Post Image

CHARLIZE THERON ÉS A DIOR J’ADORE PARFÜM ROMÁNCA

Rúzs & Más / 2023-02-14

Keresve sem lehetett volna alkalmasabb múzsát találni a csodaszép, elegáns színésznőnél Charlize Theron-nál, aki aranyló istennőként ragyog a Francois Demachy parfümőr által megkomponált borostyán és virágos jegyekkel tűzdelt J’adore Absolu illatkreáció kampányfilmjében.

Charlize Theron 2006 óta a Dior J’adore kampány arca. A Dior divatház lenyűgözve nyilatkozott a briliáns választásról, hiszen a J’adore Parfum arcaként a gyönyörű Oscar-díjas színésznő az örök szépség, a természetes nőiesség, illetve a lenyűgöző női energiák tökéletes megtestesítője.

parfum.hu, dior, jadore, absolu, charlize theron, theron, charlize, parfum, youtube, film, ruzs es mas, illat. edp, oscar-dijas, szineszno

Az alkotók a mára klasszikussá vált eredeti illatverzió újra gondolásánál, a J’adore Absolu megalkotásánál a női szépséget és a női merészséget kívánták bemutatni, és egyfajta tisztelgést tenni a hölgyek felé.

Pár szót ejtsünk a ragyogó kompozíció összetételéről is, mely 2018-as indulása óta az egyik legnépszerűbb női illat világszerte. Ez nem véletlen, hiszen az elegancián túl, a J’adore Absolu-ban az összetevők finom egyensúlya, érzékiséget és végtelen nőiességet kölcsönöz a ragyogó illatot viselő hölgyek számára.

A kompozíció indításában a bódító jázminvirág, illetve a különleges aromájú magnólia jegyei kényeztetik érzékeinket. Az illat szívében ismét szerepet kap a jázmin, a fehér virágok finom jegyei, valamint az üde pünkösdi rózsa lágy aromái is, míg a könnyed lezárást a narancsvirág üde, virágos atmoszférája járja át.

Ezt a gyönyörű harmóniát adaptálta filmvászonra az alkotóstáb, Romain Gavras rendező irányításával. A forgatás helyszínét egy impozáns fürdőt, Jean-Auguste-Dominique Ingres “A törökfürdő” című káprázatos festménye ihlette. A pazar helyszín, az aranyló színek és Charlize Theron a korai Hollywood-ot idéző megjelenése sajátos hangulatot kölcsönöz a gyönyörűen fényképezett kisfilmnek.  A Maria Grazia Chiuri keze nyomát dicsérő, a Dior 2018-as tavaszi-nyári haute- couture kollekciójának egyik legszebb darabjában pompázó Charlize Theron egy modern, aranyba öntött istennőt jelenít meg. Megjelenése magabiztos, felszabadult és légiesen könnyed. A háttérben Kanye West Villogó fények című hipnotikus zenéje szól, mely különleges fúziója az elektro rap-nek illetve az R&B-nek. A medence körül gyönyörű hölgyek pihennek, akiknek a sokszínűsége szépen demonstrálja a szépség sokoldalúságát.

Eddig a pontig azt gondolnánk, hogy tökéletes alkotás született, mely vélhetően elnyeri a kritikus szakmai szemek és a nézőközönség osztatlan tetszését is.

Ez azonban csak részben igaz. Néhányan úgy vélték, hogy bár a látvány fenséges, pazar és elegáns, ám az üzenet némileg félreérthető lehet, hiszen a sok gyönyörű hölgy és a helyszín okán, akár egy háremre is lehet asszociálni, mely a nőket kiszolgáltatott módon tünteti fel.

Az alkotók természetesen ezt cáfolták, és hangsúlyozták, hogy a nők erejét, szépségét kívánták vászonra adaptálni. A hitelesség egyértelmű, hiszen a főszereplő, a gyönyörű Charlize Theron régóta felvállaltan kiáll a feminizmus eszméje mellett. Számtalan fórumon kiáll a nők elleni erőszak megszüntetése ellen, népszerűsíti a nők jogait, harcol a kiszolgáltatottságuk ellen.

parfum.hu, dior, jadore, absolu, charlize theron, theron, charlize, parfum, youtube, film, ruzs es mas, illat. edp, oscar-dijas, szineszno

Kétségkívül a J’adore Absolu illathoz készült népszerűsítő videó minden idők egyik legszebben fényképezett parfümöt népszerűsítő reklámanyaga. A Dior divatház nyilatkozata szerint a klasszikus szépségű Charlize Theron magában hordozza mindazt, amit közvetíteni kívántak, a modern nőiességet képviseli, és megtestesíti a Dior szellemiségét.

Kapcsolódó bejegyzések