Különleges Atelier fogások
„A kávé nagyon régóta fontos részét képezi a gasztronómiának – mondta el Segal Viktor. – Azt viszont kevesebben gondolják, hogy a kávé nem csak pohárban, esetleg egy-egy desszert részeként kerülhet az asztalra. Nagyon érdekes ízeket csalhatunk elő az ételből, ha a kávéra, mint fűszerre gondolunk. A Nespresso is rávilágít arra hogy egy-egy kávé között milyen különbségek vannak, a származási hely, a pörkölés és sok más hasonló ismérv alapján. Mi is a kávépárosítás eredményezte érdekes ízekkel játszottunk a mostani eseményen.”
A Nespresso Atelier csapatát Segal Viktor mellett két séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista alkotta. Séfként csatlakozott Volenter István, a Bocuse d’Or magyar döntőjének 3. Helyezettje és Tivadar György, a Búsuló Juhász étterem konyhafőnöke. A különleges édességekért Somlyódy-Gerő Eszter, a „Sütizz” cukrásza felelt. A fogásokhoz a borokat Csorba Gábor, a Bortársaság egyik vezetője párosította, a különleges kávékoktélokat pedig Tóth Sándor, magyar bajnok barista kínálta a vendégeknek.
A rendezvény különlegességeként a vendégek aktív részesei lehettek az ételek és italok elkészítésének, így a receptek mellett szakértő tanácsokat kaphattak, és elsajátíthatták a mesterszakácsok trükkjeit is.
„A Bocuse d’Or a tökéletes minőségről és harmóniáról szól. A Nespresso számára is ugyanezek az értékek a legfontosabbak – mondta az eseményen Szeles Dóra a Nespresso magyarországi marketing managere. – A Nespresso Atelier rendezvénnyel pedig azt akartuk megmutatni, hogy a kávé száz és száz szállal kötődik a gasztronómiához. Szerencsére egyre többen veszik észre ezt, nekik szeretné a Nespresso a tökéletes otthoni kávézás élményét nyújtani.”
A Nespresso Atelier közreműködő szakértői: