Post Image

A TUSVONAL IS LEHET VÁLTOZATOS! SMINKES TIPPEK

Rúzs & Más / 2018-08-24

Legyen akár nyár, ősz, tél vagy tavasz, az igéző tekintet sosem megy ki a divatból, hiszen ha valaminek nincs évszaka, az a ragyogó szempár. Elég egy szép íves tusvonal és egy extrém hatást nyújtó szempillaspirál, és máris kiemelhetjük vele szemeinket. Viszont miért is ne tehetnénk különlegesebbé a már megszokott, rutinszerűen elkészített tusvonalunkat? Szabó Doris, az AVON sminkmestere hasznos tippekkel és tanácsokkal lát el minket, hogyan is legyen még trendibb a szemsminkünk, akár egy egyszerű tus használatával is.

Egy egyszerű sminket is gyorsan fel lehet dobni a megfelelő szemhéjtus és szempillaspirál segítségével. Mindegy, hogy a klasszikus vonal ihlette sminket helyezzük előtérbe vagy a különlegesebb hatás hívei vagyunk.
Amennyiben a klasszikus vonalakat preferáljuk, első lépésként érdemes meghatároznunk, hogy pontosan melyik tusvonal illik legjobban a szemformánkhoz: mandulaszemhez jól megy a szemhéj formáját követő, egyenes vonal, kerek szemhez az ívelt, kis szemet vastagabb vonallal lehet nagyítani, az enyhén lefele irányuló felső szemhéjat a szemhéj külső zugától elemelkedő lendületesen íves vonallal lehet optikailag megemelni.

Második lépésként fontos, hogy mindig a szempillánk tövébe fessük fel tusvonalunkat közvetlenül, így elkerülhetjük a hézagokat és nem lesz hiányos. A vonal elkészítésekor mindenképp szemünk belső zugából induljunk ki, viszont hagyjunk egy kis helyet a legbelső zug és a tusvonal kezdete között. A rajzolás során haladjunk kifelé, érdemes egyre inkább vastagítanunk a már felvitt ívet, hogy optikailag nagyobbnak tűnjön a szem. A meghúzott vonal végét ne görbítsük túl, hiszen könnyen megváltozhat tőle a szemünk eredeti formája – hacsak nem éppen ez a célunk!

tusvonal, Avon, mark, rúzs és más, Szabó Doris

Néhány pötty segítségével a klasszikus vonalat megbolondíthatjuk, érdekessé tehetjük! A mark. The Big Dot folyékony szemhéjtus segítségével ez rendkívül egyszerű, hiszen különleges, gömbölyű fejének köszönhetően a vékony és vastag tusvonal mellett könnyedén rajzolhatunk pöttyöket vagy játszhatunk a különböző grafikai mintákkal. Ezúttal az alsó szemzug belső részétől kiindulva fessünk apró pöttyöket a szempillatövekhez. Ügyeljünk arra, hogy a minták hasonló méretűek legyenek, és megegyező távolságra helyezkedjenek el egymástól. Ezzel az apró csavarral igazán különleges hatást érhetünk el.

Tusvonal, avon, mark, rúzs és más

Abban az esetben, ha nincs időnk a felső, precízen megrajzolt tusvonalat elkészíteni, akkor dobjuk fel szemsminkünket egy egyszerű, mégis nagyszerű trükkel. Ehhez először állapítsuk meg, hogy hol van az alsó szemhéjunk közepe, majd egy egyszerű mozdulattal rajzoljunk fel egy pöttyöt a szempillatövünkhöz a már előbb említett szemhéjtussal.

Tusvonal, avon, mark, rúzs és más

Akármelyik tusvonal-variációra esik is a választásunk, végezetül koronázzuk meg sminkünket a mark. Big and Extreme dúsító és hosszabbító szempillaspirállal, amelynek köszönhetően pillanatok alatt műszempillahatást és igéző tekintetet érhetünk el.

tusvonal, Avon, mark, rúzs és más, Szabó Doris

Kapcsolódó bejegyzések