Post Image

AZ ÉRZÉKSZERVEK ÜNNEPE – LÉA SEYDOUX, CANDY

Rúzs & Más / 2023-10-16

Az Európa legszexibb és legvonzóbb színésznőjének aposztrofált, sokoldalú és nem mellesleg gyönyörű francia színésznő Léa Seydoux 2011-ben a patináns Prada divatcég illatkompozíciójának, a Candy-nek a reklámkampányához adta bájos arcát.

A Prada csoport örökségének, de a filmművészetnek is igen elismert részét képezik a Prada divatcég és Miu- Miu filmes kísérletei. Az alkotások jellemzően rövidfilmek és nemzetközileg magasszinten elismertek. Témájukat és a filmes eszközöket tekintve az előre meghatározott korlátokat, szabályokat nélkülözik és a minőség az egyediség van szem előtt tartva. A Prada csoport és Franciaország egyik legnépszerűbb színésznőjének az együttműködése önmagában nagy figyelmet irányított a divatcégre, ezáltal a vibrálóan játékos illatra, a Candy-re is.

Ejtsünk néhány szót a különleges, kissé formabontó, borostyán és vanília alapokon nyugvó női illatról, a Candy-ről. A kompozíció, mely lényegesen merészebb, mint a Prada divatházra sok esetben jellemző visszafogottság 2011-ben jelent meg. A nőies, kissé provokatív, csábító elixírt Daniela (Roche) Andrier parfümőr jegyzi. A nyitányban az édes karamell dominál, de a mandula és a vanília aromái is kényeztetik érzékeinket. A szívjegyben a púderes jegyek és a pézsma jelenik meg, valamint a fűszeres akkordok, melyek érzékien vibrálóvá és könnyedé teszik az édes illatot.  A megnyugtató lezárásban a benzoin és a vanília jegyei simogatóan vannak jelen.

prada, candy, lea seydoux, edp, parfum, illat, wes anderson, coppola, kisfilm, parfum.hu, ruzs es mas

A Candy a mai, modern nő vonzó, izgalmas illata, mely a játékosság ellenére nem nélkülözi az eleganciát sem, életöröm, vidámság és csábítás magasfokon. Az elegancia és a játékosság kettőse a csomagoláson is megmutatkozik, az arany és rózsaszín színek kombinációja tökéletes választás.

Léa Seydoux vonzereje már fiatal korában is átsütött a fényképezőgépek lencséjén és nyilvánvaló volt a filmvásznon is, nem csoda, hogy a Prada divatház is felfigyelt a vonzó színésznőre és meglátta benne új múzsáját.

prada, candy, lea seydoux, edp, parfum, illat, wes anderson, coppola, kisfilm, parfum.hu, ruzs es mas

A francia újhullám több stílusjegye minden eddiginél élénkebben jelenik meg a Wes Anderson és Roman Coppola által jegyzett a Candy-hez készült elragadóan bájos kisfilmben. A James Bond lányként is bizonyított színésznő személyisége magában hordozza a francia eleganciát, bájt, viszont erős és független, ahogyan Candy is, erőteljes és nem mindennapi.

Maga a több epizódból álló történet egy párizsi utópiában játszódik. Egyik oldalon áll a bájos és ellenállhatatlanul független Candy, aki megkérdőjelezi a szerelmet. A másik oldalon a kegyeiért küzdő két férfi áll, akiket Peter Gadiot és Rodolphe Pauly pazar színészi játékkal személyesítenek meg. A szerelmi háromszögből adódó, egyébként sem könnyű helyzetet tovább bonyolítja, hogy a két fiatalember között barátság áll fent. A történet elején egy bájos cukrászdában találjuk magunkat ahol egy fiatal pár vélhetően első randevújukon ismerkednek egymással. Váratlanul betoppan a rivális fiatalember és egy teljesen új irányt vesz a történet. Az életörömtől sugárzó Candy egy izgalmas utazásra viszi a fiatalembereket és minket nézőket is. Léa Seydoux fergeteges alakítása, ellenállhatatlan kisugárzása lehengerlő. Lesz minden: mozi, pop-corn, torta, csábítás és rivalizálás. A tökéletes szituációs komédia minden bizonnyal a valaha készült egyik legjobb illatkompozícióhoz készült rövidfilm.

Érdekesség, hogy a kisfilm több jelenetét Budapesten forgatták, részben magyar stáb közreműködésével. A mozis jelenet például a Csepeli Munkásotthon színháztermében játszódik, de a Párizsi Udvar és környéke is látható az egyedi és szórakoztató filmben.

Kapcsolódó bejegyzések