Post Image

KIPRÓBÁLTAM: FOTONA 4D LÉZERES ARCKEZELÉS. IGEN, NYÁRON!

Rúzs & Más / 2017-06-16

Már régóta kacérkodtam a lézeres bőrfelszín megújítással, hiszen 40 felett már mindenkinek akadnak foltjai, kisebb-nagyobb barázdái, tág pórusai. A gond csak az volt, hogy mindig “belecsúsztam” a tavaszba, és hát tudtam, hogy az ilyesmit csak fényszegény hónapokban szabad bevállalni. Idén azonban nyár elején jutott tudomásomra egy különleges, új kezelés, ami ráadásul éppen akciós is. A Dermalux lézergyógyászat Fotona 4D kezelése nemcsak bőrfelszín megújítást tartalmaz, hanem ezen kívül még 3 féle lézersugárral végzett bőrfiatalítást is – és amire felkaptam a fejem, nyáron is végezhető! Rögtön be is neveztem rá, pedig ekkor még nem is sejtettem mennyire különleges kezelésről van szó.

Az első lépésben ugyanis Szabó Olga doktornő, a Dermalux vezető bőrgyógyásza “kifordítva” kezelt, azaz a szájüregen keresztül vette célba az arcbőröm mélyebb rétegeit! Egy rendkívül különleges, módosított erbium lézersugár teszi lehetővé a mélyen fekvő támasztószövetek nyálkahártyán keresztül történő kezelését, mely a bőr mélyén ejt mikrosérüléseket úgy, hogy a nyálkahártyán eközben nem okoz sérülést! Ez annyira hihetetlen volt, hogy azonnal le kellett fotózni a merőben szokatlan módszert! Lehet, hogy a képek elsőre bizarrnak, esetleg kicsit ijesztőnek tűnnek, de higgye el, Kedves Olvasóm, hogy a lézzerrel való stimuláció egyáltalán nem fájt és valóban semmi nyomot a bőrfelszínen nem hagyott!

Fotona 4D lézeres arcfiatalítás, Dermalux Lézeres bőrgyógyászat

Fotona 4D lézeres arcfiatalítás, Dermalux Lézeres bőrgyógyászat

A második lépés Nd Yag lézerrel már a bőrfelszínen történt és enyhén csipkedő érzés kíséretében haladt végig az arc felszínén. Ez a fázis mikrosérülések három dimenziós mátrixát hozza létre a bőr mélyebb rétegében és a gyógyulási folyamatok új, feszes bőrt eredményeznek. Harmadikként egy hosszú impulzusidejű lézersugárral szintén egy képzeletbeli sűrű háló pontjai mentén a kezelőfej belülről kifelé haladva melegítette a bőrömet. Ezekkel a lépésekkel a kollagénrostok összehúzódását illetve a bőr regenerációs folyamatainak serkentését ösztönzik, így a bőr belülről újul meg, válik feszesebbé. Ám hogy a végeredmény ne csak pár hét elteltével, de azonnal szemmel látható legyen, ekkor következett a hámlasztó hatású lézerrel történő bőrfelszín megújítás.

Fotona 4D lézeres arcfiatalítás, Dermalux Lézeres bőrgyógyászat

A Fotona 4D kezelés a bőr hevülésével járó lépései közben a készülék végig hűtötte a bőrfelszínt. A kezelést követően olyan érzés volt, mintha kicsit többet napoztam volna a kelleténél és ennek megfelelően kicsit ki is pirultam, de már a hazaút során megnyugodott a bőröm és a bőrpíron kívül más jele nem volt a kezelésnek. Természetesen a magas faktorszámú fényvédőt 3 hétig következetesen használtam, utána újból visszatértem a megszokott életemhez és fokozatos napozáshoz!

Ahogy Szabó doktornő megjósolta, 2-3 napon belül elkezdett finoman hámlani az arcbőröm, de csak épp annyira, hogy egy krémezés el is tüntette, szóval egyáltalán nem kellett bujkálnom! Ez az itt-ott felbukkanó finom hámlás 1 hét alatt elmúlt és nem maradt más utána, mint az egyenletes színű, szűk pórusú, megfiatalodott arcbőr! S ha még ez nem lett volna elég, a kezeléshez még egy hialuronsavas arckezelés is járt ajándékba, melynek során a hatóanyagot tű nélküli mezolézerrel juttatták be a bőrömbe. A Fotona kezelést követően ugyanis a bőr felvevő képessége megnő, a szérumok és krémek sokkal mélyebben beszívódnak, jobban hatnak a bőrben.

Még két hetet kellett várnom a mélyebb rétegekben történt kezelések eredményére: érezhetően tömörebb, rugalmasabb lett a bőröm, feszesebbek az arckontúrjaim. És ez a folyamat még csak most kezdődött és 2-3 hónappal a kezelés után éri el a maximumát, ami nagyon jól hangzik, hiszen már most sokkal fiatalosabb, feszesebb az arcom! www.dermalux.hu

Mentés

Kapcsolódó bejegyzések