Post Image

AZ AI MÁR ÁTLÉPTE A KONYHÁNK KÜSZÖBÉT A SAMSUNG OKOS HÁZTARTÁSI ESZKÖZÖKKEL

Rúzs & Más / 2024-06-20

Bevásárlás közben már sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy bárcsak hazateleportálhatnék gyorsan, és megnézhetném, hogy tényleg elfogyott-e a tejföl, vagy lapul még két doboz tartalék a hűtőszekrény mélyén? Így legyen ötösöm a lottón: a Samsung Family Hub hűtőszekrénnyel és a SmartThings Appal immár teleportálás nélkül is belekukkanthatok a hűtőszekrénybe bárhol is legyek. És ez még csak egy a tucatnyi funkció közül, amellyel a Samsung okos háztartási készülékei a legújabb technikai vívmányok, például az AI alkalmazásával megkönnyítik a mindennapjainkat.

Az újgenerációs Samsung háztartási eszközök többek közt a konyha fogalmát is újraértelmezhetik a mesterséges intelligencia segítségével. Az AI lehetőségeknek és SmartThings funkcióknak köszönhetően számos konyhai készülékünk még hatékonyabban végezheti feladatait. A mesterséges intelligencia már messze nem tudományos fantasztikus jelenség: napi rutinjainkban támaszkodhatunk rá. Otthonunk eszközparkjának összekapcsolhatósága jelentősen javíthat felhasználói élményünkön, sőt, új, kényelmesebb, takarékosabb, színesebb életstílust kínálhat nekünk.

El még nem végzik az összes házimunkát helyettünk, de nagyban megkönnyítik

A háztartásunk vezetése, a mindennapi feladatok, mint a vásárlás, a főzés, a mosás, a takarítás örök körforgása meghatározó eleme az életünknek. Ma már azonban lehetőségünk van okosítani ezeket a folyamatokat, hogy időt és energiát spóroljunk, és a teendők elvégzése vagy a hátralévő tennivalók gondolata se nehezedjen ránk nyomasztó teherként.

A SmartThings alkalmazás segítségével fokozhatjuk háztartási készülékeink hatékonyságát olyan intelligens otthont teremtve, ahol egy központi eszközzel – okostelefonnal, tablettel, okostévével vagy akár hűtőnkkel –vezérelhetjük összekapcsolható háztartási gépeinket és más kompatibilis elektronikai eszközeinket, és nem utolsósorban: optimalizálhatjuk az energiafelhasználásunkat.

samsung, okoskonyha, okoseszkozok, ai, okoskonyha, ruzs es mas, family hub, okos konyhai eszkozok

A SmartThings számos rutinunkat megkönnyítheti, a napi teendők területén jó szolgálatot tehet. Például főzés közben kéz (és gond) nélkül indíthatunk vagy fogadhatunk telefonhívásokat az alkalmazás segítségével a Samsung Family Hub™ hűtőszekrényünk képernyőjén keresztül. Beütemezhetjük, hogy a mosás akkor járjon le, amikor hazaérünk, vagy távolról is elindíthatjuk a légkondicionálót, hogy hűtött otthonunkba érjünk haza, egy forró nyári napon. A SmartThings még a háziállataink gondozásában is segítségünkre lehet: ha távol vagyunk, például a fények, a TV vagy a porszívó bekapcsolásával biztonságérzetet adó, nyugodt környezetet teremthetünk kedvenceinknek.

samsung, okoskonyha, okoseszkozok, ai, okoskonyha, ruzs es mas, family hub, okos konyhai eszkozok

A sokféle funkción túl a SmartThings egyik legnagyobb előnye eszközeink összekapcsolhatóságában rejlik: rendszere, akár egy precíz, megbízható digitális személyi asszisztens, számos terhet levesz a vállunkról, amellyel időt és pénzt spórolhat meg számunkra.

Az olyan alapkellékek nélkül, mint a hűtőszekrény vagy sütő, nehezen tudnánk elképzelni a mindennapjainkat, az elérhető modern funkciók azonban már jóval túlmutatnak az eszközök nyújtotta klasszikus szolgálaton. A Samsung ökoszisztéma „szereplői” – az alapvető feladatok ellátásán túl – a mesterséges intelligencia alkalmazásával felülmúlhatják a háztartási eszközökről alkotott minden eddigi elképzelésünket. A Bespoke készülékek – különösen a kijelzővel felszerelt hűtőszekrény – nemcsak szórakoztató felületté, hanem vezérlőközponttá is avanzsálhatnak, amellyel a felhasználók egyszerűen irányíthatják további csatlakoztatott Samsung készülékeiket a SmartThings-en keresztül.

Családi kör – újraértelmezve a Family Hub™ hűtőszekrénnyel

Ékes példa az AI erejét mozgósító Samsung Family Hub™ hűtőszekrény, amely képességeivel bearanyozhatja a napjainkat és bizonyos értelemben a családi életünket is gazdagíthatja. Segíthet például abban, hogy hatékonyabban vásárolhassunk élelmiszereket. A túlfogyasztás elkerülése érdekében elég csupán okostelefonunkkal bevásárlás közben bepillantanunk a hűtőnkbe, hogy a Nézz be belső kamerákkal felderíthessük, mit kell még a kosarunkba tenni vagy miből nincs hiány otthon. Ezen felül bevásárlólistákat, ételfeliratokat és emlékeztetőket is készíthetünk a funkcióval.

samsung, okoskonyha, okoseszkozok, ai, okoskonyha, ruzs es mas, family hub, okos konyhai eszkozok

Family Hub™-ra főzési tanácsadóként is számíthatunk. Étrend Tervezőjének Receptek alkalmazása a mesterséges intelligencia és az ételfelismerés képességeit kihasználva méri fel igényeinket, és kínál egyszerű utasítások szerint elkészíthető recepteket a család kedvenc ételeihez. A heti Étrend Tervező az általunk kedvelt és a hűtőben megtalálható ételek alapján ad naponta javaslatokat. A Receptek applikációban ráadásul egytől-egyig ínycsiklandozó receptek érhetők el, az összekapcsolhatóság jegyében pedig a Receptről a sütőbe funkcióval a megfelelő elkészítési beállításokat még a sütőnknek is elküldhetjük.

A hűtőszekrény, mint az energiahatékonyság mestere

A Samsung értelmezésében tehát a hűtőszekrény fogalma mögött is egészen újszerű funkciók jelennek meg, eddigi tapasztalatainkhoz képest. Ez az állítás igaz az RB53DG706CS9EO alulfagyasztós hűtőszekrényre is. A Samsung beépíthető hűtőszekrény kínálatában megtalálható, új modell egyik legnagyobb vonzerejét a SpaceMax™ technológia jelenti. Nagy hatásfokú szigetelésének köszönhetően sokkal vékonyabb hűtőfalakkal, így nagyobb tárhellyel is rendelkezik, amelynek ellenére sem lóg ki a munkalap síkjából. Mindemellett a készülék tudatosabb energiafelhasználásra ad lehetőséget Wi-Fi kompatibilitása révén is, hiszen a SmartThings AI Energia módjával is csökkenthető az energiafogyasztása[8]. Használata során nyomon követhető megbecsülhető a havi villanyszámla is. Ha pedig a hó végi eredmény meghaladná az előzetesen meghatározott fogyasztási értéket, az energiatakarékos üzemmód beállítása segíthet bennünket a felhasználandó energia csökkentésében.

Az energiatudatosságon kívül sok más erősséggel is rendelkezik az új modell, például Twin Cooling™ hűtőrendszere gondoskodik róla, hogy élelmiszereink az eddig megszokottnál hosszabb ideig maradhassanak frissek, és a szagok keveredésének megakadályozásával megóvja azok természetes ízét és aromáját. Mindez annak köszönhető, hogy a Twin Cooling™ rendszer független párologtatók és ventilátorok segítségével optimalizálja a hőmérsékletet és a páratartalmat a hűtőszekrényben és a fagyasztóban. Ez a beépíthető modell tehát – a Samsung Family Hub™-hoz hasonlóan – sokoldalú, precíz és gondos segítségünk a mindennapokban.

Megsült a vacsora? Less be a sütőbe!

Az új háztartási eszközök, alkalmazások az otthoni kommunikációban is váratlan dimenziókat nyithatnak. A Family Hub Családi üzenőfal kezdőképernyőjén könnyen oszthatunk meg egymással üzeneteket, képeket, videókat, linkeket, fontos pillanatokat, de kézzel is írhatunk rajta, vagy akár zene lejátszására is használhatjuk.

Ha sütésről, főzésről van szó, a SmartThings is kiválóan töltheti be a digitális kukta szerepét. Miután letöltöttük az applikációt és beléptünk a Samsung-fiókunkkal, az olyan felderített kompatibilis eszközünket, amilyen a sütő is lehet, okostelefonunkról, tabletünkről, sőt, akár hűtönkről is vezérelhetjük. Így sütés közben bátran elhagyhatjuk a konyhát és beállíthatjuk az optimális sütési módot és hőfokot.

 A robotporszívó, mint körültekintő segítség

A porszívó szintén alapvető kelléke a háztartásunknak, többek közt a konyhában is jó szolgálatot tehet, mondjuk egy kiadós főzés után vagy közben. A Jet Bot MI robotporszívó, mely hazánkban várhatóan júliustól lesz elérhető, szintén mozgósítja a mesterséges intelligencia erejét. Ennek köszönhetően 3D tárgyfelismerő funkcióval rendelkezik, és Go/No Go zónák kijelölésére is alkalmas. Sőt, ez a készülék is szerepet tud vállalni kisállataink gondozásában is, a SmartThings segítségével. A Jet Bot MI elülső kamerája lehetővé teszi, hogy figyelhessük négylábú kedvenceink állapotát, a valós idejű, élő videóközvetítésnek köszönhetően.

samsung, okoskonyha, okoseszkozok, ai, okoskonyha, ruzs es mas, family hub, okos konyhai eszkozok

Jellemző rá a magasfokú megbízhatóság, precizitás és „önállóság”, amelytől ideális segítség lehet a háznál. Ugyancsak a SmartThings segítségével autonóm vezérléssel is működtethető.

Az újgenerációs háztartási eszközöknek köszönhetően tehát a konyha klasszikus szerepei új funkciókkal bővülnek, így válhat közösségi vagy a családi tér középpontjából okosotthonunk motorjává.

Kapcsolódó bejegyzések