Post Image

HAGYOMÁNYOS DESSZERTEK ÚJ KÖNTÖSBEN – IRÁNY A ZAZIE!

Rúzs & Más / 2024-02-06

Fedezd fel a hagyományos magyar desszertek kreatív újragondolását Nagy Gergő cukrászmesterrel, akinek a keze alatt kedvenc édességeink modern csavarral születtek újjá a Zazie Bistro & Bar konyhájában!

zazie, nagy gergio, cukraszmester, hagyomanyos desszert, magyar desszertek, uj kontosben, csavarral, modern desszertek, tanyerdesszert, gasztro, gasztronomia, ruzs es mas

Új gasztro-generáció születésének lehetünk tanúi, melynek egyik jeles képviselője Nagy Gergő cukrászmester, aki a nemrég a MOL-Campus földszintjén megnyílt Zazie Bistro & Bar desszertlapjáért felel. A hagyományos és kreatív gasztronómia találkozásából születnek egyedi tányérdesszertjei, melyek egyszerre idézik fel a régi emlékeket, és lepnek meg frissességükkel.

zazie, nagy gergio, cukraszmester, hagyomanyos desszert, magyar desszertek, uj kontosben, csavarral, modern desszertek, tanyerdesszert, gasztro, gasztronomia, ruzs es mas

Gergőt a tradicionális desszertek megalkotásában a régi lakodalmi édességek ihlették. „A legszebb gyerekkori emlékeim a desszertekhez kötődnek, és a legtöbb sütemény a lakodalmak alkalmával került az asztalra: például a lagzis barack, a kozáksapka, a havasi ház –
sorolhatnám az édességeket, melyek lassan már falun is feledésbe merülnek. Ezeket a régi lakodalmas süteményeket szeretném feldolgozni, újra alkotni és tányérdesszert formájában megvalósítani.” – avat be a terveibe Nagy Gergő. Néhány emlékét már életre is keltette modern formában a Zazie Bistro & Bar konyhájában.

zazie, nagy gergio, cukraszmester, hagyomanyos desszert, magyar desszertek, uj kontosben, csavarral, modern desszertek, tanyerdesszert, gasztro, gasztronomia, ruzs es mas

A hagyomány és kreativitás tökéletes egyensúlya

Gergő küldetése, hogy a hagyományos ízeket megőrizze, miközben frissességet és újszerűséget csempész az ételekbe. Az alap mindig hagyományos, de egy kis csavarral, hogy az első falatban megszülethessen az öröm és felismerés élménye.

zazie, nagy gergio, cukraszmester, hagyomanyos desszert, magyar desszertek, uj kontosben, csavarral, modern desszertek, tanyerdesszert, gasztro, gasztronomia, ruzs es mas

Az étlapon három klasszikus desszert szerepel állandóan: a mákos guba, a madártej és a túrógombóc. A szilvalekvár és a szárított krémsajt a mákos gubában, a sós karamell a madártejben, és a szezámmag íze a túrógombócban mind a hagyományos ízvilágot emelik új szintre.

zazie, nagy gergio, cukraszmester, hagyomanyos desszert, magyar desszertek, uj kontosben, csavarral, modern desszertek, tanyerdesszert, gasztro, gasztronomia, ruzs es mas

Gergő szavai szerint,Az első falat mindig a felismerés öröme, a második-harmadik kanál után válik érezhetővé az árnyalatnyi csavar, ezzel érem el, hogy ne váljon unalmassá a desszert.” A lényeg a tökéletes arányokban rejlik, hogy könnyen befogadható legyen, ugyanakkor jellegzetessé tegye a fogást.

zazie, nagy gergio, cukraszmester, hagyomanyos desszert, magyar desszertek, uj kontosben, csavarral, modern desszertek, tanyerdesszert, gasztro, gasztronomia, ruzs es mas

A cukrászmester mindent saját kezével készít el, az ízek mellett arra is törekszik, hogy teljesen adalékanyag- és tartósítószermentes desszerteket kínáljon

zazie, nagy gergio, cukraszmester, hagyomanyos desszert, magyar desszertek, uj kontosben, csavarral, modern desszertek, tanyerdesszert, gasztro, gasztronomia, ruzs es mas

Kapcsolódó bejegyzések