Post Image

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK SOKSZOR NEM JUTNAK EL A BŐRIG

Rúzs & Más / 2023-07-24

Az életkor előrehaladtával a kollagén és az elasztin bioszintézis fokozatosan lelassul. Bizonyos aminosavakhoz kevésbé jut hozzá a szervezet a normál táplálkozás mellett. Ahogy korosodunk, a bőrünk is kezdi elveszíteni fiatalságát: 30-35 éves kor felett hiába fogyasztunk már rendszeresen étrend-kiegészítőket, azok gyakran nem jutnak el a bőrig, így annak vitalitását csak megfelelő anti-aging termékekkel tudjuk megőrizni. A bőr vitalitásának fenntartása érdekében hatóanyagban gazdag arckrémeket célszerű használni. Dr. Gyovai Viola okleveles biológus szerint megelőzési céllal legkésőbb 35 éves korban el kell kezdeni az extra bőrtáplást, másként később az esztétikai-plasztikai sebészeti beavatkozások eredménye sem lesz hosszú távú.

A bőröregedés ellen komplex kezelés szükséges

Dr. Gyovai Viola, a BIOLA kozmetikumok cégalapító ügyvezetője arról beszélt, a napi bőrápolási rutin nem túl időigényes, napi 10 percet kell mindössze rászánni, de ezzel együtt sokoldalú kezelés szükséges.

„Komplex támogatást igényel a bőr, egyedüli hatóanyag nem létezik erre. A zsír- és vízoldékony anyagok mellett a gyógynövények és algák kivonata is szükséges az öregedő bőr anyagcseréjének újrafiatalításához. Több irányból kell táplálnunk a bőrt a teljes siker elérése érdekében, másként egy későbbi plasztikai sebészeti beavatkozás eredménye sem lesz hosszantartó” – magyarázta.

A Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa arról is beszélt, a bőrápolásban vannak úgynevezett nyerő párosok. Ilyen például, ha az érett bőrt arctejjel letisztítjuk, majd egy szérumot viszünk fel a bőrre a nappali arckrém alá, de ugyanez elmondható a szérum és a szemkörnyékápoló kombinációjáról is. Ha a hidratáló krémet néhány csepp arcolajjal egészítjük ki különösen ősztől kora tavaszig, az is remek párosítás lehet.

biola, naturissimo, anti-aging, oregedesgatlas, gyovai, dr. gyovai viola, ruzs es mas, borapolas, arcapolas, testapolas,, natur, bio, termeszetes, novenyi

Dr.Granolife Bio Reishi & Echinacea krémdezodor, Naturissimo Alaria&Orchidea Age Defence Arckrém, Naturissimo Alaria&Argan nyak- és dekoltázsápoló Balzsam

A görögszénától a barna szárnyas moszatig

Dr. Gyovai Viola kiemelte, fontos, hogy tápanyagokban gazdag, komplex összetételű termékeket válasszunk, melyekben fellelhetőek az A-, B-, C- és E-vitaminok egyaránt. A bőrfiatalításban segíthetnek még a különböző gyógynövények, így az arónia, görögszéna vagy a tökmagolaj hatóanyagai is, melyek óriási vitalizáló erővel táplálják a bőrhámsejteket.

Az anyagcserét segíti az alária is, amely egy barna szárnyas moszat. Ennek kivonatát klinikailag vizsgálták és két hónap rendszeres használat után akár 8-10 évvel fiatalosabb bőrállapotot is eredményezhet.

Az okleveles biológus megjegyezte, a pigmentációs zavarok is a harmincas éveinkben jelentkezhetnek először, ez ellen dolgoznak a havasi gyopár, a maláta és a kövirózsa hatóanyagai, de fontos telítetlen gamma-linolénsav tartalmú növényi olajokat is fogyasztani, mint amilyen a ligetszépe vagy a mákolaj.

biola, naturissimo, anti-aging, oregedesgatlas, gyovai, dr. gyovai viola, ruzs es mas, borapolas, arcapolas, testapolas,, natur, bio, termeszetes, novenyi

Biola Echinacea kézápoló krém, Biola BioVadvirág Arcápoló Balzsam, Biola Bearberry Age Control Szemkörnyékápoló Gél

Az érett bőr ápolásában fontos szerepet játszik még a peelingezés is, amit 7-10 naponta meg kellene ismételni, mert az elöregedett sejteken nehezebben jutnak be a hatóanyagok is. Éjszakánként szintén tápláló, növényi olajokban gazdag arcápolót használjuk, akik pedig napfénynek kitett helyen dolgoznak, azoknak a japán orchidea és a mandulatej hidratáló hatását ajánlom a figyelmébe”- zárta gondolatait.

Kapcsolódó bejegyzések