Figyelmesség ajándékba

Zsolesz / 2013-05-02

ELKÉSZÍTÉS
– Szüksége lesz egy hűtött üvegpohárra
– Főzzön egy kávét Rosabaya de Colombia Grand Cru kávéőrleményből, majd tegye egy aprítógépbe a málnapürével és a jékockákkal együtt
– Turmixolja 20-30 másodpercig, míg tökéletes, homogén lesz az ital
– Töltse a pohárba és tegyen még egy kevés málnapürét a közepére
– Díszítse a kávékülönlegesség habját néhány szem fagyott gyümölccsel és mentalevelekkel.

 

After Eight kávé – Ezt a kávékülönlegességet a régmúlt idők egyik nagy klasszikusa ihlette: egy pohárka eszpresszó egy szelet After Eight mentolos csokoládéval. Ez a recept ötvözi a Capriccio Grand Cru kávéőrlemény gabonás aromáját a mentolos csokoládé frissességével, és a reszelt csokoládé lágyságával.
ELKÉSZÍTÉS
– Főzze le a kávét egy cappuccino-s csészébe
– Készítsen tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval vagy a Nespresso kávégép gőzölőcsövének segítségével és öntse a kávéra
– A hab tetejére reszeljen egy kevés csokoládé nugátot és díszítse egy After Eight® szelettel
– Szervírozza azonnal!

Mogyorós Cappuccino – Ez a recept egy ízletes eszpresszó újragondolása. A Grand Cru kávéőrlemény egy leheletnyi mogyoróaromával gazdagodik, amit aztán lágy tejhabba csomagolunk.
ELKÉSZÍTÉS
– A mogyorókat törje porrá egy mixer segítségével, keverjen hozzá cukrot
– Szórja a mogyoróport és a cukrot egy tepsire és tegye pár percre a sütőbe
– Pirítsa gyönyörű aranybarnára 
– Öntse a mogyorószirupot és a tejet az Aeroccino tejhabosítóba és készítsen tejhabot
– A lefőzött kávét töltse csészébe, kanalazza a tetejére a tejhabot, végül szórja meg a tetejét karamellizált mogyoróporral.

Kapcsolódó bejegyzések