Post Image

VESZÉLYBEN A KOZMETIKAI IPARI ÁLLATKÍSÉRLETEK TILALMA! SEGÍTSÜNK!

Rúzs & Más / 2021-09-02

A Dove és a The Body Shop a világ vezető állatvédő szervezeteivel összefogva felszólítja az Európai Uniót, hogy mentse meg az állatkísérlet-mentes kozmetikumokat Európában! A szépségipar meghatározó szereplői arra kérnek bennünket, fogyasztókat hogy írjuk alá a PETA a Humane Society International (HSI), a Eurogroup for Animals és a European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE) európai polgári kezdeményezését. Ha egyetértesz ITT írhatod alá a petíciót! 

A Dove és a The Body Shop annak érdekében fogott össze a fenti szervezetekkel, hogy az Európában régóta bevezetett állatkísérlet-mentességet érő fenyegetésekre adott válaszként sürgősen mozgósítsanak 1 millió európai állampolgárt az állatkísérlet-mentes kozmetikumok megmentésére.

– 2004-ben, a fogyasztók, állatvédő szervezetek és több vállalat évtizedes kampányának eredményeképp az Európai
Unió betiltotta a kozmetikai termékek állatokon való tesztelését.
– 2009-ben a kozmetikai összetevők állatokon való tesztelése is betiltásra került
2013 óta pedig tilos azon kozmetikumok árusítása, melyeknek előállítása során állatkísérleteket végeztek. Az EU hozzáállása példaértékűvé vált a világ minden országa számára a szabályozások megváltozásának tekintetében.

Most azonban az ECHA (Európai Vegyianyag-ügynökség) szabályozással kapcsolatos követelései visszavetik ezt a folyamatot, valamint fenyegetik azt az előrelépést, amin az Európai Parlament 2018 óta dolgozik – azaz az állatkísérletek globális szinten történő betiltását 2023-ra.

A The Body Shop 1989 óta fáradhatatlanul kampányol a kozmetikai célú állatkísérletek ellen, ezzel elősegítve a jelenleg Európában érvényes tilalom bevezetését, a Dove pedig 15 éve dolgozik a szépségipar jobbá tételén, kezdve a Valódi szépség kampánnyal, vagy épp világ legnagyobb önbecsülést javító programjának elindításával. A Dove büszke erőszakmentes márkaként törvényhozókkal, állatvédő szervezetekkel és hasonló mentalitású vállalatokkal együttműködve
világszerte támogatja a globális szintű tilalmakat, amelyek egyszer s mindenkorra véget vethetnek a kozmetikai célú
állatkísérleteknek.

A két kozmetikai márka most azért állt össze, hogy ösztönözze a fogyasztókat, tegyenek lépéseket az Európai állatkísérlet-tilalom megőrzése érdekében.
Az ECHA olyan összetevők esetén javasol állatkísérleteket, amelyek biztonságossága már eddig is ismert volt.
Az ECHA új állatkísérleteket szorgalmaz olyan összetevők esetén, amiket már hosszú évek óta biztonságosan használnak a forgalmazók és a fogyasztók egyaránt. Ha ez megvalósul, további több millió állatot kell kegyetlen teszteknek alávetni annak ellenére, hogy más módon is képesek lennénk biztonságos adatokat gyűjteni.
Itt az ideje cselekedni! KATTINTSD A PETÍCIÓT!

A The Body Shop, a Dove és az állatvédő szervezetek együttes erővel küzdenek az állatkísérletek beszüntetéséért, és most arra kérik az embereket, hogy írják alá azt az európai polgári kezdeményezést, amelyben az alábbiakat követelik az Európai Bizottságtól:

1. Óvja és erősítse meg a kozmetikai célú állatkísérletek tilalmát
Kezdeményezzen jogszabálymódosítást, hogy semmilyen kozmetikai összetevő esetében ne lehessen új állatkísérleteket végezni – a fogyasztók, a munkavállalók és a környezet érdekében.
2. Az EU vegyi anyagokra vonatkozó szabályozásának átalakítása
Biztosítsa az emberi egészség és a környezet védelmét a vegyszerek megfelelő kezelésével állatkísérletek bevonása nélkül.
3. A szabályozások modernizálása az EU -ban
A jelenlegi elnökség hivatali idejének vége előtt kötelezze el magát egy jogalkotási javaslat meghozatala mellett,
amelyben ütemtervet dolgoznak ki az állatkísérletek fokozatos megszüntetésére az EU -ban.

A valaha volt leggyorsabb európai polgári kezdeményezés során 1 millió aláírás összegyűjtését tűzték ki célul a kezdeményezők – egyértelmű üzenetet küldve arról, hogy az ECHA kezdeményezése szembemegy az Európai Bizottság törekvéseivel és az európai állampolgárok akaratával is.

 ITT írhatjuk alá a kezdeményezést, így üzenve a Bizottságnak, hogy nem fogadjuk el az európai értékeknek ellentmondó folyamatokat, valamint olyan szabályozásokat, amely bevezetése állatok szenvedését és halálát okozná kozmetikai célok miatt!

Az állatvédő szervezetek szerint: „A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az EU-tagállamok felnőtt lakosságának háromnegyede egyetért azzal, hogy a kozmetikai céllal végzett állatkísérletek minden körülmények között elfogadhatatlanok, és 70%-uk támogatja az állatkísérletek fokozatos megszüntetését. Szomorú, hogy ismét egy olyan csatát kell megvívnunk, amelyet Európa polgárai egyszer már megnyertek. A sikeres európai polgári kezdeményezéssel azonban felhívhatjuk a döntéshozók figyelmét a problémára, megvédhetjük a jelenleg érvényes tilalmakat, és felléphetünk
az állatok szenvedésének végleges megszüntetéséért Európa összes laboratóriumában.”

Firdaous El Honsali, a Dove globális kommunikációs és fenntarthatósági igazgatója szerint: „A Dove -nál szenvedélyesen kiállunk az állatkínzás ellen. Meggyőződésünk, hogy a szépségápolási termékek vagy összetevőik vizsgálatában nincs helye az állatkísérleteknek. Hosszú évek óta úttörőként fejlesztünk ki biztonságos és humánus alternatívákat az összetevők biztonságosságának felmérésére. Ez az elkötelezettség arra ösztönöz bennünket, hogy sürgős
lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy megvédjük az állatkísérletek tilalmát az EU-ban. Partnereinkkel, a The Body
Shoppal és a vezető állatvédő szervezetekkel együtt arra buzdítjuk mind a szépségipar szereplőit, mind a fogyasztókat,
hogy adjanak hangot az állatkísérletek elleni harcnak az EU-ban, és írják alá ezt az európai polgári kezdeményezést.”

Christopher Davis, a The Body Shop International CSR igazgatója hozzáteszi: „A The Body Shop volt az első
globális szépségápolási márka, ami a kozmetikai iparban végzett állatkísérletek ellen küzdött, és ez az elköteleződés
több, mint három évtizede áll az aktivista kampányok élvonalában. Kampánypartnerünkkel, a Cruelty Free Internationallel folytatott munkánk 2013-ban az európai uniós tilalomhoz vezetett. Ma felszólítjuk az EU-t – a világ legnagyobb kozmetikai piacának otthonát -, hogy tartsa be ígéretét. Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk a Dove-val, és együttműködhetünk azokkal, akik a kozmetikai állatkísérletek globális befejezésén dolgoznak és támogatják ezt az európai polgári kezdeményezést.”

Kapcsolódó bejegyzések