Post Image

ÚJ HAZAI “OKOS” KOZMETIKUM SZÜLETETT

Rúzs & Más / 2021-03-15

Egy új magyar minimalista (clean clinical) kozmetikai márka mutatkozott be a napokban, az almost 1.618. Aki még emlékszik a középiskolai matek tananyagra, annak biztosan beugrik, hogy ez a szám a Phi-t jelöli, és ha még a kozmetikumok világában is jártas, akkor rögtön kapcsol: a “majdnem Phi”-nek  a sokak által kedvelt Phi Cosmetics-hez némi köze lehet…

Amikor a világszerte hódító clean clinical trend megtestesítőiről beszélünk, olyan lényegre törő kozmetikumokat, más néven hatóanyagkozmetikumokat értünk alattuk, amelyeket intelligens, kortárs formulák jellemeznek korszerű és hatékony összetevőkkel, illatanyag-mentesek és nem tartalmaznak más irritáló összetevőket sem. A klinikai termékek magas hatóanyag koncentráció mellett is gyengédek a bőrhöz, mivel nélkülöznek mindent, ami nem feltétlenül szükséges. Gazdagon tartalmazzák viszont mindazt, amivel elérhetjük bőrápolási célunkat – legyen az egy bőrprobléma vagy a bőr fiatalságának megőrzése.

A clean clinical márkákra jellemző, hogy létrehozásukban a természet és a tudomány kéz a kézben jár – nincs ez másképp az új magyar kozmetikummárka az almost 1.618 esetében sem. A márka a természet alkotóelemeire építi minimalista szérumait, a készítmények hatóanyagai pedig a legújabb tudományos kutatások eredményein alapulnak. A kozmetikai hatóanyagok állnak a fókuszban, ezeket azonban különleges módon, természetes alapanyagok és összetevők segítségével formulázták – és teszik most mindenki számára elérhetővé. Az almost 1.618 készítmények könnyen és célzottan építhetők be a napi bőrápolási rutinba.

AZ ALKOTÓK ÉS A KONCEPCIÓ

„Az almost 1.618 megalkotásánál az volt a cél, hogy egy natúr, károsanyagoktól mentes, minimalista formulákból álló termékcsaládot hozzunk létre, amelyben a fókuszt a hatóanyagokra helyeztük” mondta el Szujó Nóra, élelmiszer- és biomérnök, az almost 1.618 fejlesztési csapatvezetője. Az almost 1.618 szérumokban egytől egyig natúr emulgátort, natúr tartósítószereket, natúr humektánsokat (nedvességmegkötő anyagokat), natúr zselésítő anyagokat használtak. Ezek a termékeknél – noha mind natúr alapanyagokból épülnek fel – a fő szempont a koncentrált hatóanyagok előtérbe helyezése volt, nem pedig a növényi összetevők hangsúlyozása.
„Az almost 1.618 szérumai valódi alternatívát kínálnak azoknak, akik hatékony, célzott és modern formulákat keresnek ugyanakkor nagyon fontosak számukra az összetevők minősége, koncentrációja és azok természetes eredete. A formuláink minimalisták, ez azt jelenti, hogy a kevesebb több elvét követve csak a legszükségesebb és leghatékonyabb összetevőket használtuk, ez jól látszik az összetevő listánkban (INCI) és a termékneveink is az egyszerűséget és funkcionalitást hangsúlyozzák” – tette hozzá Nóra.

A márka újító szándéka abban is megmutatkozik, hogy minden almost 1.618 szérum mellett feltüntetik azok szinergiáit vagyis egyből javaslatot kapunk, hogy mely egyéb szérumot érdemes kiegészítésként beépítenünk a rutinunkba, hogy együttesen használva a két hatóanyagot tovább erősítsék egymás hatékonyságát több „probléma” megoldása érdekében. A webshopban pedig bőrápolási rutint is ajánlanak.

AZ ALMOST 1.618 SZÜLETÉSÉNEK TÖRTÉNETE

Az almost 1.618 kozmetikumcsalád a PHI Cosmetics hazai márka szárnyai alatt nevelkedett, így minden olyan háttértámogatást megkapott, ami a PHI Cosmetics-et ismerté tette. Budapesten, Csillaghegyen egy 150 nm-es modern, felszerelt laborban történik a kutatás, fejlesztés és gyártás. A szakmai csapat vezetője Szujó Nóra, élelmiszer- és biomérnök. Az ő kezében futnak össze a kutatás-fejlesztések, az
anyagbeszerzés és gyártásmenedzselési feladatok. 26 éves, pimaszul fiatal kora ellenére profi és felelősségteljes módon vezényeli a szakmai csapatot, amely vegyészmérnök, biomérnök, fitoterapeuta, bőrgyógyász szakemberekből és külsős szakmai tanácsadókból áll. A termékfejlesztés különböző szakaszaiban ezen szakemberek bevonásával történik egy-egy formula felépítése, hogy az mind technológiailag, szakmailag és dermatológiailag professzionális legyen.

Az almost 1.618 kollekció 14 kozmetikumból áll, ezek többsége mono- és biserum, de található közöttük egy-egy toner, fluid és olajkeverék is. Ismerkedjünk meg 3 nagyszerű szérummal:

almost 1.618 5% Niacinamide natural monoserum (30ml) – 3 990 Ft
Sebum Balancing element – 5% pure niacinamide

almost 1.618, clean clinical, hatóanyag kozmetikum, tudpományos, minimalista, szérum, niacinamide, hialuronsav, tripeptid, argirelin,szinergiák, bőrápolás, bőrprobléma, zsíros, tág pórus, vízmegkötő, rúzs és más

Az almost 1.618 niacinamide monoszérum a kevesebb néha több elvét követve 5%-os. Dermatológiai kutatások alapján 4%-ban alkalmazva a leghatásosabb. Jóval nagyobb arányú használatával fordított hatásmechanizmust válthat ki a reaktívabb bőrnél: kiütések, irritáció, nyugtalan bőrállapot jelentkezhet. Összeségében minden bőrtípus profitál belőle, de a problémás bőr számára válhat igazi kinccsé a bőrápolásban.
A niacinamid vagy másnéven B3 vitamin főként a problémás bőr számára jelent hosszútávú megoldást azáltal, hogy részt vesz a bőr felborult barrierfunkciójának helyreállításában, amelytől nagy általánosságban a bőrproblémák eredeztethetők. Azon túl, hogy jelenléte elengedhetetlen a bőrvédő gát helyes működéséhez megannyi specifikus bőrproblémában elsősegélyt nyújt: zsíros bőr, gyulladások, akne, foltok, hegek.

Pattanások ellen az egyik legjobb hatóanyagról van szó, ugyanis segít normalizálni a faggyútermelést, nem mellesleg kiváló gyulladáscsökkentő is. Nem csak megküzd az aknéval, de az azt követő post-regenerációban is számíthatunk rá. Segíti a hegesedést, halványítja az UV sugarak okozta pigmentfoltokat is. Tág pórusok ellen is elsőszámú összetevő. A niacinamid megerősíti és feszesíti a pórusok falát, így jelentősen csökken azok mérete és így az eltömődések száma is. Az már csak hab a tortán, hogy csökkenti a bőr transzepidermális vízvesztését is, friss és üde bőrérzetet hagyva maga után.

SZINERGIÁK: Betain+Sodium PCA, Azelaic Acid, Algae+Zinc
ROUTINE: NIACINAMIDE / Algae+Zinc / Retinol
INGREDIENTS – Aqua, Niacinamide, Glycerin, Sucrose Stearate, Sodium Levulinate, Glycyrrhiza Glabra, Root Extract, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Potassium Sorbate, Lactic Acid

almost 1.618 10% Argireline + Tripeptipe5 natural biserum (30ml) – 4 990 Ft
Quick lift elements

almost 1.618, clean clinical, hatóanyag kozmetikum, tudpományos, minimalista, szérum, niacinamide, hialuronsav, tripeptid, argirelin,szinergiák, bőrápolás, bőrprobléma, zsíros, tág pórus, vízmegkötő, rúzs és más

A formulába fő komponensként a legismertebb peptid, az Argireline került bele. Közismert nevén csak botoxutánzó peptidnek nevezik, ugyanis a mimikai ráncok ellen bevethető legjobb instanthatóanyag, azzal a különbséggel, hogy nem idegbénító módszerrel dolgozik bőrünkben. Elsődleges funkciója az arcbőr általános kinézetének feljavítására összpontosul. Hatékonysága klinikailag bizonyított, ellazítja a ráncok megjelenéséért felelős arcizmokat. Feltöltő hatással bír, és a bőrnek megfiatalodott, ellazult kinézetet kölcsönöz. Ez elsősorban egy „quick lifting” hatás, és nem tart hónapokig, de nagyon hatásos, ha rapid és üde arcbőrt szeretnénk viszontlátni a tükörből. Nem maradhatott ki a formulából a palmitoyl Tripetide-5 sem. Bőrünk kollagéntermelése a kor előrehaladtával folyamatosan csökken, ezáltal könnyebben válik rugalmatlanná és érzékenyebbé a káros hatásokkal szemben. Ez a multipeptid képes hatni a sejtek osztódásáért felelős TGF-Beta faktorra (fehérje növekedési faktor), bőrünket belülről készteti kollagéntermelésre. Továbbá képes kapcsolatot létesíteni a bőr sejtjeivel, és jelezni a káros méreganyagok jelenlétét, ily módon azok időben képesek megfelelően reagálni. Tehát egy okos és kölcsönös kapcsolat a bőrünkbe bejutatott fehérje és saját bőrünk sejtjei között.

10% peptides solution
SZINERGIÁK: Retinol, Vitamin C, Hyaluronic Acid
ROUTINE: Beatin+Sodium PCA/ ARGIRELINE+ TRIPEPTID5/ Retinol/ Caffeine fluid
INGREDIENTS – Aqua, Glycerin, Sucrose Stearate, Sodium Levulinate, Acetyl Hexapeptide-3, Palmitoyl, Tripeptide-5, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Potassium Sorbate, Lactic Acid

Hyaluronic acid natural monoserum (30ml) – 3 990 Ft
Skin drink element

almost 1.618, clean clinical, hatóanyag kozmetikum, tudpományos, minimalista, szérum, niacinamide, hialuronsav, tripeptid, argirelin,szinergiák, bőrápolás, bőrprobléma, zsíros, tág pórus, vízmegkötő, rúzs és más

A hialuronsavat nem kell bemutatni, ha bőrápolásról van szó. A bőr és a hialuronsav egymással szorosan együttműködő szövetség. Az egyik legismertebb hidratáló komponens, ami létezik. A hialuronsav nem más mint, egy igencsak nagy cukormolekula, amely szervezetünkben természetesen jelen van már születésünktől fogva. Testünk egészét behálózza, szöveteinkben mindenütt jelen van. (D-glükuronsav és az N-acetil-D-glükózamin diszacharidegységek ismétlődéséből áll (GAG)). Különleges képessége, hogy képes saját súlyánál 1000x nagyobb mennyiségű vizet magához vonzani és megkötni. Másrészt erősíti a kollagént, mely a bőrünk rugalmasságáért felel. Egyszerre hidratál, puhít és feszesít.

A külső negatív környezeti hatások, a stressz és az öregedés folyamatainak okán idővel elkezd kimerülni a szervezet hialuronsav készlete, aminek nem kívánt következményei közé tartozik többek között, hogy dehidratálttá és a rugalmatlanná válik a bőr, ami az első ráncok
megjelenését eredményezi. Az almost 1.618 szérumba mindhárom molekulasúlyú hialuronsav belekerült, hogy a lehető legjobb hidratáló hatásban legyen része bőrödnek.
o A legnagyobb molekulasúlyú, a HMW a bőrfelszín védelmét szolgálja, instant hidratált érzést nyújt.
o Az alacsony vagy közepes molekulasúlyú LMW a tartós hidratálásért felel, és jó felszívódást biztosít.
o Míg a legkisebb molekulasúlyú oligo hialuron pedig eljut a legmélyebb rétegekhez, és ott fejti ki hosszútávú hidratáló hatását.

A hialuronsav egy multifunkcionális komponens. Hozzájárul más aktív hatóanyagok hatásos felszívódásáért is azáltal, hogy biztosítja a bőr megfelelő permeabilitását (áteresztőképesség). Minden bőrtípusnak csak ajánlani lehet.

SZINERGIÁK: Beatin+ Sodium PCA, Ceramid+Phytoszfingozin, Omega3+9
ROUTINE: Betain+Sodium PCA/ HIALURON/C-vitamin, RETINOL
INGREDIENTS – Aqua, Glycerin, Sucrose Stearate, Sodium Levulinate, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, sodium hyaluronate*, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Potassium Sorbate, Lactic Acid

Kapcsolódó bejegyzések