Post Image

10 ÉVE SZÉPÜLHETÜNK ITTHON A VAGHEGGI FITOKOZMETIKUMAIVAL

Rúzs & Más / 2023-02-22

A 100%-ban Olaszországban gyártott fitokozmetikai termékeket forgalmazó Vagheggi SpA. 42 országban van jelen világszerte. Magyarországi leányvállalata, mely az első és máig egyetlen, pontosan 10 éve, 2013. február 11-én jött létre Vagheggi Kft. néven, hogy a magyar kozmetikusokat és felhasználókat is megismertesse az olasz fitokozmetikumok előnyeivel.

2013-ban még 80, mára már 980 kozmetikai partnerrel rendelkezik a vállalat, termékeinek száma pedig elérte az 580-at. 10 év alatt számos mérföldkő jelezte a vállalat fejlődési útját 2013-ban a vállalat 80 kozmetikus partnerrel és 300 termék forgalmazásával kezdte meg működését Magyarországon. 2015-ben pedig elindult a vagheggi.hu webshop, hogy a kozmetikus partnerek mellett a webáruházon keresztül már a lakosság számára is közvetlenül elérhetővé váljon a teljes fitokozmetikum kínálata. A webáruház 2018-ban megújult és 2023-ban is egy teljesen új felülettel találkozhatnak majd a felhasználók. 2023-ra 21 termékcsalád képviselői és limitált kiadású változatok színesítik a palettát.

vagheggi, fitokozmetikum, ruzs es mas, limitalt. firenze

Bár a vállalat mindig is hangsúlyozta, hogy termékei tisztán növényi eredetűek, a 2016-os arculatváltás során még inkább felerősödött a fitokozmetikum jelentés kommunikációja, megújult az összes termék csomagolása és kikerültek az elavult összetevők is. A változások sikerességét több rangos díj is fémjelzi, a 2017-es BEAUTY AWARD Winner és JOY PRIX DE BEAUTÉ DESIGN DÍJ, valamint
a 2018-as JOY PRIX DE BEAUTÉ BIO KOZMETIKUM DÍJ.

Egyedülálló szakmai képzések 

A vállalat felismerte, hogy a forgalmazás mellett a szakemberek képzése is elengedhetetlen, ezért 2019-ben létrehozta a szépségipari szakemberek akadémiáját THE ACADEMY néven, ahol a szakmai ismeretek mellett a vállalkozásuk sikeres működtetéséhez is számos hasznos képzésen vehetnek részt a kozmetikusok. 2020-ban elindultak az online képzések is, hogy az oktatás folytonosságának a pandémia se akadályozhassa.
2022-ben érkezett el a vállalat egy újabb fejlődési szinthez, az olaszországi referenciaüzlet megnyitásának második évfordulójára időzítve az első üzlet és oktatóközpont megnyitásához. A Budapest kiemelt pontján, a Dózsa György út – Váci út találkozásánál található  Green Court Office  épületének aljában kialakított modern, 300 m2-es tágas, világos, gyönyörű környezet lehetőséget teremt a lakossági vásárlók számára, hogy közelebbről ismerkedhessenek meg a termékekkel, sminkekkel és szakképzett munkatársak adnak tanácsokat arról, hogy mely terméket válasszák bőrük ápolásához.

vagheggi, oktatokozpont, uzlet, uzletnyitas, lakossagi, szalon, fitokozmetikum, fenntarthatosag, olasz, ruzs es mas

vagheggi, oktatokozpont, uzlet, uzletnyitas, lakossagi, szalon, fitokozmetikum, fenntarthatosag, olasz, ruzs es mas

vagheggi, oktatokozpont, uzlet, uzletnyitas, lakossagi, szalon, fitokozmetikum, fenntarthatosag, olasz, ruzs es mas

Az üzlet egy ultramodern oktatóközpontot is magában foglal, hogy egyre innovatívabb képzéseket biztosíthasson a kozmetikus szakemberek számára. 2022-ben jelentette be a vállalat új fenntarthatósági stratégiáját is, melyben még inkább fókuszba kerülnek a fenntarthatósági kritériumok a fejlesztésben, az összetevők kiválasztásában, gyártásában és a csomagolásban is, a termékek formulái is csomagolása is megújul.

vagheggi, oktatokozpont, uzlet, uzletnyitas, lakossagi, szalon, fitokozmetikum, fenntarthatosag, olasz, ruzs es mas

Okos döntés lelkifurdalás nélkül – miért válasszunk fitokozmetikumot?

Vagheggi Sun öregedésgátló napozók

A fitokozmetikum olyan kozmetikai készítményt takar, ami  kizárólag növényi eredetű alapanyagokból áll. Mivel semmilyen állati eredetű terméket nem tartalmaz, azok számára is vonzó alternatívát jelent, akik lelkiismereti okokból nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszert és nem használnak állati eredetű alapanyagokat. A Vagheggi sem a termék megalkotásakor, sem fejlesztése alatt, sem a kész termék gyártásakor nem teszteli élő állatokon a készítményeit. Elsődleges szempont az alapanyagok körültekintő kiválasztása, amelynek szempontrendszerében helyt kapnak olyan kitételek is, mint a földrajzi eredet, a hatóanyagok koncentrációja, az évszak és gyűjtési módszer, valamint rendkívüli értékkel bír, hogy a beszerzés minden esetben támogassa a tisztességes kereskedelmet és a fenntartható fejlődést, megőrizve a természet egyensúlyát.

Vagheggi Thema testradír

A BIO+ termékcsalád még vegán, biológiai (Cosmos Organic szerinti), a csomagolásra vonatkozó FSC-, valamint a Bio+ termékcsalád tubusai esetén „Green”-tanúsítvánnyal is rendelkezik. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ezek a tubusok bioműanyagból, Brazíliában begyűjtött barna cukor fermentálásával készülnek, ami lehetővé teszi a CO2-kibocsátás jelentős csökkentését.

Vagheggi Bio+ vegán kozmetikumok

A Vagheggi fitokozmetikumai elsősorban a gyógynövények hatóanyagaira építve kívánnak eredményeket elérni a szépségápolásban, mindenféle mellékhatások nélkül. A növényekben található hatóanyagok segítik a szervezetünk megújulását, a megfelelő folyamatok fenntartását, azok serkentését. A Vagheggi fejlesztői a természet világából nyerik a kiváló és szigorúan ellenőrzött fitokozmetikum alapanyagokat, a több mint 300 hatóanyag kivonatot, esszencia olajat, virágból, növényből, gyökerekből kivont molekulákat, algákat és ásványi nyomelemeket, illetve a bőr toleranciája alapján kiválasztott egyéb összetevőket. Minden hatóanyag gondos tanulmányozás után kerül kiválasztásra.

Vagheggi, intense, river, cream, summer, nyári, skincare, arcápolás, anti-aging, rúzs és más

A Vagheggi az első olasz cégek egyike, amely ötvözte a hagyományos természetes kozmetikumokat a legfejlettebb technológiával és kutatással, egyedi termékeket alkotva. Minden termékcsalád úgy lett létrehozva, hogy a professzionális kozmetikai kezelés mellett otthoni használatra fejlesztett termékek is elérhetők legyenek, így garantálva a 100%-os bőrápolást.
Mindezt a felelősebb és fenntarthatóbb globális erdőgazdálkodásért, az ökológiai egyensúly fenntartása, a helyi dolgozók és a lakosság jogainak és érdekeinek érvényesítése érdekében.
A vállalat 2023-as magyarországi célkitűzései között szerepel, hogy a termékek forgalmazása és a szakemberek képzése mellett olyan hasznos bőrápolással kapcsolatos előadásokat is szervezzenek, amelyeken lakossági vásárlóik is részt vehetnek.

További információ:
www.vagheggi.hu

Kapcsolódó bejegyzések