Post Image

4 JEL, HOGY A HAJADNAK SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE

Rúzs & Más / 2024-03-27

Az UV-sugárzás, a különféle vegyi anyagok, hajformázási technikák és termékek mind-mind megviselik hajad egészségi állapotát. A megfelelő hajápolási rutin kialakítása elengedhetetlen a ragyogó, ápolt fürtökhöz, ugyanakkor a folyadékbevitel, az életmód, sőt a vitaminok fogyasztása is jelentősen befolyásolja a hajkoronád megjelenését.
A szervezet nem tekinti alapvető struktúrának a hajat, emiatt a tápanyagokat elsősorban más területekre juttatja el. Ha nem megfelelő az étrended, az a hajad és fejbőröd állapotán mutatkozik meg először, hiszen nem kap elegendő tápanyagot. Ekkor hajszálaid könyörögnek a
segítségért, de kiáltásukat nehéz megfelelően értelmezni. Összegyűjtöttünk 4 egyértelmű tünetet, amely biztosan rámutat arra, hogy a hajad a vitaminokért kiált!

1. Lassú növekedés
A hajnövekedés sebessége egyénenként erősen eltérő skálán mozoghat. A lassú növekedés magyarázható fejbőr-betegségekkel is, ugyanakkor környezeti hatások is előidézhetik. Ide tartozik a túl száraz, szennyezett levegő, nem megfelelő hajápolás, forró levegővel történő hajszárítás, valamint a gyakori hajformázás is. Feltűnően lassú növekedés esetén érdemes bőrgyógyásszal konzultálni, a környezeti hatások kompenzálására azonban a megfelelő hajvitamin is elég lehet.

2. Vékony hajszálak
Az egészséges hajszálak termeléséhez a hajhagymának rengeteg vitaminra, ásványi anyagra és fehérjére van szüksége. Amennyiben a hajhagymák nem jutnak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz, gyengébb és kevesebb hajszálat termelnek. A hajszálak elvékonyodása ellen tehát a hajhagymák működésének megerősítése jelent hatékony megoldást.

3. Extrém száraz, vagy szuper zsíros
A zsíros haj hátterében számos ok állhat, például gyulladás, tápanyaghiány, stressz vagy egészségtelen életmód. Az olajosan fénylő haj elveszíti rugalmasságát, a hajszálak elnehezülnek és lelapulnak. A száraz vég a hajat károsító hatások, a nem megfelelő életmód, vagy hajápolási rutin következménye. Érdemes vitaminokat bevetni, ha a korábban bevált kozmetikumok nem segítenek hajtípusod kezelésében.

4. Töredezett hajvégek
A hajszálak szilárdságát az elszarusodott fehérjéből álló keratinváz adja. Az egészséges hajszálak 97%-ban keratinból, 3%-ban pedig vízből állnak, ez biztosítja a rugalmasságukat. Nedvességtartalmuk csökkenésével azonban törékennyé válhatnak, a hajvégek gyakran
letörnek vagy hosszában kettéhasadnak. A töredező hajvégek ápolása során a fejbőr és a hajszálak kiszáradásának megakadályozása a legfontosabb feladat.

Testedhez hasonlóan tehát hajadnak is szüksége van bizonyos tápanyagokra az egészséges növekedéshez. De mit is kell pontosan tartalmaznia a hajvitamin kapszulának?
B-vitamin család – Ezek a vitaminok segítenek megőrizni a haj egészséges állapotát és elősegítik a haj növekedését.
Cink – A nyomelemek közül a cink hozzájárul a haj növekedéséhez, valamint a fejbőr egészségéhez.
Szelén – A megfelelő szelénbevitel fontos az egészségesebb haj megőrzéséhez, a haj állapotának javításához, valamint a hajhullás megelőzéséhez.

Nem számít, hogy tápanyaghiány, stressz, gyulladás vagy oxidatív károsodás okozza hajproblémádat, a Hairburst prémium hajvitamin hatékonyan veszi fel a harcot a legfőbb okokkal szemben. A márka legerősebb formulája 22 prémium összetevőt tartalmaz, amelyek támogatják a haj egészségét és növekedését.

hairburst, hajvitamin, vitamin, hajproblemak, hajproblema, vitaminhiany, lassu novekedes, hajszalak elvekonyodasa, ruzs es mas, haj

A trichológusokkal és táplálkozási szakemberekkel fejlesztett hajvitaminok elérhetőek gumicukor formában is, kedvezve azok számára, akik ódzkodnak a kapszulák lenyelésétől.

hairburst, hajvitamin, vitamin, hajproblemak, hajproblema, vitaminhiany, lassu novekedes, hajszalak elvekonyodasa, ruzs es mas, haj

hairburst, hajvitamin, vitamin, hajproblemak, hajproblema, vitaminhiany, lassu novekedes, hajszalak elvekonyodasa, ruzs es mas, haj

Fontos, hogy figyelmet fordíts a vitaminok megfelelő adagolására, ugyanis a különböző formulák kombinálása vagy a vitaminok túlzott mennyiségű szedése akár egészségügyi problémákhoz is vezethet.

Kapcsolódó bejegyzések