Post Image

VIGYÁZZ A MIKROBIOMODRA! DE MI IS AZ?

Rúzs & Más / 2019-03-07

Rengeteg tévhit, mítosz él a köztudatban a bőrünk ápolásával kapcsolatban. Hiába igyekszünk számtalan különböző termékkel ápolni és tisztítani a bőrünket, kipróbálni a legújabbakat, sokunk mégis küzd valamilyen bőrproblémával, túl száraz vagy túl zsíros bőrrel, esetleg ekcémával.
A legtöbben sosem hallottunk még a bőrünk védőrétegéről, a mikrobiomról, amely bár szemmel nem látható, mégis elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőrünk egészséges és szép maradjon.

Mikroszkópikus élőlények sokasága a bőrfelszínen

A bélrendszerünkhöz hasonlóan a bőrünk is milliárdnyi jótékony élő mikroorganizmusnak ad otthont, amelyet bőrflórának is nevezünk. Ez az élő közösség a bőr mikrobiomja, melyet úgy kell elképzelni, mint egy bőrön élő ökoszisztémát, amely azért dolgozik, hogy a bőr egészséges állapotú legyen.

megvédi bőrünket a káros organizmusoktól
– segít a megfelelő pH-érték fenntartásában
– nélkülözhetetlen tápanyagokat és lipideket termel a bőr számára

A mikrobiomunk teljesen egyedi, akárcsak az ujjlenyomatunk – személyes tényezőink határozzák meg sok részletét, például a genetikánk, a lakóhelyünk vagy az étkezésünk, esetleg a házi kedvenceink.

Bánjunk bőrünkkel kíméletesen!

A tisztálkodási szokásainkkal és az életvitelünkkel azonban sokszor ártunk a bőrünknek.
A mikrobiomunk segít abban, hogy megelőzzük a bőrirritációt és -érzékenységet, azonban ha felborul az egyensúlya, akkor bőrünk védtelenné és sebezhetővé válik. A bőrünk védőrétege nap mint nap sok káros hatásnak van kitéve a gyantázástól a napégésig, de nem is kell ilyen végletekben gondolkodnunk – már az is rossz hatással lehet a bőrünkre, ha például túl forró vízzel zuhanyozunk, vagy ha a különböző bőrápolási trendeken felbuzdulva túl gyakran és túl erősen radírozzuk a bőrünket.

Azonban a bőrünk védőrétege sokkal nagyobb figyelmet és törődést igényel – a Dove azt vallja, hogy legyünk kíméletesebbek magunkkal és a bőrünkkel szemben is. Használjunk olyan tisztálkodási szereket, amelyek gyengédek a bőr mikrobiomjához!
A Dove biztosítja mindezt, tusfürdői 100% gyengéd tisztító összetevőket tartalmaznak, SLES mentesek, segítenek táplálni és puhává tenni bőrünket és gyengédek a mikrobiomjához.

A Dove tusfürdői olyan gyengédek a bőrünkhöz, mint a víz, emellett pedig különleges törődést és figyelmet adnak a bőrünk számára, hogy az ragyogó és hidratált legyen. A bőr természetes tápanyagaival táplálnak és segítenek puhává és simává tenni a bőrünket.

Dove, tusfürdő, kíméletes, mikrobiom, testápolás, bőrápolás, rúzs és más

VIGYÁZZ A MIKROBIOMODRA! DE MI IS AZ?
5 (100%) 2 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések