Post Image

AHOL AZ ÜNNEPVÁRÁS IS MEGHITTEBB – ADVENT CSONGRÁDON

Rúzs & Más / 2023-11-24

Nekem, amióta megismertem ezt az elragadó vidéki városkát, Csongrád menedéket jelent a fővárosi mindennapok darálójából. Nyáron egyszerűen imádnivaló, ilyenkor, karácsony előtt azonban egy egészen új arcát fedi fel. A csongrádi Advent gyermekkori ünnepvárásaimat idézi fel, amikor még Budapesten is barátságosak voltak a szomszédok és a közértes néni zsebében mindig akadt egy szaloncukor a számomra. Amikor csillogó szemmel, lélegzetvisszafojtva vártam, hogy kigyúljanak a karácsonyi fények a bosnyák téri karácsonyfán, és a templomban felállítsák a Betlehemet…

Advent Csongrádon

A dél-alföldi kisváros, Csongrád Adventi forgatagába invitállak benneteket. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren, immár hagyományosan adventi fények, karácsonyi ízek és illatok, változatos zenei és családi programok várják december 2-től karácsonyig minden hétvégén az idelátogatókat.

csongrad, advent, adventi program, unnepvaras, ruzs es mas, karacsonyfalva, zseda, programajanlo

A legkisebbeknek Meseerdő és Mikulásház kínál kreatív, játékos programokat, élményeket.  A huncut krampuszok és a város Mikulása idén is sok meglepetéssel készül. Játékos feladványokkal kalandozhatnak a gyerekek az adventi labirintusban. Idén a környezettudatosság jegyében újrahasznosított anyagokból készítik el a labirintust a szervezők.

csongrad, advent, adventi program, unnepvaras, ruzs es mas, karacsonyfalva, zseda, programajanlo

Sztár fellépők váltják egymást

A város adventi főterén felállított színpadon ünnepi műsorokkal, koncertekkel várják a családokat.  Fellép majd Farkasházi Réka és a Tintanyúl is a legkisebbek örömére. A Nagyboldogasszony-templomban jótékonysági koncertet ad Zséda, Kökény Attila és Rakonczai Viktor, továbbá Roy és Ádám, Kocsis Tibor is fellép majd a csongrádi adventi hétvégeken.

A Kossuth téren a karácsonyi vásárban illatos forralt bor, házi rétesek széles választéka, erdélyi kürtőskalács, házi lekvár, kézműves hamburger, gyros, hotdog valamint a környezettudatosság jegyében készült kézműves termékek gazdag kínálata várja az ideérkezőket.

Karácsonyig minden vasárnap a város karácsonyfája mellett, ünnepi műsor kíséretében, délután 5 órakor meggyújtják az adventi gyertyákat.

csongrad, advent, adventi program, unnepvaras, ruzs es mas, karacsonyfalva, zseda, programajanlo

Mindenkit szeretettel várnak Csongrádon meghitt, karácsonyi hangolódásra a Kossuth téren!

Látogasd meg a Mikulást Karácsonyfalván!

Nem kell sokat utazni, hogy a Mikulással otthonában is találkozzunk, ugyanis Karácsonyfalva Csongrád központtól legtávolabb eső városrészében Bokroson található. A gyerekek meglátogathatják a Mikulást és Hóanyót az ünnepi időszakban is. A manókkal játszhatnak kézműves foglalkozásokon és felülhetnek a Manóexpresszre, ami a Dél-Alföld legnagyobb kertivasútja. A Mikulás természetesen senkit nem hagy elmenni ajándék nélkül. Így aztán garantált a karácsonyi csoda Bokroson is! http://karacsonyifalu.hu/

Képek: Révész Gábor

Kapcsolódó bejegyzések