Post Image

7 TIPP AHHOZ, HOGY ENERGIKUSABBÁ VÁLJ!

Rúzs & Más / 2018-03-26

ár a tavasznak még szinte nyoma sincs, egyre többeket ér utol az évnek ebben a szakaszában jelentkező kimerültség, a tavaszi fáradtság. A jelenség mögött több ok is húzódik: ahogy az időjárás téliből tavasziba fordul, úgy a szerveztünkben is egyfajta átállás történik, ami az amúgy is megcsappant energiakészletünket csökkenti. A tavaszi fáradtságot nagyban befolyásolják a hormonok. Télen, amikor kevesebb napfényhez jutunk, fokozódik a melatonin termelés, ami azzal jár, hogy nagyobb az alvásigényünk. Ahogy a nap kisüt, többet tartózkodunk a levegőn, a szervezet kevesebb melatonint termel, és ez egyfajta zavart okoz. A szerotoninból pedig télen a kevesebb napfény miatt kevesebbet termel a szervezet, és amiatt, hogy hirtelen több napfényhez jutunk, a szervezetnek időre van szüksége az átálláshoz, és ezalatt alakulhat ki egy enyhébb depressziós állapot. Mindehhez még a télen kialakuló vitaminhiány is hozzáadódik. De nézzük, hogyan is tudjuk leküzdeni a lehangoltságot és újratöltődni energiával:

– A kialvatlanság az energiátlanság és kimerültség egyik legáltalánosabb oka. Bár egy felnőtt átlagos alvásigénye 8 óra lenne, csak kevesen alszunk ennyit. Ha Te is azok közé tartozol, akik a hétvégén későn kelnek, biztos lehetsz benne, hogy a hétköznapokon alvásdeficited alakul ki.
Aludj többet! Ha korán kell kelned, térj hamarabb nyugovóra! Csupán 30 perccel korábbi lefekvés óriási energialöketet ad a nap folyamán!

7 energetizáló tipp, tavaszi faradtság, feltöltődés, rúzs és más

Tegyél rendet! Sok energiát elszív a hiábavaló keresgélés, például az íróasztalon keletkezett nagy kupac papír közt. Ruhák, melyeket sosem fogsz fölvenni, magazinok, melyeket sosem fogsz kinyitni és olyan fölös tárgyak, melyeket sajnálsz kidobni, elveszik az élettered. Szabadulj meg a kacatoktól, hogy több levegőhöz és energiához juss!

Igyál több vizet, zöld teát, higított gyümölcslevet! A dehidratáció fáradttá és ingerlékennyé teszi az embert. Naponta 8 pohárnyi folyadékra van szüksége a felnőtt szervezetnek.

7 energetizáló tipp, tavaszi faradtság, feltöltődés, rúzs és más

– Törd meg az egyhangúságot! A mindennapok mókuskereke felőrli az energiáidat – ne süppedj bele a rutinba. Tegyél gyakran valami újat, valami szokatlant! Ez lehet például egy új frizura, új mozgásforma, egzotikus étel elkészítése vagy egy kézműves tevékenység kipróbálása…

7 energetizáló tipp, tavaszi faradtság, feltöltődés, rúzs és más

Sétálj egyet! Egyhelyben ülni vagy állni egész nap rendkívül kimerítő. Ha mindennapi szokásoddá válik a gyaloglás, megemelkedik az energiaszinted.

7 energetizáló tipp, tavaszi faradtság, feltöltődés, rúzs és más

Találkozz egy barátoddal! Az elszigeteltség a rosszkedv és az energiavesztés melegágya. Még akkor is, ha nem érzrl túl nagy kedvet hozzá egy olyan személy társasága, akit kedvelsz, fel fogja tölteni az energiakészleteid.

Adj le néhány kilót! A túlsúly cipelése nehéz terhet ró a szervezetre. Próbálj csak meg 5 kiló krumplival közlekedni – éppen ennyi plusz energiát követel a testedtől csupán öt kilónyi túlsúly! Dolgozd le a súlyfölösleged és hihetetlenül energikusnak fogod érezni magad!

Fogyás fehérje diétával

 

7 TIPP AHHOZ, HOGY ENERGIKUSABBÁ VÁLJ!
5 (100%) 3 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések