Jeges álmok kávéból

Zsolesz / 2015-07-28

 

Aranciata Caffé Freddo (nyitóképünkön)

Hozzávalók

1 Volluto Grand Cru kávé (40 ml)
1 evőkanál reszelt narancshéj
2 kiskanál barna cukor
20 ml vérnarancs szirup
150 ml szóda
jég

Elkészítési javaslat

1. Egy espressos pohárba vagy egy kiöntőbe tegyen narancshéjat és barna cukrot, majd dolgozza össze a kettőt.

2. Főzzön rá egy adag espressot, majd jégkockákkal hűtse le.

3. Külön, egy magas üvegpohárba tegyen törtjeget és egy adag szirupot.

4. Adagolja a pohárba a szódát óvatosan, hogy a rétegek elkülönüljenek egymástól.

5. A kész ital tetejére öntse rá a megszűrt espressot, ezáltal kialakítva a harmadik réteget.

Kókuszos-Csokoládés Jeges Álom


Hozzávalók

1 Arpeggio Decaffeinato Grand Cru kávé (40 ml)
150 ml tej
2 cl csokoládészirup
1 gombóc kókuszfagylalt
kókuszreszelék
jég

Elkészítési javaslat

1. Tegyen 2 cl csokoládészirupot egy nagy pohárba, és óvatosan öntsön rá egy kevés tejet a rétegek összekeverése nélkül.

2. Adjon hozzá tetszés szerint jeget, majd tegyen bele 1 gombóc fagylaltot.

3. Készítsen hideg tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval vagy Nespresso kávéfőzője habosító rendszerének segítségével, majd öntse át a pohárba!

4. Főzzön rá egy Arpeggio Decaffeinato Grand Cru kávét!

5. A tetejét vagy a pohár szélét díszítse kókuszreszelékkel!

 

Pisztáciás Jegeskávé


Hozzávalók

1 Livanto Grand Cru kávé (40 ml)
150 ml tej
2 gombóc pisztáciafagylalt
tört jég

Elkészítési javaslat

1. Készítsen elő egy turmixgépet, és turmixolja össze a 100 ml tejet a fagylalttal, jéggel és egy adag espressoval.

2. A kész italt töltse egy magas üvegpohárba.

3. A maradék tejből készítsen hideg tejhabot az Aeroccino készüléke segítségével, majd adagolja a pohár tetejére.

4. Díszítésképp használhat pisztáciareszeléket.

Kapcsolódó bejegyzések