ÚJRA NYITVA A KOZMO ÉTTEREM ÉTLAPJÁN A SZEZON KEDVENC ÍZEIVEL
Sült cékla, sütőtök, kacsamáj és pisztácia – az őszi-téli szezon legnépszerűbb összetevői színesítik a Kozmo téli ételkínálatát.
A szezonváltás új menüt és a Kozmo Étterem megnyitását jelenti a körút szomszédságában megbúvó, egykori Távközlési Palota épületében kialakított ötcsillagos butikhotel, a Kozmo Hotel Suites & Spa számára. Míg nyáron a vendégek a Bistro Étteremhez tartozó rejtett belső udvaron, szabad ég alatt költhetik el az étkezéseiket, novembertől áprilisig a meghitt hangulatú Kozmo Étterem várja a vacsoravendégeket bővített étlappal.
A 2. emeleten található Kozmo Étterem a szálloda ikonikus főlépcsősorára nyílik, mely az ország második legnagyobb főlépcsője a Parlament után, és az igényes műemléki felújításnak köszönhetően eredeti pompájában csodálhatjuk meg – tökéletes rekonstrukciója az 1917-ben átadott épületrésznek.
A Kozmo Étterem belső terét a meleg hangulatfényt sugárzó geometrikus lámpabúrák, a centrálisan elhelyezkedő, lebegő polcos bárpult, a puha bársony székek valamint a falfülkében rejtett világítással kiemelt üvegvázák határozzák meg. A visszafogott fények és meleg színek bensőséges hangulatot teremtenek – tökéletes kulisszákat egy kiváló vacsorához.
Utóbbiról Feith Attila séf és csapata kezeskedik, akik színes, változatos menüt állítottak össze az új szezonra. A kínálatban egyaránt találhatunk hazai és egzotikus ízeket, ízletes szuvidált húsokkal készült fogásokat és izgalmas vegán kreációkat. Az örök kedvencek – konfitált illatos kacsacomb, angus marhaburger kacsamájjal, somlói galuska mellett a gasztronómia új üdvökéi is jelen vannak pisztáciás tiramisu, sült céklás humusz vagy vegán „darált marha” yaki udon formájában. Természetesen még a legismerősebb fogások is meglepetést tartogatnak a Kozmo konyhájától megszokott módon!
„A menü összeállításánál a trendek mellett figyelembe vettük vendégeink preferenciáit, így visszahoztunk néhány korábbi kedvencet, emellett nagyobb hangsúlyt kapott a különféle alternatív táplálkozási irányzatok iránti igény, és természetesen az étel intoleranciás vendégek számára is igyekszünk megoldásokat nyújtani. Az egész év során fontosnak tartjuk a szezonális alapanyagok előnyben részesítését, ez a szempont is teljesült az új kínálatban.” – mondta Feith Attila, séf.
A Bistro étteremben déltől 16 óráig egy szűkebb, de még mindig bőséges választékot nyújtó étlapról választhatunk, a Kozmo Étterem bővített étlapjával 18 órától 22-ig tart nyitva. A Kozmo Hotel éttermeiben a magas színvonal megfizethető árakkal párosul, hogy a belföldi vendégek is részesei lehessenek az egyedülálló kulináris élménynek. „Vezérelvünk, hogy maradandó élményt nyújtsunk vendégeinknek, ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk a legmagasabb minőségű gasztronómiára – az alapanyagoktól a tálalásig. Célunk, hogy minél több elégedett vendéget láthassunk viszont éttermeinkben és rendezvényeinken.” – összegezte Gyarmathy Thomas szállodaigazgató.
Bővebb információ az éttermekről: https://www.kozmohotelbudapest.com/hu/etterem/