Post Image

A LEGÜTŐSEBB BŐRFIATALÍTÓ MÓDSZEREK, KÉS NÉLKÜL

Rúzs & Más / 2019-05-16

Szerencsére soha nem volt még ennyi lehetőségünk az öregedés megelőzésére, mint manapság, de tisztában kell lennünk a módszerek mibenlétével, hogy a legjobb döntést hozzuk. A plasztikai sebészeti beavatkozásoknál szolidabb, orvos-esztétikai módszerek időbeni alkalmazásával is akár évekkel meghosszabbíthatjuk a fiatalos megjelenésünket.
A korszerű bőrfiatalító módszerek és hatóanyagok szinte kivétel nélkül a bőr saját biológiai folyamatainak serkentésén, a sejtszintű építő folyamatok stimulálásán alapulnak: vagyis a bőrt belülről építik újjá. Bőrünk feszességében legfontosabb szerepet a kollagén- és elasztinrostok játsszák, célunk tehát a kollagén- és az elasztin termelés serkentése. Íme a legkeresettebb beavatkozások:

Ifjító tű
A tűkkel a bőrben mikroszkópikus méretű sérüléseket hoznak létre, amivel felpörgetik a kollagéntermelést.

Mezo- és dermaroller
A kollagén indukciós – vagyis kollagéntermelést serkentő – terápia eszköze egy kis henger, amiből sok apró tű áll ki. A bőrön görgetve mikrosérülések ezrei jönnek létre, melyek a bőr regenerációs, öngyógyító képességét felpörgetik. A gyógyulási folyamat a kollagén- és elasztin termelés fokozódásával jár együtt. A kezelés során bevitt koncentrált hatóanyagok is mélyebbre jutnak, így belülről táplálják a bőrt. A kezelés helyi érzéstelenítésben történik – 0,2-től 2 mm-es tűhosszig végeznek kezeléseket, 1 milliméternél hosszabbal már csak orvos kezelhet. A több kezelésből álló terápia akne hegek, ráncok, pigmentfoltok, striák és cellulit valamint hajhullás ellen is javasolt. Házi használatra szánt változatával a sokkal szolidabb Dermarollerrel éjszakai krémünk hatóanyagainak felszívódását segíthetjük elő.

anti aging, ráncfelvarrás, bőrfiatalítás, orvos-esztétikai, kollagénindukció, non-invazív, rúzs és más

Mezoterápia
A mezoterápia több évtizedes múltra tekint vissza és különböző mélységben beadott mikroinjekciókat jelent. A terápiát automata adagolópisztollyal végzik, mellyel szabályozható a beszúrás mélysége és gyakorisága (mélyebbre többet, felületesen kevesebbet adagol a pisztoly). A bőrfiatalítás e gyors, viszonylag fájdalmatlan módszerével az eredmény már 3-4 kezelés után látható. Használják az arcbőr kötőszövetének regenerálására, öregedésgátló, regenerációt fokozó hatóanyagok beinjektálására, zsírszövetben alkalmazva cellulit és nehezen mobilizálható zsírpárnák apasztására. Az első hónapban tíznaponta egy, majd minden 6-12. hétben egy kezelés javasolt a hatás fenntartásához.

Drakula terápia
A tűs bőrfiatalítás legújabb generációja saját vérünket állítja fiatalodásunk szolgálatába. E bőrfiatalító eljárás során a saját vérben található sejtmegújító anyagokat juttatják vissza a bőrbe. Természetes módszernek minősül, mivel semmilyen mesterséges anyagot, vagy készüléket nem használnak fel a bőr fiatalítására. A Drakula terápia során a pácienstől, a véradásnál megszokott módon vért vesznek, amelyet centrifugálással szétválasztanak vérsavóra és vörösvértestekre. A PRP a vérlemezkéket koncentrálását jelenti – ezt, a vérlemezkékben gazdag plazmát fecskendezik a kötőszövetbe a mezoterápiában használt technikákkal: injekciós tűvel vagy mezoterápiás pisztollyal. Ennek következtében beindulnak a bőr regenerálódási folyamatai, fokozódik a saját fehérjeszintézis, a ráncok száma és mélysége csökken, a kezelt bőrfelület megfiatalodik. Mivel a Drakula terápia a szervezet saját anyagait használja fel, allergiás reakcióra nem kell számítanunk. Több kezelésből álló kezeléssorozat javasolt (a bőr állapotának függvényében), de már az első kezelés is látványos eredményt hozhat.

Biofiller
A saját testünkből nyert feltöltő anyaggal való ráncfeltöltés jóval biztonságosabb, mint az idegen anyag bőr alá fecskendezése. A Biofiller ideális töltőanyag: természetes, nem vált ki immunreakciót, azaz nem allergén, nem mozdul el – teljességgel elfogadható a szervezetünk számára. Ráadásul a vérből nyert plazmának van még egy nagy előnye: a ráncfeltöltés mellett értékes összetevői serkentik a bőr saját újjáépítő folyamatait. A saját töltőanyag elkészítéséhez a levett vért speciális centrifugában külön alkotórészekre választják. A leghasznosabb és leggazdagabb részt apró tűszúrások segítségével (mezoterápiás eljárással) visszajuttatják a teljes arc bőrébe. A vérplazmát ezután hevítik, majd hűtik, ami által egy kocsonyás, feltöltésre tökéletesen alkalmas anyagot kapnak. Ezzel végzi a bőrgyógyász magát a töltést, a megfelelő helyeken. A feltöltés hatása 2-3 hónapon át megmarad és a legjobb eredményhez öt alkalommal javasolt elvégezni. Az egyéb töltőanyagokéhoz képest ugyan rövidebb a feltöltő hatás időtartama, ugyanakkor az ismétlések hatására a bőr egész állaga általános javulásnak indul.

PRP terápia Royal Clinics

Lézer és rádiófrekvencia
A különféle hullámhosszú lézerek és elektromágneses hullámok a bőr mélyebb rétegeinek kezelését teszik lehetővé.

Hideglézeres bőrfiatalítás
Az arc, nyak és dekoltázs számára biztosít azonnali, látványos liftinghatást. A kezeléshez használt szérum magas koncentrációban tartalmaz hyaluronsavat, mely a tömege 1000-szeresének megfelelő vizet képes megkötni, így biztosítja a bőr rugalmasságát, elsimítja a ráncokat. A szérumot a hideglézer szórt fénnyel juttatja a sejtek belsejébe és ott stabilizálja fájdalommentesen, relaxált állapotban. A hideglézeres kezelés teljesen veszélytelen, hiszen egy 30 perces besugárzás során sem emelkedik a bőr hőmérséklete jobban 1 Celsius foknál, így nem okoz égési sérülést, vagy pigmentációs zavart. Alkalmazása a napsütéses időszakban is biztonságos.

Rádiófrekvenciás (RF) kezelés
Rádiófrekvenciás készülékkel történik, mely a rádióhullámokhoz hasonló elektromágneses jelenséget használ a kezelés során. Az arc ránctalanításához kettő vagy több aktív pólussal felszerelt kezelőfejeket használnak. A rádiófrekvencia felmelegíti a bőr mélyebben fekvő rétegeit, részleges denaturációt, valamint a kollagénrostok összehúzódását eredményezi. A hőhatás új kollagén termelődését, így a bőr feszesebbé válását idézi elő. Általában a bőrfelszín hűtésével párhuzamosan végzik a kezelést a kellemetlen érzés elkerülése céljából, így a kezelt terület külső felszíne az egyes lövések közben sem melegszik fel. Elsősorban azoknak ajánlott, akik enyhébb, de érzékelhető javulást szeretnének elérni bőrük megjelenésében, sebészeti beavatkozás nélkül. A végső eredmények sokszor csak négy hónap után látszanak, mivel a bőr kollagén-hálózatának újraépüléséhez és megerősödéséhez idő kell. Általában havi egyszeri kezelés szükséges, 2-4 alkalommal ismételve.

Frakcionált lézerkezelés
Gyors lézeres eljárás, mely nagyon rövid gyógyulási idő mellett látványosan javít a bőr általános megjelenésén. A lézerfény energiájának segítségével ezernyi apró csatornácskát hoz létre a bőrben, amelyeket egészséges, kezeletlen bőr vesz körül. A kezelt területek új kollagén képződését indukálják, mely alulról feltölti a ráncokat, barázdákat, a felszíni egyenetlenségeket elsimítva. Mivel a sérülések csupán a bőrfelszín bizonyos százalékát (frakcióját) érintik, a regeneráció gyorsan végbemegy. Egy kezelés 15-45 percet vesz igénybe, a kezelt terület méretétől függően. Szükség esetén a kezelés lézeres hámlasztással vagy más eljárással kombinálható, ami növeli a beavatkozás eredményességét. Közvetlenül utána napégésre emlékeztető bőrvörösséget észlelhetünk, a komplett gyógyulás 1-7 nap. A bőr szerkezetének átalakulása ezután még 3-6 hónapig tart.

Mindent bele!
A legújabb gépi lifting kezelésekben ötvözik a különféle technológiákat a még nagyobb hatékonyság elérésére.

Venus Freeze kezelés
A kollagén szintézisét két külön mechanizmussal serkenti: multipoláris rádiófrekvencia és pulzáló mágneses mező segítségével látványosan és hosszantartó eredményekkel javítja a bőr állapotát. A kötőszövet feszességének fokozódása mellett a kezelt területen új, egészséges vérerek képződnek, aminek köszönhetően javul a bőr oxigén- és tápanyag-ellátottsága. A Venus Freeze fájdalommentes, meleg, masszázsszerű, relaxáló kezelés. A kezelés során tapasztalható bőrpír 1-2 órán belül múlik. Feszesítő hatása tartós, mivel az újonnan képződött kötőszövet képezi a bőrfiatalítás alapját.

ScarLet RF kezelés
Csúcstechnológiás lifting kezelés, melynek során tűszúrások és a melegítő rádiófrekvencia hatása erősíti egymást. A hőhatástól a bőr feszességét biztosító kollagén rostok szignifikánsan összehúzódnak, azonnali lifting hatást eredményezve. A tűszúrások hatására beindulnak a bőr öngyógyító folyamatai, hosszú távon megnövekszik a kollagén és elasztin rostok száma, a bőr feszesedik, a pórusok szűkebbé válnak és a megereszkedett szövetek tónusosabbak lesznek. A hatás a kezelés utáni 3-4. héten kezd láthatóvá válni, de hosszú távon még sokáig javítja a bőr megjelenését. A tűk finom mozgásának köszönhetően a vérzés jelentéktelen, a fájdalom minimális és a gyógyulás gyors – a kezelést az érzéstelenítő krémmel végzett előkezelés fájdalommentessé teszi. A kezelés után akár 1 órával visszatérhetünk normál hétköznapi életvitelünkhöz. A maximális eredmény érdekében javasolt a kezelés 3-4 alkalommal történő elvégzése, körülbelül 4 hetes időközönként.

Kapcsolódó bejegyzések