Post Image

URBANISTA ARCÁPOLÁS: VÉDELEM A VÁROSI STRESSZ ELLEN

Rúzs & Más / 2017-10-16

Kávéházakkal, üzletekkel, kerékpárutak kilométereivel, színházakkal, kiállításokkal és koncertekkel teli mozgalmas élet. Bármit is jelentsen számunkra az urbanista életmód, egy dolog világos: a szennyezett levegő bizonyítottan felelős az arcbőr állapotáért, és ezt egy városban gyakorlatilag lehetetlen elkerülni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a káros környezeti hatásoknak meg kell mutatkozniuk az arcunkon is. Elég, ha tudjuk, hogy melyik arcápoló a leghatásosabb, és hogyan védekezzünk megfelelően a városi életforma okozta stresszhatások ellen.

A város megváltoztatja a bőrt. Segít a helyes ápolás!

A kipufogógáz, a füst és a por. Mindez szennyezi és irritálja az arcbőrt. Ezeket a szennyeződéseket felfogja a bőr természetes védőrendszere, idővel azonban éppen ezek a tényezők csökkentik a bőr ellenállóképességét. A meggyengült bőr pedig nem képes már ugyanolyan jól végezni a dolgát, mint korábban. Ennek hatására érzékenyebbé, szárazabbá és problémásabbá válhat az arcbőr.
Amennyiben ehhez hozzáadjuk még a stresszt és az alváshiányt, ideális környezet alakul ki a szervezetünkben a felgyülemlett szabadgyökök számára, amelyek elvonják a bőrtől az oxigént. Hatásukra bőrünk szenved és idő előtt öregszik – a levegő hatására megbarnult felszeletelt almához hasonlóan oxidálódik. Azonban a Nivea új termékeivel mindez megelőzhető!

URBAN DETOX MASK 1 Perces Méregtelenítő Arcmaszk
A városban egyszerűen kötelező a bőr tisztítása. A szappan nem elég – mélyreható méregtelenítésre lesz szükségünk! Hetente egyszer ezért ne feledjük el a bőrradírt vagy az arcmaszkot. Kifejezetten erre a célra fejlesztették ki a fehér agyagot és magnólia kivonatot tartalmazó URBAN DETOX MASK 1 Perces Méregtelenítő Arcmaszkot, amely képes eltávolítani az igazán mélyen ülő szennyeződést is. (NIVEA, 75 ml, 1799 Ft) S hogy mire képes egy maszk csupán egyetlen perc alatt? Felébreszti, felfrissíti, feszesebbé és egyenletesebbé teszi az arcbőrt! Kipróbáltuk, meggyőződéssel ajánljuk!

Nivea Urban Detox

URBAN SKIN DEFENCE Nappali Arckrém
Védjük a bőrünket a külső behatásoktól! Az URBAN SKIN DEFENCE Nappali Arckrém hosszantartó védelmet nyújt a szennyeződésekkel és az UV-sugarakkal szemben és 48 órán át tartó intenzív hidratálást biztosít. Az összetevőknek, az antioxidánsoknak, a bio zöld tea kivonatnak és a hialuronsavnak köszönhetően bőrünk sima és üde lesz már az első használat után. Bátran bízhatunk a napsugarak elleni hatékony védelmében is, ugyanis a krém 20-as fényvédőfaktort tartalmaz, amely segít megelőzni a bőr idő előtti öregedését. (NIVEA, 50 ml, 1799 Ft)

URBAN SKIN DETOX Éjszakai Arckrém
A városban eltöltött nehéz nap után bőrünknek is szüksége van pihenésre és regenerálódásra. Segítsük bőrünket regenerálódni alvás közben, ringassuk álomba URBAN SKIN DETOX Éjszakai Arckrémmel. A három hatóanyag (antioxidánsok, bio zöld tea kivonat és hialuronsav) mindent megad a bőrnek, amire a regenerálódáshoz szüksége van. A krém optimális pH-értéke ezen kívül a felső védőréteg megfelelő működését is biztosítja. A hosszantartó hidratálás és a gyönyörűen kisimult arcbőr már csak hab a tortán. (NIVEA, 50 ml, 1799 Ft)

Bőrünk a védőpajzsunk

Az egészséges és ragyogó arcbőr titka a bőr felső rétegének megfelelő pH-értéke is. Ez a réteg kerül kapcsolatba a külvilággal, így pajzsként működik, és védi a testet a környező szennyeződésektől a portól és a baktériumoktól is. Hogy az arcbőr pH-értéke optimális szinten maradjon, olyan kozmetikumokat és bőrápolókat kell választani, amelyek pH-értéke 5 és 6 között mozog. Egyedül ezek a készítmények nem irritálják és nem szárítják ki a bőrt. Sőt bőrünk rugalmas és bársonyos marad, ha használjuk őket.
Speciális arckrémek használatával azonnali segítséget nyújthatunk a bőr számára, hogy erősítsük természetes védekezőképességét. A NIVEA  Urban Skin krémei egyetlen szempillantás alatt optimális ph értékűre állítják be a bőrt – egy egyszerű kísérlet során, lakmusz papír segítségével meggyőződtünk róla!

Pótoljuk az antioxidánsokat hogy a bőrünk felragyogjon

Testünk szerencsére rendelkezik saját védelemmel a szabadgyökök ellen – ezek az antioxidánsok. A természetben legnagyobb koncentrációban két anyagban találhatók meg: az aszkorbinsavban, amelyet C-vitamin néven ismerünk, és a tokoferolban, amely az E-vitaminok csoportjába tartozik. De mely élelmiszerekben találjuk meg ezeket?
Antioxidánsokban gazdagok például az erdei gyümölcsök, az áfonya, az eper vagy a málna. Ezen kívül megtalálhatók még a legkülönbözőbb gyümölcsökben és zöldségekben, de a zöld teában és a szőlőlében is. Néhány gyógynövény is tartalmaz antioxidánsokat. Fűszerezzük ételeinket rozmaringgal, kakukkfűvel, mentával vagy zsályával.

C-vitamin

Kapcsolódó bejegyzések