragyogóvá teszi a hajszálakat a gyökértől a hajvégekig.

Lush samponkorong, szilárd, öntartósító, környezetvédő, rúzs és más

A The Golden Cap kondicionáló azonnal levett a lábáról, mivel kedvenc illatommal (a Honey I washed the Kids szappan illatával) vonta be a hajam. A kondicionáló nem habzik, a haj nem lesz tőle a megszokott módon “csúszós”, de problémamentesen eloszlatható és könnyed állaga ellenére rendkívül jól hidratálja, táplálja a hajat.

lush, the golden cap, szilard, samponkorong, ruzs es mas, fenntarthato, vizmentes

Az eredmény: A hajam könnyű lett, selymes, illatos és annyira puha, mint gyerekkoromban! Ennek ellenére nem szállt, és tökéletesen formázható maradt. És hát egy hétig tényleg kifogástalan… még mindig hihetetlen! Így ugye nemcsak a szilárd sampon spórol vizet, hanem én is a hajmosással. Na meg persze értékes időt! Köszi, Lush!!

A samponkorong és szilárd kondicionáló használata:

– Nedvesítsük meg a hajat
– Simítsuk végig párszor a szilárd samponnal, hogy habos legyen
– Finom mozdulatokkal masszírozzuk a fejbőrbe és a hajra, ugyanúgy, ahogy a folyékony sampont szoktuk
– Öblítsük le és használjuk a meleg vízzel megnedvesített kondicionálót, amit a haj teljes hosszán, de a töveket kihagyva oszlassunk el és hagyjunk hatni néhány percig
– Használat után száraz, hűvös helyen tárolva szárítsuk ki

lush, the golden cap, szilard, samponkorong, ruzs es mas, fenntarthato, vizmentes

 

Kapcsolódó bejegyzések