90 ÉVES A WELEDA

Zsolesz / 2011-03-03

A Weleda alapgondolata Dr. Rudolf Steiner filozófus holisztikus tanaiból eredeztethető, aki arra buzdította az egyént, hogy új szemszögből merje megközelíteni a testet az elmét és a szellemet. Úgy hogy természetünknél fogva kapcsolódunk a világhoz, az egyetemes világ részeként.

Dr. Steiner együttműködésben Dr. Ita Wegmannal valamit neves és elismert tudósokkal és orvosokkal, ezt a filozófiát vette alapul a páciensek igényeit és szükségleteit szem előtt tartva. Megértették, hogy az emberi testben alapvetően van egyfajta regenerálódási képesség, hogy meggyógyítsa magát, de ehhez a szervezetnek sokszor szüksége van segítségre. Így, természetes összetevők használatával elősegítve a test gyógyulási folyamatait és a szervezet egészséghez nélkülözhetetlen, teljes körű támogatásával megszületett egy személyes megközelítés. Létrehozták a világ első biodinamikus kertészetét, hogy megtermeljék, azokat a gyógynövényeket amelyekre szükségük volt. Céljukat, a vitalitás és a természetes egyensúly helyreállítását szintetikus vagy mesterséges módon előállított vegyi anyagok használata nélkül, sikerült megvalósítani. A cég nevét Weleda, a bölcsesség és a gyógyítás kelta istennője után kapta. Az újszerű és hatékony Weleda módszernek hamar híre ment és a cég Svájcból terjeszkedni kezdett a szomszédos Németországba majd a tengerentúlra.

Napjainkban több mint 50 országban van jelen a márka. Sikereik ellenére nem sok minden változott a korábbiakhoz képest: a gyógynövényeket ugyanúgy saját biodinamikus kertészeteikben, szigorúan ellenőrzött feltételek mellett termesztik és még mindig ugyanúgy hiszik, hogy ezek a természetes összetevők valóban megadják, amire a testünknek szüksége van, hogy az ragyogó, szép és egészséges legyen.

A Weleda arc-és testápoló termékei magas minőségű, természetes és igen értékes nyersanyagokból készülnek modern eljárások segítségével. Tudatos összeállítás és különösen bőrbarát összetétel jellemzi a termékeket. Nem tartalmaznak szintetikus tartósítószereket, színező,- és illatanyagokat, valamint mesterséges aromákat.

Kapcsolódó bejegyzések