Post Image

BEMUTATKOZOTT BUDAPESTEN KELET-MACEDÓNIA ÉS TRÁKIA

Rúzs & Más / 2024-01-16

A Kelet-Macedónia és Trákia régió képviselői január 9-én Budapesten, a Mythos the Greek étteremben fogadták a média képviselőit, hogy a régiót mint egész évben kiváló úti célt mutassák be.

gorogorszag, uticel, kelet-macedonia, trakia, ruzs es mas, utazas

Drama, a vízre épült város

Ismert bloggerek és influencerek, neves újságírók, vezető utazási irodák és turisztikai szolgáltatók képviselői, valamint a budapesti görög nagykövetség képviselői a Kelet-Macedónia és Trákia Régió (PAMTH) “A hug full of Greece” (egy Görögországgal teli ölelés) kulcsüzenetű turisztikai kampánya keretében ismerhették meg a hazánkban kevésbé ismert görögországi régiók különlegességeit.

gorogorszag, uticel, kelet-macedonia, trakia, ruzs es mas, utazas

Kavala festői óvárosa

Az eseményen részt vett Doukas Marinopoulos úr, a Görög Nagykövetség gazdasági és kereskedelmi ügyekért felelős tanácsosa is, aki köszöntötte a vendégeket. A Kelet-Macedónia és Trákia Régió (PAMTH) turisztikai promóciós csapatának tagjai, köztük Georgios Panagopoulos és Georgios Sgouros is részt vettek az összejövetelen. A régió hivatalos bemutatását Patty Konstantinidou asszony, a REMTH turisztikai promóciós csapatának tagja prezentálta, akitől sok érdekességet megtudhattunk a régió legjelentősebb látnivalóiról.

gorogorszag, uticel, kelet-macedonia, trakia, ruzs es mas, utazas

Panagia bizánci temploma

Bemutatta többek között a legfontosabb természeti, történelmi és kulturális kincseket, valamint azokat a programelemeket, amelyek ezt a desztinációt hitelessé és egyedivé teszik.

gorogorszag, uticel, kelet-macedonia, trakia, ruzs es mas, utazas

A régió sokszínű gasztronómiai élményeket ígér

A magával ragadó “barangolás” során megismerhettük Kelet-Macedőnia és Trákia kiemelkedő turisztikai infrastruktúráját és a látogatók rendelkezésére álló választási lehetőségeket, a térségre jellemző alternatív turisztikai formák, mint a tengerparti, vallási és régészeti turizmus tekintetében. Emellett elhangzott, hogy a Görögországba évente érkező magyar látogatók száma növekvő tendenciát mutat, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a 2014-es 115 ezer főről 2019-re a magyar turisták száma az országban meghaladta a 369 ezret, és 2023-ra eléri ugyanezt a szintet. Sőt, Görögországot már a magyarok második legnépszerűbb turisztikai célpontjaként tartják nyilván Horvátország után (20%).

A PAMTH e budapesti állomása része egy szélesebb körű stratégiai turisztikai tervezésnek, amely az “A hug full of Greece” kampányon alapul. A fő cél a két régió különösen vonzó imázsának népszerűsítése a magyar piacon, hogy az utazási desztináció bekerüljön a turisztikai szakemberek és az egyéni utazók első számú választási lehetőségei közé.

gorogorszag, uticel, kelet-macedonia, trakia, ruzs es mas, utazas

Thasos szigetén egymást váltják a szebbnél-szebb strandok

Kapcsolódó bejegyzések