HONG-KONG A BELVÁROSBAN: MEGNYITOTT A BADHANNA
Budapest gasztronómiai térképe nemrég újabb izgalmas helyszínnel bővült. A Hercegprímás utcában található Badhanna fúziós ázsiai konyhájával, Hong-Kong sötét sikátorait és bárjait idéző belsőépítészeti megoldásaival hamar meghódította a gasztronómiai izgalmakra, egyedi atmoszférára nyitott közönség szívét. A Badhanna novembertől klubként is működik és a jövőben elektronikus zenei bulikkal is színesíti a fővárosi éjszakákat.
A Badhannában egy kalandos utazó ázsiai emlékei jelennek meg az enteriőrben, az ízekben, az illatokban, a zenében és a vendégfogadásban. Ez az út egyszerre izgalmas, feltöltő és minden érzékszervünkre ható. A hely célja, hogy az ide betérők fesztelenül kiszakadhassanak a mindennapi valóságból és hátrahagyhassák a szürke hétköznapokat.
Ázsiai utazás minden hétfő este
Bébipolippal, narancsos kacsával, esetleg zöldfűszeres tojással töltött tésztabatyu? Hétfő esténként a Badhanna kalandvágyó séfje ezekhez hasonló fordulatokkal színesíti a szürke hétköznapokat. A hússal, tengeri herkentyűkkel vagy zöldséggel töltött tészta batyukat párolva, pirítva és sütve fogyasztják. A töltelék és a hajtogatási mód nemzetenként változó, így a Badhanna konyhájában kínai, japán és koreai variációk is készülnek. A hét első estéjén az étlapon található fogások vadabb ötletek megvalósításával egészülnek ki. Az ázsiai gombócok mellé ízben passzoló koktélokat is készítenek, mint például a Roku meggyes gin tonic, vagy az Orange Negroni.
Felejtsd el a stresszes szerdákat!
A csapat gasztronómiai kísérletezés iránti lelkesedésének kiváló példája a minden szerda este megvalósuló Experimental Kitchen kezdeményezés is, ami a séf és a szakácsok számára is lehetőséget ad az alapanyagokkal és a hazai közönség ízlésével való kísérletezésre. A cél elhagyni a megszokottat, kilépni a komfortzónából és újabb ízeket felfedezni. Badhanna bátorsága pedig olyan ételek elkészítésének is teret enged, mint például a haltej krokett yuzu kosho majonézzel, a fekete kagyló zöld curry és a rákból készített bao burger. Könnyen lehet, hogy a kóstolók alkalmával bemutatott fogások a vendégek kedvenceivé válnak és felkerülnek az étlapra is.
Minden változik, a lényeg nem
A hely enteriőrjét és koncepcióját a fülledt és kalandos ázsiai utazások ihlették, ahogyan magát a névadó fiktív kalandornőt is, aki szívesen veti bele magát új és izgalmas élményekbe az élet minden területén. Május óta a vendégtér designja is számos újdonsággal bővült. Stark Attila aukciókon jegyzett festőművész munkái mellett a csapat hong-kong-i, vietnámi, koreai utazásainak emlékeit hordozó tárgyak és kiegészítők is gazdagítják a helyszín magával ragadó hangulatát.
Cser Ádám séf 13 éves konyhai tapasztalatából 7 évet külföldön töltött, fine dining és street food vonalon is sok tudást halmozott fel az elmúlt években. Dolgozott a londoni Mews of Mayfairben, a Soho híres Bon Daddies ramenezőjében, együttműködött Pascal Aussignac séffel, – aki a Michelin csillagos Club Gascon séf patronja -, emellett vezette a Comptoire Gascon nevű Michelin Bib Gourmanddal jutalmazott egységét is. Ekkor ismerkedett meg először a vietnami konyha csodáival. Az új séf célja, hogy fogásaival minél hitelesebben adja vissza az általa megtapasztalt ízeket és hangulatokat, olyan formában, ahogyan az a hazai és a fővárosba látogató nemzetközi közönség számára is újszerű és izgalmas.
Neonfények az éjszakában
A Hercegprímás utcai helyszín színes múltra tekint vissza. Kultikus éjszakai klubként emlékszünk a Trafiqra, ami szinte napra pontosan 7 éve zárt be a Badhanna helyszínén. Novembertől a hely újra meghódítja az éjszakát is, élén Battival, alias Blatt Imi programszervezővel és Dj-vel, a budapesti klubélet egyik jól ismert club manager-ével, aki korábban olyan ikonikus helyek zenei felelőse volt, mint az Urimuri, és a Secret Room: “A megváltozott szórakozási szokásokat követve mi egy minden érzékszervre ható egész estés élményt szeretnénk megvalósítani és ezzel összekovácsolni olyan embereket, akik egyformán nyitottak a gasztronómiai, a kulturális és a zenei ínyencségekre.” A novemberben induló bulik fő zenei gerince egy fajta vidám hangvételű, dögös, vagány, dinamikus tech funk, disco tech, jazzy & groovy underground house, a szélsőségektől tartózkodva, de a mainstremet hangsúlyosan elkerülve.
A szervezők célja egy olyan hiánypótló 25+ -os korosztályt megcélzó club és közösség felépítése, ami az egészestés élményekre épül: egy vacsorával kezdődik egyedi saját koktélokkal kísérve, majd egy reggelig tartó jó bulivá alakul, amivel egy komplex élményt kapnak a vendégek. A nappal már jól ismert tér a hétvégi estéken átváltozik és minden szeglete tartogat majd valami izgalmas dolgot.
Fotók: Viszlay Márk