Post Image

MEGNYÍLT A BELVÁROS LEGJOBB RANDIZÓS TERASZA

Rúzs & Más / 2023-04-23

Már közel egy éve nyitotta meg kapuit a Sophisto Restaurant, aminek története pezsgőbárként kezdődött, mára viszont közkedvelt vacsora-, brunch- és ebédhelyszínné nőtte ki magát.

sophisto, chamapgne, bar, restaurant, pezsgobar. terasz, etterem, koktel, koktelbar, belvaros, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, budapest

sophisto, chamapgne, bar, restaurant, pezsgobar. terasz, etterem, koktel, koktelbar, belvaros, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, budapest

Az étlapon olyan különlegességek találhatóak meg, mint az osztriga, a nyúlgerinc májjal és kukoricával, vagy épp a szarvasgombás mille feuille, de közkedvelt tojásos reggelik, édességek vagy épp a napi ebédmenü közül is választhatnak a vendégek.

sophisto, chamapgne, bar, restaurant, pezsgobar. terasz, etterem, koktel, koktelbar, belvaros, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, budapest

sophisto, chamapgne, bar, restaurant, pezsgobar. terasz, etterem, koktel, koktelbar, belvaros, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, budapest

A ház pezsgője, a somlói birtokról származó Sophisto Pezsgő néhány hónappal első palackozása után Mundus Vini díjban részesült, mellette azonban jó néhány ismert hazai és külföldi pezsgőház prosecco, cava és pezsgő tételei kérhetőek, a szintén nagyon impozáns koktélválaszték mellett. Bizony, a koktélok közül is találni szarvasgombásat.

sophisto, chamapgne, bar, restaurant, pezsgobar. terasz, etterem, koktel, koktelbar, belvaros, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, budapest

sophisto, chamapgne, bar, restaurant, pezsgobar. terasz, etterem, koktel, koktelbar, belvaros, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, budapest

A tavaszi újdonságok közé sorolható a korlátlan italfogyasztás, azaz az Emily in Paris inspirálta Chamére és Champére italcsomagok nagyon kedvező áron, vagy épp a Ring for drink aktivitás a teraszon, amit TikTokon és Instagramon is érdemes lecsekkolni.
Nemrég a ház sommelier-je, Fóti Gyula elindította a közösségi oldalaikon Pezsgő Péntek sorozatát, amelyben kulisszatitkokat fed fel világhírű és kevésbé ismert márkákról egyaránt.

sophisto, chamapgne, bar, restaurant, pezsgobar. terasz, etterem, koktel, koktelbar, belvaros, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, budapest

Az étterem tematikus napokat is szervez, a legelsőn a raclette-é volt a főszerep, melynek házigazdája Fenyőházi Ervin, a Bon Fromage francia sajt-szaküzlet tulajdonosa volt. A vendégek kipróbálhatták a sajtok királyát, a raclettet, melyet hagyományosan, francia szokás szerint parázsburgonyával, sonkával, bon-bon szalámival, csemege uborkával, gyöngyhagymával, reteksalátával, és pár szelet bagettel kínáltak.
A szezonban több ital- és étel workshop is érkezik majd a helyszínre. Iratkozz fel a Sophisto hírlevelélre, hogy ne maradj le a következő fantaszikus gasztronómiai eseményről!

sophisto, chamapgne, bar, restaurant, pezsgobar. terasz, etterem, koktel, koktelbar, belvaros, ruzs es mas, gasztro, gasztronomia, budapest

Kapcsolódó bejegyzések