Post Image

BORKEDVELŐK, FIGYELEM! PROGRAMAJÁNLÓ

Rúzs & Más / 2023-01-06

A jövőt érintő kérdésekkel foglalkozik a BorÉRT Borturisztikai Konferencia és Bortúra 2023. január 26-án, amelyet ötödik alkalommal rendeznek a Vajdahunyadvárban. Magyarország egyetlen, a borturizmust középpontba helyező tematikus napjának a Magyar Mezőgazdasági Múzeum ad helyszínt. Az érdeklődők az előző évekhez hasonlóan ismét teljes képet kaphatnak a magyar borturizmus helyzetéről és perspektíváiról.

borert, burtura, borturisztikai, borturisztikai konferencia, bor, borkostolo, turizmus, ruzs es mas

Mi a siker útja a pincétől a fogyasztó poharáig?

Magyar és külföldi szakemberek egybehangzó véleménye, hogy a fogyasztók nem bort, hanem élményt keresnek. Ezért látnak egyre többen kiemelkedő lehetőségeket a borturizmusban. Az együttlét, a borélmények, a gasztronómia egyre szorosabban kapcsolódnak össze a bortermelők és a fogyasztók fejében.
A BorÉrt Egyesület rendezvényén olyan programmal várják a látogatókat, melyben cél a bor és az élmény eredményes összekapcsolása. Az éves programsorozat nyitó állomása a borturisztikai fókuszú esemény, ahol a szakmai érdeklődők mellett a borkedvelők is élményekkel, új ismeretekkel és kapcsolatokkal térhetnek haza. A szakmai kerekasztal beszélgetéseken pedig olyan témák kerülnek megvitatásra, mint például a borágazatra, borturizmusra jutó források köre.

borert, burtura, borturisztikai, borturisztikai konferencia, bor, borkostolo, turizmus, ruzs es mas

Kiemelt cél a fiatalok megszólítása, ezért a tematikus nap szervezői a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködve a korábbi évekhez képest még szélesebb körben és kedvezményt kínálva szólítják meg a diákokat.
A szakmai kerekasztalt követő BorTÚRÁN az érdeklődők kiváló borokat kóstolva ismerkedhetnek meg számos borvidékünk boraival. A kóstolás során ismét lehetőség nyílik ismert és új pincészetek, határon túli termelők borainak, gasztronómiai és egyéb termékeinek kóstolására, évjáratok megismerésére, kötetlen beszélgetésre, kapcsolatok építésére.

A rendezvényen bemutatkozik a Kunsági borvidék, mely Igazi Kunság címmel jeleníti az alföldi borra vonatkozó új útkereséseket.
A kiállítók folyamatosan bővülő listájáról a koccintas.hu honlapon tájékozódhatunk.

borert, burtura, borturisztikai, borturisztikai konferencia, bor, borkostolo, turizmus, ruzs es mas

PROGRAM:
Konferencia: 13-16 óra
A konferenciára a belépés ingyenes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.

BorTÚRA: 16-20 óra

A BorTúrára a belépés díjköteles. Jegyvásárlás ezen a linken (érdemes kattintani a kedvezményes early bird jegyekért!).

Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Az esemény fővédnöke Dr. Nagy István, agrárminiszter.
Szervező: BorÉrt Egyesület, Társszervező: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Szakmai Partnerek: Agrárminisztérium, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

További információ: https://koccintas.hu/ és a rendezvény Facebook oldalán

borert, burtura, borturisztikai, borturisztikai konferencia, bor, borkostolo, turizmus, ruzs es mas

Kapcsolódó bejegyzések