Post Image

AZ EREDETI KÖLNIVÍZ FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ!

Rúzs & Más / 2020-04-10

Miközben a higiénia rendkívül fontossá vált és a kézmosás kiemelt helyet kapott a napirendünkben, a fertőtlenítőszer hetek óta hiánycikk. A Mäurer & Wirtz parfümház több megkeresést is kapott a témát illetően – és jó okkal: a kiváló minőségű 4711 Original Eau de Cologne sorozat nemcsak energikusan friss illatával tűnik ki, hanem fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező összetevőivel is.

Eláruljuk, hogy az Echt Kölnisch Wasser mit tehet és hogyan segít nekünk most

A parfümök történetében jártasak bizonyára tudják, hogy a kiváló minőségű összetevők és az illóolajok gondosan összehangolt kompozíciója nemcsak a jó illata miatt lett rögtön népszerű – a 4711 Eredeti Kölnivíz gyógyászati ​​célokra is használták! Egyik fontos eleme, a rozmaring fertőtlenítő hatásáról ismert. Másik kiemelt összetevő a csodálatosan nyugtató, stresszoldó levendula. A fertőtlenítő hatású alkoholtartalom pedig szintén hozzájárul a kölni tisztítóhatásához. A 4711 frissítő törlőkendők alkoholtartalma 79%, az illatos vízé 86% – ezek kellemesen frissítő és nyugtató hatással vannak a testünkre. Nem beszélve arról, hogy remekül passzolnak egy kisebb kézitáskába – például az eredeti, 25 ml-es Molanus palackban.

4711, köllnivíz, kölnisch wasser, eredeti, kölni, fertőtlenít, koronavírus, rúzs és más

A 4711 Eau de Cologne története

A 4711 Eredeti Kölnivíz már több mint 225 éve ismert a testre és a lélekre gyakorolt jótékony hatásáról, valamint üde, aromás illatáról. Olyan hírességek használták, mint Goethe, Napóleon és Nagy Katalin cárnő – és a hosszú évek során végig közismert és körülrajongott illatikon maradt, amelynek pontos összetétele máig féltve őrzött titok.

4711, köllnivíz, kölnisch wasser, eredeti, kölni, fertőtlenít, koronavírus, rúzs és más

Az illatot Wilhelm Muelhens hívta életre, aki 1792-ben Kölnben, a Glockengasse nevű utcában nyitotta meg manufaktúráját, 4711-es házszámmal. Ettől kezdve az ikonikus, hatszögletű Molanus palack és benne az “Eau de Cologne” szuvenírként utazott haza a sok, szomszédos országból érkező franciával, majd a világ minden tájáról érkező látogatókkal. A következő évtizedekben és évszázadokban a 4711 parfümtörténetet írt. Ma már a kölni több mint 65 országban van jelen világszerte – és más fantasztikus illatmárkák, például a Tabac és a Tosca is megtalálták helyüket a Mäurer & Wirtz portfóliójában.

4711, köllnivíz, kölnisch wasser, eredeti, kölni, fertőtlenít, koronavírus, rúzs és más

A híres, 18. században épült 4711-es ház még ma is áll – és emlékeztet minket arra, hogy milyen fontos szerepet játszhat a történelemben egy finom, illatos kölni. 

Ha még részletesebben érdekel a 4711 története, kattints a Rúzs és Más korábbi cikkére!

Kapcsolódó bejegyzések