Post Image

A THE BODY SHOP ADOMÁNYGYŰJTÉST SZERVEZ

Rúzs & Más / 2019-09-25

Lányok és nők ezreinek jelent komoly anyagi nehézséget minden hónapban megvásárolni a betétet vagy tampont, amire szüksége van. Alternatívaként rongyokat és papírokat használnak, amellyel kapcsolatban nem csak a higiénia és az egészségügyi kockázat a probléma, de a bizonytalanság, a komfortérzet hiánya és a megbélyegzés is súlyosbítják a helyzetet. Lányok emiatt sokszor az iskolából is kénytelenek hiányozni, és a hétköznapi teendők elvégzése is jóval nehezebb.

A menstruációs szegénység amellett, hogy globális és helyi probléma is, nem tartozik a legnépszerűbb adománygyűjtő projektek témái közé. A The Body Shop szeretne tenni azért, hogy megszűnjön a menstruációt körülölelő tabu, nagyobb teret kapjon az információátadás, és kevesebb embert érintsen a menstruációs szegénység.

Az Egyszülős központon keresztül idén szeptemberben gyermekeiket egyedül nevelő, hátrányos helyzetű nőknek és lányaiknak gyűjt a The Body Shop a bolti vásárlóin keresztül budapesti és vidéki üzleteiben egyaránt 4 napon keresztül.

2019. szeptember 26-29. között nyitvatartási időben várják a vásárlók felajánlásait minden magyarországi The Body Shop üzletben. Kizárólag egészségügyi betétet és tampont várnak az üzletekben elhelyezett dobozokban.

The Body Shop

A The Body Shop egy angol etikus szépségmárka, amely természet-ihlette, állatkísérletmentes kozmetikumokat árul. Anita Roddick, a márka alapítója mindig is hitt abban, hogy az üzlet lehet a jóért való harc eszköze, és ez a szellemiség azóta is elkíséri a céget. A kiváló minőségű, természetes alapanyagokat tartalmazó kozmetikumok előállítása mellett a társadalmi felelősségvállalás is fontos szerepet játszik a márka életében, legyen szó az ökológiai lábnyom csökkentéséről, az állatkísérletek elleni küzdelemről, vagy a hátrányos helyzetű embereknek való segítésről a világ különböző pontjain.

Egyszülős központ

Az alapítvány 2005 óta segíti az egyedülálló szülőket és egyszülős gyermekeket. Hitvallásuk, hogy mind az egyedülálló szülőknek, mind az egyszülős családban felnövő gyermekeknek joga van az egyenlő esélyekhez és lehetőségekhez. Civil szervezetként többféleképpen támogatják azokat a szülőket és gyerekeiket, akik bármilyen oknál fogva – válás, haláleset, örökbefogadás, egyedül vállalt terhesség, stb. – egyszülős családban élnek.

Hogy tetszett?

Kapcsolódó bejegyzések