Megnyílt a Caruel Szépségpatika

Rúzs & Más / 2013-07-19

Egy francia gyógyszerész és egy magyar lány végzetes találkozása indította útjára a családi legendát, mely szól a sorszerűségről, az elköteleződésről, lovagi érdemrendről és persze a következő nemzedékről – legújabb fejezete pedig a belvárosi Szépségpatika megnyitása. A belváros kellős közepén található Caruel Szépségpatika, a Caruel gyógyszerészdinasztia újabb lépése az egészségmegőrzés, életmód tanácsadás és szépségápolás ötvözése terén. A francia gyógyszerész Raymond Caruel első patikáját még a 90-es évek elején nyitotta Óbudán: „Az Ön egészsége, a mi hivatásunk!”- szlogennel. A gyógyszertárat együtt álmodta meg magyar feleségével, Szilágyi Margittal, aki 20 éve a cég ügyvezetője, élete végéig társa és munkatársa volt Raymond Caruelnek.

Margit később továbbgondolva és választ adva a kor újabb kihívásainak, bővítette szolgáltatásaikat. Ennek egyik mérföldköve lett a Caruel Szépségpatika, amelynek koncepciója úttörőnek számított Magyarországon. És egy újabb kihívásra válaszul a Caruel Szépségpatika idén nyár elején beköltözött a belvárosi Párizsi utcába.
Caruel úr véletlenül lett ugyan patikus, de már 25 évesen elismert szakember volt. A világháború miatt családjával egy Reims melletti falucskába költöztek, hosszú ideig ennek gyógyszertárában dolgozott. 1992-ben személyesen Francois Miterrandtól vehette át a Nemzeti Érdemrend Lovagi fokozatát 50 év a közegészségügy és a lakosság szolgálatában elismeréseként. Ez a legmagasabb civil kitüntetésnek számít Franciaországban.

A családi vállalkozásból közös lányuk, Zsófi is kiveszi a részét. Az újonnan megnyílt szalonban az ő vezetése alatt szépülhetnek a betérő vendégek. Többek között állapotfelméréssel, életmód-tanácsadással, kozmetikai szolgáltatásokkal és egészségmegőrző termékekkel várják az érdeklődőket.
A nyitás alkalmából kényeztető programra hívták az újságírókat, ahol Farkasházi Réka és Gregor Bernadett színművésznők voltak a kiemelt vendégeik és Jaksity Kata pedig az esemény szervezője és háziasszonya.
A Caruel Szépségpatika kínálatában fellelhető számos natúr- és bőrbarát kozmetikai márka a világ minden tájáról valamint néhány jól bevált saját készítésű csodakence.

Kapcsolódó bejegyzések