Post Image

4 SZÉPSÉGTREND, AMI MEGHATÁROZÓ LESZ 2023-BAN

Rúzs & Más / 2023-01-16

A technológia gyors fejlődésével a szépségápolási termékek egyre fejlettebbé és személyre szabottabbá válnak, a beauty-tech iparágat az innováció repíti a trendek élvonalába. A stockholmi FOREO Intézet közzétette a 2023-ra vonatkozó éves trend-előrejelzését; ebből kiderül, hogyan alakítja át a technológia a szépségipart, és mit hoz a jövő a szépségápolás tekintetében. A FOREO szerint 2023-ban az integráció még magasabb szintjét láthatjuk. A technológia tovább fejlődik, és megváltoztatja mindennapjainkat a szépségtechnológiai eszközökkel, amelyek célja, hogy jobban nézzünk ki, miközben jobban is érezzük magunkat a bőrünkben.

1. A BŐR VÉDŐRÉTEGÉNEK VÉDELEME

A trend, amely továbbra is jogosan uralja a szépség világát, a bőr védőrétegének megóvása. A bőr szarurétege (stratum corneum) a bőr legfelsőbb rétege, amely megtartja a nedvességet és védi a bőrt a környezet káros hatásaitól. A bőr felszíni védőrétege megsérül, ha erős arctisztítók, savak és akné elleni szerek megfosztják a természetes olajoktól. Amint a bőr védelmi vonala elveszti harci erejét, a bőr érzékennyé válik, és hajlamosabb lesz a kipirosodásra és irritációra.
Ami az aktív hatóanyagokat illeti, az olyan összetevők, mint a ceramidok és niacinamidok kerülnek a figyelem középpontjába. A FOREO azonban arra figyelmeztet, hogy egyetlen összetevő sem képes teljes mértékben helyrehozni a bőr természetes védelmének károsodását, hiszen a bőr védelmének legjobb módja a megelőzés. A védőréteg károsodásának legfőbb okozói többek között a túlzott hámlasztás és a durva tisztítás.
A FOREO ikonikus LUNA termékcsaládjának használatával az arcbőr ragyogóvá válik, így biztosítva a mély, ugyanakkor gyengéd tisztítást – sértetlenül hagyva a bőr természetes védőrétegét, miközben eltávolítja az elhalt hámsejteket, a felesleges faggyút, a sminknyomokat és a felhalmozódott méreganyagok akár 99,5%-át.

2. NAPKÖZBENI BŐRÁPOLÁS

Bár érdemes kordában tartanunk nassolási szokásainkat, a bőr táplálását illetően mindannyian készen állunk a finom kis falatokra. Ennek a trendnek a lényege,  hogy a nap folyamán fokozatosan, kis adagokban javítsuk a bőr állapotát és kinézetét. Ám a nassoláshoz hasonlóan, a napközbeni bőrápolás esetén is óvatosnak kell lennünk a szépítőszerek kiválasztásánál. Bár a hidratálás mindig jó ötletnek tűnik, könnyedén túlzásba lehet vele esni, ami hosszú távon a visszájára sülhet el: a bőr nedvesség tartalmának csökkenéséhez vezethet. A túlzott hidratálás hatására a bőr ugyanis lelassítja fontos tápanyagoknak a természetes termelődését, mint a fehérjék, a lipidek és a csökkenti a vízmegkötést. A beauty-tech bőrszépítők azonban bármikor bevethetők, mint például a szemészek által elismert szemkörnyék masszírozók, melyek láthatóan felfrissítik a bőrt és pihentetik a szemet.

3. INJEKCIÓS VS. NON-INVAZÍV KEZELÉSEK

Egy nemrégiben megjelent piackutatás szerint a bőrfeltöltő anyagok globális piacának értéke 2021-ben 5,1 milliárd dollár volt, és az előrejelzések szerint 2031 végére több mint 13 milliárd dollár lesz. Egyértelmű, hogy a fiatalító kezelések iránti kereslet szárnyal, viszont 2023-ban teljesen új nézőpont lesz fókuszban, ami az öngondoskodásról és a jó közérzetről szól. A fájdalom és magas kockázattal járó sebészi beavatkozások helyett egyre többen választják a fájdalommentes és hosszú távú eredménnyel járó szépségtechnológiai kezeléseket.

Ezt a trendet igazolja, hogy tavaly a FOREO BEAR arcfeszesítő készüléke iránti kereslet jelentős mértékben, 175%-kal növekedett. A FOREO tudományosan alátámasztott módszerrel segít a bőrt fiatalon tartani, mégpedig a világ első FDA által jóváhagyott, orvosi mikroáramos készülékével. Az ezekhez hasonló eszközök 2023-ban is reflektorfénybe kerülnek, hiszen képesek egyszer és mindenkorra megdönteni azt a mítoszt, miszerint a plasztikai műtét az egyetlen módja a bőr ragyogóvá tételének.

4. A BEAUTY-TECH FELEMELKEDÉSE

A szépségipar már ismert és egyre népszerűbb szereplője, a beauty-tech átveszi a vezetést, hiszen a hétköznapi fogyasztók a technológia felé fordulnak a makulátlan eredményekért és a fenntartható szépségápolási megoldásokért. Ma már kijelenthetjük, hogy a felvilágosult fogyasztók korszakában élünk. A modern fogyasztók tájékozottak, és mind inkább tudatában vannak annak, hogy a technológiai fejlesztések hogyan segíthetik bőrük állapotának javulását. Ez a tudatosság ösztönzi az egyre növekvő érdeklődést a LED-es fényterápia és a krioterápia iránt, amely trendben a FOREO is úttörőnek számított, amikor évekkel ezelőtt piacra dobta a népszerű UFO termékcsaládot.

Az előrejelzések szerint a fényterápiás eszközökön túl elképesztő növekedést mutat majd az IPL-eszközök iránti kereslet is. A LED-fény és az IPL közötti különbséget az energia áramoltatásának módja adja. Ahogy a neve is sugallja, az IPL vagyis Intense Pulse Light erőteljes, pulzáló fényt használ, a leadott energia intenzitását tekintve teljesítménye jóval magasabb, mint a LED fény. Az IPL kiválóan alkalmazható a pigmentáció csökkentésére, emellett gyakran használják szőrtelenítő készülékekben, míg a LED-lámpák fokozzák a gyógyulást, serkentik kollagén termelődését és harcolnak a pattanások ellen.

Kapcsolódó bejegyzések