Post Image

BAKTÉRIUMOK ÉS VÍRUSOK A TELEFONODON! ÍGY TISZTÍSD!

Rúzs & Más / 2021-01-15

Gondoltál már arra, hogy a telefonodat naponta akár 2500-szor megérinted?! A felmérések szerint pedig ez bizony így van! A mobiltelefon az a tárgy, amit napjában a legtöbbször érintünk meg. Különösen a pandémia óta a telefonunk a kapcsolattartás kulcsa, legfontosabb eszköze, ám a szinte állandó használat miatt a baktériumok és vírusok melegágya lehet, ezért szakértők azt javasolják, hogy a rendszeres mobil-tisztítást is vegyük fel a mindennapi rutinok közé. A jó hír az, hogy ez nem bonyolult művelet és nem tart tovább pár percnél. A szenior telefongyártó, a Doro összeállított egy listát arról, hogy mit tegyünk, és mit ne tegyünk telefonunkkal, ha alaposan és hatékonyan akarjuk fertőtleníteni azt.

Ezt TEGYÜK:

● Tisztítás előtt mindig kapcsoljuk ki a telefont, és húzzuk ki az összes kábelt.
● Keressünk gyengéd, mégis hatékony megoldást a fertőtlenítéshez. Például:
– kifejezetten erre a célra gyártott fertőtlenítő törlőkendőt VAGY
univerzális tisztító spray-t virucid hatással VAGY
antibakteriális képernyőtisztító spray-t
● Mindig ellenőrizzük, hogy az adott permet valóban használható-e telefontisztításra és a spray-t kizárólag egy mikroszálas törlőkendőre fújjuk és ne közvetlenül a telefonra.
● Ha a telefonunkat pl. szilikon, műanyag vagy bőrtokkal védjük, ne felejtsük el ezeket sem fertőtleníteni!
● A kisebb bemeneteknél használjunk fertőtlenítővel nedvesített fülpiszkálót, vagy fogpiszkálót, amelyekkel a kisebb szöszöket, piszkokat eltávolíthatjuk, és egyben tisztítjuk is.
● Nagyobb befektetés, mint a törlőkendő, de ha megengedhetjük, érdemes beruházni egy univerzális sterilizáló dobozba, amely az UV-C LED technológiát alkalmazva pár perc alatt megöli a baktériumok, szennyeződések 99,99%-át. Bármilyen tárggyal biztonságosan használható, így telefonnal is.
● Próbáljuk újragondolni telefonhasználati szokásainkat is. Sokszor visszük a fürdőszobába, mellékhelyiségbe magunkkal a telefont, de a szakértők szerint ez nem jó ötlet. Számos baktériumnak tesszük ki így a mobilt, amelyek alapesetben nem jutnának a felületére. Ha mégis ragaszkodunk szokásainkhoz, legalább töröljük le utána a telefont.

Ezt NE tegyük:

Ne használjunk a mobiltelefonunk tisztításhoz kézfertőtlenítőt, ablaktisztítót, konyhai tisztítószert, sminklemosót. Összetételük könnyen károsíthatja a védőréteget, de akár komolyabb problémákat is okozhatnak a készülékben.
Ne használjunk nagyon agresszív tisztítószert sem, mert tönkreteheti a képernyő ujjlenyomat-ellenálló bevonatát és megkarcolhatja a külső üveget.
Ne permetezzünk semmilyen tisztítószert közvetlenül a telefonra! Puha, mikroszálas kendőre fújjuk az ajánlott szereket és azzal töröljük át a mobilt.
Ne fújjunk a billentyűzetek tisztításához használt sűrített levegőt a készülékre. A telefonunk kényes, ezért a nagy mennyiségű levegő befújása nagy károkat okozhat, például a mikrofonban.
Ne dörzsöljük a telefont súroló anyagokkal, a konyhai papírtörlőt is felejtsük most el. A papír nedvesen szétmállhat és még több apró törmelékkel terheljük a mobilt. Emellett mikro karcolásokat is okozhatunk vele.
Ne tegyük folyó víz alá, még akkor sem, ha vízálló. Az áztatást pedig teljesen felejtsük el még ezeknél a készülékeknél is.
Lehetőség szerint hagyjuk ‘pihenni’ telefonunkat, miközben tömegközlekedési eszközön utazunk. A mobilunk nem szeretne hívatlan bacikat gyűjteni a korlátokról és fogantyúkról, igaz?

 

doro, mobiltelefon, fertőtlenítés, tipp, telefontisztítás, virucid, baktériumok, rúzs és más, tippek

Kapcsolódó bejegyzések