Post Image

SOKOLDALÚSÁG, TARTÓSSÁG ÉS ÁPOLÓ HATÁS – HASZNÁLJ TE IS HAJWAXOT!

Rúzs & Más / 2024-09-26

A technológia fejlődése a hajformázás és hajápolás területén is nagyobb könnyebbséget, komfortérzetet hozott az életünkbe. Akár a hajformázó elektronikai készülékekre vagy különféle hatású készítményekre gondolunk, ezek a termékek nagyban megkönnyítik a mindennapi életünket, lerövidítik a hajformázásra szánt időt. A kívánt frizurát már nemcsak a fodrászaink tudják elkészíteni, hanem mi magunk is képesek lehetünk megalkotni a vágyott hajkreációt. Ehhez pedig nem kell más, mint egy minőségi hajformázó készítmény, jelen esetben a nagy népszerűségnek örvendő opció: a hajwax.

A hajwax előnyei

Sokoldalúságuknak köszönhetően sokféle hajkreációt érhetünk el a hajwaxok alkalmazásával. Használatuk egyszerű: a tenyerünk összedörzsölésével felmelegített kívánt anyagmennyiséget óvatosan eloszlatjuk a tincseinken és formázzuk azokat. Rugalmasságuknak köszönhetően alkalmasak szinte minden hajtípusra. Előnyük, hogy használatuk nem annyira feltűnő, mint a hajzselé vagy hajlakk esetében, hiszen természetes kinézetet biztosítanak azáltal, hogy nem hagynak maguk után fényes vagy „zsíros” hatású megjelenést. Ezáltal különösen ideálisak laza, természetes stílusú frizurák létrehozásához.

A minőségi hajwax kiváló opciót nyújt azoknak, akik rövid vagy közepesen hosszú hajat formáznak, mivel erős, hosszan tartó, mégis rugalmas tartást biztosít. Ez igazából azt jelenti, hogy a haj a nap folyamán könnyen újraformázható anélkül, hogy a frizura elvesztené annak finomságát, rugalmasságát vagy kemény, merev érzetet adna. Az alkalmazhatósága szempontjából fontos tényező lehet az is, hogy ezeknek a hajformázó termékeknek különböző erősségű változatai vannak, így a különféle hossz, illetve a hajminőség (vékony vagy vastagszálú) sem lehet akadály a hibátlan végeredmény létrehozásában.

További előnyük, hogy nem szárítják ki a hajat. A gyakran alkohol tartalmú hajzselékkel és hajlakkokkal ellentétben, a hajwaxok többnyire csak természetes olajokat és viaszt tartalmaznak, így nem szárítanak, hanem épp ellenkezőleg, hidratálnak és védik a hajszálak egészségét.

hajwax, hajformazas, frizura, wax, szepsegvilag, szepsegvilag.hu, haj, ruzs es mas, professzionalis, styling

Különböző hajtípusokon való alkalmazhatóság

Ahogy arról már szó esett, a hajwaxok szinte minden hajtípuson alkalmazhatóak, de különösen jól működnek hullámos és göndör hajon, mert kiemelik a haj természetes textúráját, miközben nem nehezítik el és nem teszik ragacsossá a hajszálakat, valamint nem esik össze a kialakított frizura.
Hullámos hajon a wax segít megzabolázni a hullámokat azáltal, hogy megakadályozza a „szöszösödést”. Hasonló eredményt érhetünk el a göndör haj esetében is, ahol a hajwax biztosítja a tincsek rugalmasságát, rendezettségét és formázhatóságát.

Természetesen az egyenes hajúak számára is előnyös ennek a hajformázó készítménynek a használata, különösen akkor, ha hosszan tartó hatást szeretnénk elérni. Fontos azonban, hogy egyenes hajon használva óvatosabban kell bánni a wax mennyiségével. Ha
túl sokat viszünk fel belőle, akkor a haj könnyen zsírosnak tűnhet vagy elnehezíti azt.

Bár a hajwaxok rengeteg előnnyel rendelkeznek, vannak olyan esetek, amikor nem ideális hajwaxot használni. Ha hosszú, vastagszálú hajjal rendelkezünk, akkor a wax elnehezítheti a hajat, különösen abban az esetben, ha túl sokat viszünk fel belőle a hajszálainkra. Helyette a hajhabokat, illetve a hajtőemelő készítményeket ajánljuk, mert ezek sokkal „könnyebb” termékek és volument adnak a nagyobb önsúllyal rendelkező frizurának.

Hajformázás a waxon túl

Számos hajformázó készítmény áll rendelkezésünkre annak érdekében, hogy a kívánt frizurát elérjük. A formázás esetében a hajwaxokon túl a legfontosabb termékek közé tartoznak a hajlakkok, hajzselék és a hajhabok, de közkedveltek a hajtőemelő, hővédő (hajvasaló vagy hajsütővas alkalmazása esetén elengedhetetlen), hajegyenesítő és hajfényesítő termékek is.
A hajzselék például ideálisak szorosabb, simább frizurák létrehozásához, mivel merev tartást és magas fényt biztosítanak. A hajhab a legjobb választás, ha volument szeretnénk adni a hajnak, különösen hosszabb haj esetében. A hajlakkok fixálják a frizurát, így akár egész
napon át tartó hatást biztosíthatnak. A hajwaxok középen helyezkednek el a skálán, mivel tartást adnak a hajnak, de a haj tartása nem lesz merev, selymes fényt biztosítanak, de visszafogottan. Azoknak javasoljuk leginkább, akik természetes, formázható hajkoronát szeretnének kialakítani.

Formázd a hajad vagy vendégeid haját hajwaxokkal és élvezd a rugalmas, mégis hosszan tartó frizurát!

Kapcsolódó bejegyzések