Új Gundel szakácskönyv
Gundel Károly első szakácskönyve 1937-ben – először csak német nyelven – látta meg a napvilágot Kis Magyar szakácskönyv címmel, új korszakot indítva el a magyar gasztronómiában. Ennek a műnek az átdolgozott verziója a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye, első kiadása óta több mint negyven utánnyomást ért meg, és 2,5 millió példányban szolgálta a magyar konyha főzni vágyó szerelmeseit.
A legutolsó Gundel szakácskönyv (Új Magyar Szakácskönyv) is már több mint 10 éve készült, így Merczi Gábor, a Gundel executive séfje csokorba rendezte a legikonikusabb, az étteremben ma is felszolgált fogások eredeti receptjeit és a napjainkat jellemző fogásokat. Az eddigi kiadványok is sok generációt szolgáltak, és a háziasszonyok megbecsült társai voltak a konyhában, az új szakácskönyvvel céljuk, hogy hűen bemutassák, hogyan őrzik Gundel Károly örökségét születésének 130. évfordulóján, 2013-ban.
A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent új könyv 70 receptet tartalmaz, melyek törzsét az eredeti, 1937-es szakácskönyv ma is helytálló, csak a legminimálisabban aktualizált receptúrái adják. Az előszót az étteremhez sok szálon kötődő Habsburg György írta, a könyv oldalain bemutatásra kerül a Gundel története, és elismerései, az Étteremben megfordult híres vendégek sora, az executive chef és a vezető sommelier portréja.